Design - The Opel design language
Opel | HMI och infotainment

HMI och infotainment

Avancerad teknik som arbetar med och för dig, tydligt visad, smidig att komma åt och använda.

Bil möter smarttelefon
Opels design – Passion för innovation

Innovation

Upptäck alla fördelar du kan dra av vår innovativa anda.

Välkommen till en värld med nya lösningar
Opel – Hållbar mobilitet och miljövänliga lösningar

Hållbarhet

Teknik som skyddar miljön och sparar bränsle.

Hur kan vi minska din miljöpåverkan?
Opels konceptbilar

Konceptbilar

Se framtidens former.

Utforska drömmen.

SKULPTURAL KONSTFÄRDIGHET MÖTER TYSK INGENJÖRSKONST.

Du vill kunna se och känna kvaliteten på din bil. Därför insisterar vi på att göra varje detalj perfekt i fråga om form och funktion. Det är andemeningen i Opels nya formspråk med mottot ”skulptural konstfärdighet möter tysk ingenjörskonst”.

 

Det nya formspråket bygger på en lång historia av framgångsrik design från Opel. Opel var den första europeiska biltillverkaren som tog fram och visade upp konceptbilar, något som började med Experimental GT 1965. Det europeiska designcentret är beläget i Rüsselsheim, där företaget har sina rötter, och sammanför Opels tre designteam Exterior, Interior och Advanced, som alla har tillgång till företagets toppingenjörer för maximal synergi. Drygt 350 personer arbetar idag inom den här växande designfunktionen i Rüsselsheim.

 

I studion för exteriördesign blir nyskapande idéer 2D-skisser innan de får 3D-form i aliasmodellerarnas datorer. Medan de flesta konkurrenter har sina aliasmodellerare på ingenjörsavdelningen, har vi dem inom design, vilket är en avsevärd fördel.

 

Studion för interiördesign arbetar nära exteriördesign- och ingenjörsteamen. Den tar hand om färger och klädslar, komponenter och kupéns övergripande kvalitet och utseende.

 

Avdelningen för avancerad design blickar långt in i framtiden (längre än 4 år framåt). Här sker utvecklingen av konceptbilar, men det är även här som designnyheterna testas. Exempelvis togs Merivas dörrar fram här.

Enlarge

Exteriördesign

Var stolt över att synas! Genom att förnya vårt designvokabulär har vi kunnat ge varumärket Opel ännu mer känsla. Bilarnas spännande tekniska framsteg och nervkittlande prestanda uttrycks med djärvt skulpterade eller böljande former som understryks med skarpa genomskärande linjer.

Unika formelement som ving- och bladformerna framhäver bilarnas dynamiska karaktär. Slutresultatet är muskulöst och sportigt, men ändå elegant och graciöst.


Enlarge

Interiördesign


Vi ägnar interiördesignen mer omsorg än någonsin och tar detaljer som färger, material och lister till nya nivåer av känsla och kvalitet. Exteriördesignens uttrycksfullhet återspeglas i den elegant omslutande cockpiten.


Här får du uppleva noggrant uttänkt ergonomi och kvalitetsmaterial som är lika behagliga som hållbara. Inga vassa kantar, bara perfekta inpassningar. Varje liten detalj ska hålla för många års tillfredsställande användning.


Opels design – Milstolpar

Milstolpar

"Ett bilmärke kan bara vinna över kunder och deras lojalitet – under mer än 110 år – om det kultiverar starka emotionella band”, säger Mark Adams, vice vd på Opel Design. Opels första designcenter etablerades i Rüsselsheim på 1930-talet. Sedan dess har Opel blivit känt för att skapa snygga bilar med nyskapande teknik. Här är några av våra mest inflytelserika designer.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x