Opel - Sustainable Mobility
Upplev Opel – HMI och infotainment

HMI och infotainment

Avancerad teknik som arbetar med och för dig, tydligt visad, smidig att komma åt och använda.

Bil möter smarttelefon
Hållbara lösningar från Opel – innovation

Innovation

Upptäck alla fördelar du kan dra av vår innovativa anda.

Välkommen till en värld med nya lösningar
Innovationer från Opel – design

Design

När form och funktion samspelar i perfekt harmoni är alla vinnare. Ta reda på hur vi gör.

Utforska Opels formspråk

HÅLLBARHET: MAXIMAL KÖRGLÄDJE, MINIMALT MED UTSLÄPP.

Vill du köra en miljövänlig och bränslesnål bil utan att tumma på körglädjen? Vi arbetar hela tiden för att minimera bilarnas miljöpåverkan medan de levererar den prestanda och den mångsidighet och bekvämlighet du förväntar dig av en Opel. Vi förbättrar inte bara kontinuerligt konventionella motorer, utan arbetar också med ny, renare och mer bränslesnål teknik, inklusive ren eldrift och olika hybridkoncept.

Enlarge

Konventionella drivsystem

Vi strävar efter att minska CO2-utsläppen och bränsleförbrukningen utan att inverka på köregenskaperna. Det är principen bakom Opels ecoFLEX-teknik, som består av en mängd små, smarta ändringar som tillsammans blir till en stor ökning av effektiviteten överlag. Det innebär att minska utsläppen – exempelvis med BlueInjection- eller LNT-teknik för dieselmotorer – och öka effektiviteten med nya koncept. Bilköparna välkomnar möjligheten att köra både ekonomiskt och ekologiskt: allt fler Opel-modeller som säljs bär ecoFLEX-märket.


Enlarge

Alternativa drivsystem

Vi förbättrar inte bara kontinuerligt konventionella motorer, utan arbetar också med ny, renare och mer bränslesnål teknik. Med EcoFLEX-modellerna som drivs på CNG (Compressed Natural Gas) får du en miljövänligare och prisvärd lösning – vilket innebär två saker mindre för dig att tänka på.


Enlarge

Utsläppsfri magi

HydroGen4 – fjärde generationens bränslecellsdrivna fordon från Opel – är resultatet av tio års forskning om bränsleceller och vätgas. Dess avancerade teknik är en dröm som blivit verklighet: i stället för förbränning använder den en elektrokemisk reaktion för att driva den elektriska enheten. Vattenånga är allt som kommer ut ur avgasröret- HydroGen4 har inga skadliga utsläpp.


Opels milstolpar – Hållbar mobilitet och miljövänliga lösningar

Milstolpar

Vi har alltid legat i framkant när det gäller miljöteknik: vattenbaserade lacker, katalysatorer som standard, bränsleceller med mera. Ta reda på mer om Opels nyskapande miljöteknik.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x