Nya Opel Corsa – bara 3,1 l/100 km och 82 g CO2/km.

2015-jan-29

Opel Nyheter - Nya Opel Corsa – bara 3,1 l/100 km och 82 g CO2/km!

Nya Opel Corsa är inte bara en ovanligt snygg och bekväm bil, utan också en riktig bränslesparbössa. En ny automatiserad 5-växlad låda, Easytronic 3.0, har bidragit till att den redan tidigare låga förbrukningen pressats ytterligare. Med 1.3 CDTI-motorn på 95 hk/70 kW, Easytronic 3.0 växellåda och standardutrustning som Start/Stopp-funktion, lågfriktionsdäck och återvinning av bromsenergin drar Corsa nu bara 3,1 l/100, vilket motsvarar ett CO2-utsläpp på extremt låga 82 g/km.

 

Turbodieseln ger som tidigare ett duktigt vridmoment på 190 Nm redan vid 1 750 r/min, men har i flera avseenden anpassats till den nya växellådan. Vatten- och oljepump är elektroniskt styrda och oljepumpens tryck är variabelt efter motorns belastning.

 

Easytronic 3.0 – hög komfort, låg förbrukning

Den nya Easytronic 3.0-lådan väger mindre och är mer energieffektiv än en konventionell automatlåda. Den kombinerar alltså bekvämligheten hos en konventionell automatlåda med momentomvandlare med effektiviteten i en manuell växellåda.

 

Bland finesserna hos Easytronic 3.0 märks bland annat en speciell krypfunktion som underlättar parkering och kökörning, och en särskild startfunktion för snabb acceleration. Jämfört med tidigare automatiserade manuella lådor växlar Easytronic 3.0 både snabbare och mjukare – och den ger förstås också möjlighet till manuell växling.

 

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x