Opel Corsa vinner prestigefyllda utmärkelsen ”AUTOBEST 2015”

2014-dec-12

  • "Bästa bilköp i Europa 2015": Opels nya småbil övertygar expertjury
  • Första modell i AUTOBEST:s historia att vinna med två generationer i rad

Nya Corsa är en vinnare. Bara tre månader efter lanseringen har Opel fått in över 55 000 order av nya Corsa, vilken är den femte generationen av modellen. Och nu står redan storsäljaren i strålkastarljuset på den europeiska scenen: Opel Corsa har vunnit utmärkelsen ”AUTOBEST 2015”. Vid den stora testfinalen i Belgrad, Serbien, segrade nykomlingen med totalt 994 poäng över konkurrenterna Hyundai i20 (906 poäng), Skoda Fabia (871 poäng) och Citroën C4 kaktus (830 poäng). Corsa blir den första bilen någonsin i AUTOBEST historia att vinna det prestigefyllda priset två generationer i rad.

 

AUTOBEST:s expertjury består av ledande motorjournalister från 15 central- och östeuropeiska länder. På marknaden, som består av cirka 300 miljoner människor, är utmärkelsen högt respekterad. Endast mycket prisvärda bilar kan vinna den här titeln. Förutom på fordonets klassiska egenskaper tittar även juryn på kostnader för underhåll och reservdelar samt återförsäljarnas utbud av tjänster. Slutligen är det den bil som ger mest värde för pengarna för den genomsnittliga kunden som står som segrare. Opel Corsa visade sig här vara oslagbar. Dan Vardie, ordförande för AUTOBEST jury, konstaterade: "Nya Corsa visade sig vara en stor liten bil. Alla jurymedlemmar var eniga om de argument som gjorde nya Opel till "Bästa bilköp i Europa 2015". Den nya generationen har genomgått en betydande förvandling jämfört med Opels modell som vann AUTOBEST-priset för sju år sedan".

 

"Vi är övertygade om att Corsa är den bästa nya småbilen, och nu har AUTOBEST-juryn givit oss en bekräftelse på det. Vi är mycket stolta över utmärkelsen. Den nya generationen Corsa står för tysk ingenjörskonst, emotionell design och utmärkt värde för pengarna. Säkerhet och hjälpsystem såväl som nya, moderna motorer och växellådor är tekniska höjdpunkter”, säger Dr. Karl-Thomas Neumann, Opel Group CEO.

Corsa är en av Opels viktigaste modeller och står för omkring en fjärdedel av varumärkets totala försäljning. Sedan den första generationen Corsa introducerades för 32 åren sedan har mer än 12,4 miljoner enheter sålts. Enbart den fjärde generationen Corsa D såldes i cirka tre miljoner exemplar mellan 2006 och 2014 och den vann AUTOBEST-priset 2007. Nya Corsa är också en hörnsten i Opels pågående produktoffensiv: till och med 2018 kommer varumärket att introducera 27 nya bilar och 17 nya motorer på marknaden.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x