Tysk bilprovning: Opel Movano bäst i klassen.

2015-feb-26

  • Mångsidiga Movano får toppbetyg av tyska testföretaget DEKRA
  • Överlägset bäst besiktningsresultat i klassen för transportbilar
Opel Nyheter - Opel Movano

Opel Movano går från klarhet till klarhet: Den andra Movano-generationen är extremt multifunktionell, har nya snåla, rena och starka dieselmotorer med BiTurbo-teknik och har nu också fått kvitto på sin höga tillförlitlighet. I årets besiktningsstatistik från det stora tyska testföretaget DEKRA har Movano överlägset bäst resultat i klassen för transportbilar.

 

– Att vinna transportklassen i årets DEKRA-statistik är ytterligare ett starkt argument för vår mångsidiga Movano. Låga underhållskostnader och reparationer och så få oplanerade verkstadsbesök som möjligt är som bekant en viktig ekonomisk faktor för alla företag, konstaterar Steffen Raschig, chef för Opel Commercial Vehicles.

 

Utbudet av kommersiella fordon är en grundläggande del av Opels tillväxtstrategi DRIVE! 2022. Till 2022 siktar Opel på att öka försäljningen av de lätta transportbilarna Combo, Vivaro och Movano med upp till 80 procent, vilket innebär 150 000 bilar.

 

Den årliga statistiken från DEKRA bygger på cirka 15 miljoner besiktningar. I redovisningen indelas bilarna i nio fordonsklasser med tre olika körsträckor.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x