Opel - Company Information : Facts and Figures
Opel | Historik och arv

Historik och arv

Läs om hur din bil utvecklades till det den är. Mer än en sekel av innovationer har banat vägen.

Upptäck Opels historik och arv
Opel | Platser

Platser

Vi har tio anläggningar i sex europeiska länder.

Ta reda på mer om våra platser

NYCKELFAKTA.

Opel är en av de största biltillverkarna i Europa. Förra året sålde Opel och systervarumärket Vauxhall drygt 1,2 miljoner bilar. Företaget grundades av Adam Opel 1862 i Rüsselsheim Tyskland. 


Företaget, som fortfarande har sitt huvudkontor i Rüsselsheim, har 10 anläggningar och tre utvecklings- och testcenter i sju europeiska länder. Opel sysselsätter cirka 38 000 personer i Europa, varav 19 000 i Tyskland. Opel/Vauxhall är verksamma i över 50 länder.


Opel gör tysk ingenjörskonst tillgänglig för många och erbjuder innovativa funktioner som annars endast återfinns i premiumklassen – som till exempel LED matrixstrålkastarna IntelliLux. Opel satsar på tillväxt och genomför nu den största produktoffensiven i företagets historia. Från 2016 till 2020 lanserar varumärket 29 nya modeller och inte mindre än sju av dem kommer att marknadsföras under 2017.


För närvarande är det Opels flaggskepp Insignia Grand Sport och Insignia Sports Tourer som står i rampljuset tillsammans med de två helt nya SUV-modellerna Crossland X och Grandland X.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x