Opel - Design Milestones
Banbrytande innovationer från Opel

Milstolpar inom innovation

Se ett litet urval av banbrytande innovationer från Opel.

Opels milstolpar inom innovation
Opels milstolpar – Hållbar mobilitet och miljövänliga lösningar

Milstolpar inom miljövänlighet

Opels ansvarskänsla för miljön sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Opels milstolpar inom hållbarhet

MILSTOLPAR INOM DESIGN.

Från första början har Opels design kännetecknats av dess emotionella appeal och avancerade ingenjörskonst. Upptäck det berömda arv som leder fram till det nya formspråket med skulptural konstfärdighet kombinerat med tysk ingenjörskonst.

 

 

 

2016 års GT Concept

Opel GT Concept följer i hjulspåren efter den berömda Opel Experimental GT från 1965 års bilsalong i Frankfurt. Tre år senare blev Opel GT den första europeiska konceptbil som gick vidare till serieproduktion.

Opels milstolpar inom design – 2014 års Astra OPC Extreme

2014 års Astra OPC Extreme

Opel Astra OPC Extreme är inspirerad av Astra Cup-racingbilen och är den snabbaste och mest kraftfulla Astran för vägkörning någonsin. Sofistikerad aerodynamik, en effektiv takspoiler, fälgar och karossdelar av kolfiber samt en säkerhetsbur med speciella Recaro-sportstolar utlovar en körupplevelse långt utöver det vanliga.

Opels milstolpar inom design – 2013 års Monza Concept

2013 års Monza Concept

Monza Concept visar vad Opel-kunder kan vänta sig i framtiden: häpnadsväckande design och en radikal ny värld av instrument och infotainment. Med oslagbar aerodynamik samt en blandning av lätta material och hållbara drivlinelösningar uppvisar Monza Concept även enastående effektivitet.

Milstolpar inom design från Opel – 2012 ADAM

2012 ADAM

Imponerande dynamisk och högst personlig – Opel ADAM satte en personlig prägel på 2012 års bilmässa i Paris. Det är den perfekta stadsbilen – fräsch, snygg och en smula excentrisk med flödande kreativitet.

Milstolpar inom design från Opel – 2012 Cascada

2012 Cascada

Slank, elegant och åtråvärd – Opel Cascada är en cabriolet på ett nytt sätt. Det här är en skickligt konstruerad och välutrustad bil som är lika användbar året runt, samtidigt som den lever upp till Opels filosofi att kunna erbjuda prisvärda drömbilar.

Milstolpar inom design från Opel – 2012 Mokka

2012 Mokka

Alla fördelar med en normalstor SUV fast nättare, mer ekonomisk och mer praktisk – Opel Mokka skapade en ny klass för bilar som tar sig fram överallt. Den perfekta glesbygdsbilen för staden eller den perfekta stadsbilen för glesbygden? Hur du än ser den så har du en vinnare framför dig.

Milstolpar inom design från Opel – 2010 GTC Paris

2010 GTC Paris

Den här konceptbilen presenterades på bilmässan i Paris och ger uttryck för Opels mest emotionella sida: en tredörrars halvkombi som är både stilren och sportig, enkel och expressiv, djärv och ikonisk. I linje med Opels DNA är det en uppnåbar drömbil, framtagen för att visa upp ett livskraftigt varumärke.

Milstolpar inom design från Opel – 2010 Flextreme GT/E

2010 Flextreme GT/

Konceptbilen Opel Flextreme GT/E visualiserar de egenskaper som utmärker Opels nya kraft: stark emotionell appeal, effektiva miljöprestanda och uttrycksfull design utförd med tysk ingenjörskonst.

Milstolpar inom design – 2010 Meriva

2010 Meriva

Nya Meriva bär vidare Opels prisbelönta formspråk, där skulptural konstfärdighet möter tysk ingenjörskonst, som lanserades i och med Insignia 2008 och Astra förra året. Utöver sitt uttrycksfulla utseende har Meriva flera innovativa funktioner – som stolkonceptet FlexSpace, bakhängda FlexDoors och det anpassningsbara förvaringssystemet FlexRail – för oslagbar mångsidighet inom bilvärlden.

Milstolpar inom design – 2009 Nya Astra

2009 Nya Astra

Nya Opel Astra inför en egen tolkning av varumärkets prisbelönta formspråk i kompaktklassen. Den starka kupéliknande siluetten och de eleganta detaljerna ger bilen en fräscht sportig look. De eleganta proportionerna ger bilen en kraftfull, framåtlutad siluett, med snävt lutande vindruta och fallande taklinje baktill som piggar upp det traditionella halvkombiformatet.

Milstolpar inom design – 2008 Insignia

2008 Insignia

Opels nya toppmodell Insignia gör debut på den internationella bilmässan i London. Med sin banbrytande design och sofistikerade teknik är Insignia ett genombrott i förnyandet av varumärket. Kort därefter utses den till årets bil 2009 för sin stil och sitt nyskapande, sin säkerhet och sin komfort. Insignia förkroppsligar det nya formspråket där skulptural konstfärdighet möter tysk ingenjörskonst.

Milstolpar inom design – 2007 Flextreme

2007 Flextreme

GM:s och Opels banbrytande elektriska drivsystem E-Flex används för första gången i konceptbilen Flextreme. Dessutom tas det nya formspråket som kom med GTC Coupé ett steg längre. Med bakhängda dörrar som underlättar åtkomsten till kupén, ett stort transparent tak och två bakluckor som öppnas från sidan och svänger uppåt likt måsvingar för konceptbilen vidare Opels tradition av synnerligen flexibla och praktiska karosskoncept.

Milstolpar inom design – 1999 Zafira

1999 Zafira

Hemligheten heter Flex7. Tack vare det här exklusiva systemet går det att omvandla Zafiran från en två- till en sjusitsare (och vice versa) på ett ögonblick, utan att plocka isär eller ta ut några stolar. Från och med Zafira beslutar Opel att varje ny bilmodell ska ha en mycket anpassningsbar interiör.

Milstolpar inom design – 1994 Tigra

1994 Tigra

Sportiga kupén Opel Tigra gör sin debut. Tigra är baserad på konceptbilen med samma namn och är byggd på plattformen för andra generationen Opel Corsa B. Opel Tigra Twin Top blir årets cabriolet 2004 i Genève.

Milstolpar inom design – 1993 Corsa

1993 Corsa

1993 avtäcks Corsa B och blir snabbt en av Opels mest framgångsrika modeller världen över. Den eleganta designen och rymliga interiören kombineras perfekt med dess bränslesnåla prestanda.

Milstolpar inom design – 1989 Calibra

1989 Calibra

Opel skapar uppståndelse på bilmässan i Frankfurt 1989 med en stilren design och världens lägsta dragkoefficient på 0,26. Slank och elegant, men även väl uttänkt och rymlig nog för fyra vuxna och deras bagage. Blandningen av skönhet och funktionalitet har spelat stor roll för dess framgång och kommer att vara viktig för Opels framtid under kommande år.

Milstolpar inom design – 1968 GT

1968 GT

Efter framgången med Experimental GT beslutar sig Opel för att producera den, med samma bottenplatta som nästa generation Kadett. 1968 blev Opel GT den första europeiska konceptbilen i fullskalig produktion.

Milstolpar inom design – 1966 Kadett B kupé

1966 Kadett B kupé

Med inspiration hämtad från fastback-modellerna som är populära i USA blev den här bilen snabbt en av Opels största försäljningsframgångar. Den exporterades till 120 länder världen över inklusive USA.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x