Opel - Sustainability Milestones
Opels milstolpar inom design

Milstolpar inom design

Se hur Opels design definieras av snygga former och praktiska genombrott genom åren.

Opels milstolpar inom design
Milstolpar från Opel – Innovation

Milstolpar inom innovation

Upptäck alla fördelar du kan dra av vår innovativa anda.

Opels milstolpar inom innovation

MILSTOLPAR INOM MILJÖVÄNLIGHET.

Det är länge sedan vi insåg att vi måsta hantera våra resurser ansvarsfullt. Vi har lagt ned årtionden av arbete på miljövänliga uppfinningar som minskar utsläppen och ökar hållbarheten.

Milstolpar inom hållbarhet – 2012 Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG

2012 Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG

Oberoende utsedd av det tyska institutet ÖKOTREND och tidskriften AUTO TEST som den mest miljövänliga bilen i sin klass – Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG visar att komfort och prestanda inte bara är förunnat miljöbovar. Med ett CO2-utsläpp på endast 129 g/km med CNG och ännu bättre CO2-balans med CNG och biogas kombinerat kan du köra med ett rent samvete.

Milstolpar inom hållbarhet – 2012 Opel Ampera vinner International Engine Award

2012 Opel Ampera vinner International Engine Award

76 journalister från 35 länder röstade fram Opel Ampera som vinnare av priset International Engine Of The Year (årets motor) – ett erkännande av kombinationen av grön teknik, utökad räckvidd och låga driftkostnader. Utmärkelsen har gott sällskap i form av Opel Amperas tidigare utmärkelser Årets miljöbil 2011 och Årets bil i Europa 2012.

Milstolpar inom hållbarhet – 2010 Nya ecoFLEX®-modellerna i Corsa- och Astra-serien

10 Nya ecoFLEX®-modeller i Corsa- och Astra-serien

Med ett koldioxidutsläpp på endast 99 g/km och en blandad förbrukning på 0,34 liter milen är nya Astra 1.7 CDTI ecoFLEX® en av Opels mest effektiva kompaktbilar. Corsa ecoFLEX® 1.3 l CDTI har ett exceptionellt lågt koldioxidutsläpp på endast 98 g/km för tredörrarsversionen.

Milstolpar inom hållbarhet – 2009 Opel avtäcker elbilen Ampera på bilmässan i Genève

2009 Opel avtäcker elbilen Ampera på bilmässan i Genève

Opel presenterar sin revolutionerande elbil med utökad räckvidd. Amperans hjul drivs elektriskt i alla lägen och i alla hastigheter. För sträckor mellan 40- 60 km går den på el från ett litiumjonbatteri på 16 kWh och släpper inte ut någon koldioxid alls. När batterikraften är slut utökas Amperas räckvidd mer än 500 km med el från en bensindriven generator. Produktionen är planerad att börja 2011.

Milstolpar inom hållbarhet – 2008 ecoFLEX®-utbudet lanseras

2008 ecoFLEX®-utbudet lanseras

Opel lanserar ecoFLEX®-varianterna av sina bilserier. De första modellerna är Corsa, Meriva, Zafira och Astra. Corsa ecoFLEX® släpper endast ut 119 gram koldioxid per kilometer och har en snittförbrukning på endast 0,45 liter diesel milen.

Milstolpar inom hållbarhet – 2007 Opel presenterar Flextreme på IAA

2007 Opel presenterar Flextreme på IAA

Konceptbilen Flextreme är föregångaren till Amperan och har en elmotor som får sin kraft från batterier. Batterierna laddas med en inbyggd förbränningsmotor avsedd endast för detta. Med det helt nya, miljövänliga E-Flex-systemet kan pendlare resa upp till 55 km om dagen utan att släppa ut ett gram koldioxid.

Milstolpar inom hållbarhet – 2003 Underhållsfritt partikelfilter

2003 Underhållsfritt partikelfilter

Tack vare den innovativa regenereringsprocessen kräver det underhållsfria dieselpartikelfiltret inga tillsatser och har nästan ingen påverkan på bränsleförbrukning, koldioxidutsläpp eller effekt.

Milstolpar inom hållbarhet – 2000 Premiär för naturgas

2000 Premiär för naturgas

Opel avtäcker en Zafira-konceptbil som drivs med naturgas på AAA-bilmässan i Berlin i slutet av oktober. Zafira 1.6 CNG har en monovalent drivenhet optimerad för naturgasdrift. Zafira CNG:s största styrka är dess goda ekonomi – jämfört med en bensindriven variant är Zafira CNG:s bränslekostnader ungefär 50 procent lägre.

Milstolpar inom hållbarhet – 2000 Bränsleceller på framsteg

2000 Bränsleceller på framsteg

GM/Opel presenterar HydroGen1, en fullt användbar bränslecellsdriven Zafira med vätgasdrift. Den drivs med en trefasmotor på 55 kW (75 hk) vars elkraft kommer från en helt vätgasdriven bränslecellsenhet. HydroGen 1 har en toppfart på 140 km/h, en räckvidd på cirka 400 km och är tack vare sin revolutionerande motor helt utsläppsfri.

Milstolpar inom hållbarhet – 1995 Lägre förbrukning tack vare lägre vikt

1995 Lägre förbrukning tack vare lägre vikt

Corsa ECO3 är världens första ”tredecilitersbil”. Dess dieselförbrukning på endast 0,34 liter milen uppnås främst genom minskning av bilens vikt med hjälp av kolfiberförstärkta kompositmaterial istället för plåtpaneler på huv, dörrar och stänkskärmar.

Milstolpar inom hållbarhet – 1989 Katalysator som standard

1989 Katalysator som standard

Opel blir den första europeiska biltillverkaren som förser alla sina bilar med katalysator som standard, från den minsta till den största modellen. Vi var även först med att införa ett kretslopp för återvinning av plast.

Milstolpar inom hållbarhet – 1989 Världsrekord i aerodynamik för Calibra

1989 Världsrekord i aerodynamik för Calibra

Nya Calibra sätter ytterligare ett rekord i aerodynamik. Kupévarianten har en sensationellt låg dragkoefficient (Cd) på 0,26.

ilstolpar inom hållbarhet – 1981 Vattenbaserad lack

1981 Vattenbaserad lack

Vi är den första biltillverkaren att använda vattenbaserad lack i serieproduktion på vår lackeringsverkstad i Rüsselsheim. Dessa lacker är i stort sett fria från organiska lösningsmedel och har avsevärt mindre miljöpåverkan.

Milstolpar inom hållbarhet – 1972 Opel GT sätter dieselvärldsrekord

1972 Opel GT sätter dieselvärldsrekord

En ombyggd Opel GT med en 2,1-liters turbodieselmotor på 95 hk sätter ett antal världsrekord på Opels testcenter i Dudenhofen och når en toppfart på 197,5 km/h. Kort därefter blir Opel Rekord 2.1 D vår första dieseldrivna personbil på marknaden.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x