Svensk seger i junior EM i rally!

2015-feb-09

Opel Nyheter - Svensk seger i junior EM i rally!

Emil Bergkvist fick en fin debut i Opel ADAM R2. Han vann R2 klassen för juniorer i lettiska Rally Liepāja. En sensationell start på säsongen för ADAC Opel rally junior team!

I deras första körning som Opels fabriksförare vann Emil Bergkvist (20, Torsåker) och kartläsaren Joakim Sjöberg (29, Ösmo) den första deltävlingen i FIA ERC Junior, Rally Liepāja i Lettland, i Opel ADAM R2. Efter elva extremt krävande specialsträckor vann de två svenskarna en dryg halvminut före norrmannen Steve Rokland och letten Ralfs Sirmacis (både Peugeot 208 R2) och tog därmed den totala ledningen i FIA ERC Junior. Dessutom uppnådde förra årets vinnare av ADAC Opel Rallye Cup en imponerande sjätte plats i rallyt totalt. Detta trots att de i deras framhjulsdrivna bil med "bara "190 hk konkurrerade mot betydligt mer kraftfulla fyrhjulsdrivna bilar.

 

Med tre raka sträcksegrar, gjorde Bergkvist / Sjöberg en tydlig markering alldeles i början av den första rallydagen och lade grunden för deras seger, vilket knappast någon av experterna hade förutsett i denna omfattning . " Jag är mållös ", jublade Bergkvist . "Naturligtvis visste vi vilken fantastisk rallybil Opel ADAM R2 är och vi gick in i tävlingen med ett stort förtroende för vår egen förmåga . Men vi visste också hur tuff konkurrensen skulle vara i FIA ERC Junior. Skicklighetsnivån här är absolut i toppklass. Dessutom var de yttre förhållandena mycket svåra – det var snö, regn, dimma, grus, blötsnö och is om vartannat . Så jag är riktigt glad att Jocke och jag tog bilen över mållinjen utan några större misstag. Stort tack till hela teamet som fungerade perfekt under såväl Rallyt som förberedelserna som ledde upp till det. Jag kan knappt vänta på nästa lopp i ADAM R2! "

 

Nästa rally för Emil Bergqvist blir Rally Sweden den 12 -15 februari.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x