Helt nya Opel Vivaro: Ledande design och klassens bästa motorer

2014-mar-18

Nya Opel Vivaro

Rüsselsheim. Nya Opel Vivaro kombinerar den lätta transportbilens funktionalitet med komforten i en personbil. Introduktionen av den andra generationen av Opels storsäljare sker i september. Designen har en imponerande ”wow-faktor” – detta är första exemplet i lätta transportbilsklassen för Opels prisbelönta designfilosofi ”skulpturalt artisteri möter tysk precision”. Den iögonfallande designen kompletteras av toppteknologi och många praktiska, innovativa detaljer som, tillsammans med kraftfulla dieselmotorer med dubbelturbo, gör Vivaro till en extremt attraktiv utmanare i detta viktiga segment. Med 50 000 sålda fordon årligen, svarar Vivaro för drygt tio procent av totalmarknaden i Europa i segmentet.

 

– Andra generationens Opel Vivaro utmärker sig genom suverän användbarhet och kvalitet. Efter 13 framgångsrika år på marknaden ville vi göra helt nya Vivaros helhet ännu mer attraktiv och ytterligare förbättra standarden på modellens viktigaste egenskaper, säger Mark Adams, Opel Design Vice President.

Nya Opel Vivaro

Nya Opel Vivaro är både robust och elegant

 

Opel Vivaros nya exteriör är påfallande elegant och modern. Den stora, framträdande grillen, de distinkta strålkastarna och karossidornas svepande veck är exempel på designdrag från märkets personbilsmodeller.

 

Strålkastarna inramas av blanksvarta partier med kromaccenter för en juvelliknande effekt. Varselljuset finns tillgängligt med LED-teknik och är utformat med Opels typiska vinggrafik som ger ett omisskännligt utseende. Samtidigt med det eleganta utseendet i fronten och det rena bakpartiet utstrålar bilen också den robusthet och stryktålighet kunderna kräver av sin transportbil i vardagen.

 

Beroende på hur nya Vivaro ska användas – som robust transportbil, som representativ affärsbuss eller bekväm storlastare – kan kunderna välja mellan tre olika utrustningsnivåer. Dessutom kan kunden välja bland elva standardkulörer, varav fem är solidlacker och sex tvåskikts metalliclacker. Redan från början kommer ytterligare färger att kunna erbjudas för fordon med specialuppdrag – kunderna kommer att kunna beställa Vivaro i exakt rätt utseende för att passa avsedd verksamhet.

 

Nya Opel Vivaro

Fyrfaldigt praktisk: Lång och längre, hög och högre

 

Vivaro är mångsidig och rätt val för i stort sett varje köpares behov. Den nya generationen erbjuds i två längder och två olika höjder som skåp med enkel- eller dubbelhytt, som kombi och som buss. Nya Vivaro klarar transporterna ännu bättre än sin föregångare eftersom båda karosslängderna – första versionen är ca fem meter lång och den andra ytterligare 40 cm - är nästan 22 cm längre än tidigare. Det ger mer utrymme och nya transportmöjligheter.

 

Två dieselmotorer: Helt ny turboteknik i Vivaro

 

De helt nya turbodieselmotorerna kompletterar bilden av nya Vivaro som mångsidig och stryktålig arbetshäst. Den finns tillgänglig med en 1,6 CDTI och en än mer avancerad 1,6 BiTurbo CDTI med sekventiell turboladdning. De sistnämnda motorerna har två samverkande turboaggregat och kombinerar utsökta prestanda med god bränsleekonomi. Förbrukningen vid blandad körning har minskats med mer än 1,0 l/100 km och med den nya BiTurbo-dieseln stannar förbrukningen preliminärt till och med under 6,0 liter/100 km. Det är klassledande siffror.

 

Den primära fabriken för helt nya Vivaros alla olika varianter är Lutonfabriken i England. Olika versioner av Opels lätta transportbil, som utvecklats tillsammans med Renault, har sedan 2001 byggts vid anläggningen, hittills i nästan 600 000 exemplar. Under 2009 öppnades också en speciell ombyggnadsanläggning, för bland annat dubbelhytt och flakversioner. Modellen kan på så sätt skräddarsys för de mest speciella yrkesändamål samtidigt som den, givetvis, uppfyller Opels hårda kvalitetskrav.

 

Ytterligare information om den avancerade teknologin och flexibiliteten i nya Opel Vivaro kommer in kort.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x