Opel - Company Information : Facts and Figures
Opel | Historik och arv

Historik och arv

Läs om hur din bil utvecklades till det den är. Mer än en sekel av innovationer har banat vägen.

Upptäck Opels historik och arv
Opel | Platser

Platser

Vi har tio anläggningar i sex europeiska länder.

Ta reda på mer om våra platser

NYCKELFAKTA.

Företaget grundades av Adam Opel 1862 i Rüsselsheim Tyskland. Opel och systervarumärket Vauxhall säljer över en miljon bilar om året. 2014 gjorde det oss till det tredjestörsta bilmärket i Europa.


Opel genomför nu sin största produktoffensiv någonsin och kommer att lansera 27 nya bilar och 17 nya motorer fram till 2018. För närvarande är det den lilla livsstilsbilen ADAM och den eleganta cabrioleten Cascada som står i rampljuset.

 

Företaget, som har sitt huvudkontor i Rüsselsheim, har 10 anläggningar och fyra utvecklingscenter i sex europeiska länder. Opel sysselsätter omkring 34 500 personer i Europa, varav nästan 16 500 i Tyskland (uppgift från 2014). Opel och dess brittiska systervarumärke Vauxhall är verksamma i över 50 länder. Under 2014 uppgick försäljningen till 1.095 miljon personbilar och lätta transportbilar.

Opel Group GmbH blev ett systerföretaget ill Adam Opel GmbH 1 juli 2014. Det nya företaget är ansvariga Opel/Vauxhall liksom alla GMs aktiviteter i Europa. Opel Group’s styrelse och dess ordförande Dr. Karl-Thomas Neumann är också placerade I Rüsselsheim. Adam Opel GmbH fungerar som vanligt och är inte påverkat av det nya företaget.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x