Opel ställer ut på Stockholm Motor Weekend.

Både nya Corsa och nya Vivaro presenteras.

2015-jan-21

Nya Opel Corsa visas för första gången upp på en mässa i Sverige i samband med Lifestyle Motor Show och lanseras nu över hela landet. I Opels personbilsmonter (C05:40) kan man också se modellerna ADAM, Mokka, Insignia CT och Cascada.

 

På Bilar som jobbar presenteras nya Vivaro tillsammans med Movano och Combo (C13:13).

 

I båda Opels montrar kan besökarna också delta i tävlingar som passar både barn och vuxna.

Nya Opel Corsa - Lifestyle

Nya Corsa är en vinnare. Bara tre månader efter lanseringen har Opel fått in över 55 000 order av nya Corsa. Och nu står redan storsäljaren i strålkastarljuset på den europeiska scenen: Opel Corsa har vunnit utmärkelsen ”AUTOBEST 2015”. Vid den stora testfinalen i Belgrad, segrade nykomlingen över konkurrenterna Hyundai i20, Skoda Fabia och Citroën C4 kaktus. Corsa blir den första bilen någonsin i AUTOBEST historia att vinna det prestigefyllda priset två generationer i rad.

 

  • Helt ny: Ny kaross, nytt chassi, nya generationens motor- och transmissionsteknik
  • Ny standard: Hög inredningskvalitet, IntelliLink och en mängd assistanssystem

 

Opels bästsäljare höjer ribban för chassi, motor och växellåda och erbjuder en ny körupplevelse i småbilssegmentet. Nya, förfinade och högeffektiva 1-liters 3-cylindriga turbomotorer, mjukväxlande transmissioner och nyutvecklad fjädring och styrning levererar klassledande komfort och precision. Nya Corsa har också en helt ny interiör med hög kvalitet, snabbuppkopplande IntelliLink infotainmentteknik och ultramoderna förarassistanssystem.

Nya Opel Vivaro – Bilar som Jobbar

  • Fräsch design, mer utrymme, modern teknologi
  • Effektiva turbodieselmotorer med klassens lägsta förbrukning och CO2-utsläpp
  • Premiär för Opels prisbelönta, skulpturala design i transportbilsklassen
  • Smart uppkoppling och laptop-hållare gör Vivaro till ett uppkopplat, rullande kontor
  • Flexibel mångsysslare, två karosslängder och -höjder, ännu större lastvolym
  • Airbag och krockgardiner både på förar- och passagerarsidan samt sidokudde på förarsidan
  • Mellanvägg med genomlastningslucka

 

Nya Opel Vivaro är mer praktisk, effektiv och attraktiv än någonsin tidigare. Andra generationen kombinerar den lätta transportbilens funktionalitet och fördelarna av ett “kontor på hjul” med personbilens komfort och attraktiva form.

 

De olika utförandena är längre och har högre lastkapacitet, på förarplatsen finns den klassledande infotainment-teknologin IntelliLink med såväl användarvänligt navigationssystem som utrustningsdetaljer. Nya Vivaro är dessutom extremt ekonomisk i drift; helt nya turbodieselmotorer minskar förbrukningen ända ned till klassbästa 5,7 l/100 km och 149 gram CO2-utsläpp per kilometer – det betyder lika mycket för miljön som för ägarnas plånböcker.

 

Två helt nya turbodieslar med fyra olika effektnivåer garanterar snabb acceleration även när Vivaro är fullastad. Motorutbudet omfattar 1,6-liters CDTI med 90 hk eller 115 hk och den sofistikerade 1,6 BiTurbo  med sekventiell turboladdning och 120 hk eller 140 hk.

 

Förutom låsningsfria bromsar (ABS) med elektronisk bromskraftfördelning (EBD) har föraren stöd av nödbromsassistans (EBA), starthjälp i backe (HSA), elektronisk stabilitetskontroll (ESP) med antispinnfunktion (TC) samt rundslagningsskydd.

 

Moderna assistanssystem gör Vivaro ännu säkrare och mer avspänd att köra. Den kan erhållas med en kombinerad farthållare/fartbegränsare och med Park Pilot, som hjälper föraren att backa in i parkeringsutrymmen. Föraren kan också få optimal uppsikt bakåt med hjälp av en backningskamera.

 

Flexibel, mångsidig och välutrustad – nya Opel Vivaro kan beställas för att möta i stort sett alla krav man kan ställa på en lätt transportbil.

 

Förarmiljön i nya Vivaro är utformad för att vara en modern och mobil arbetsplats. Till passagerarsidan kan köparna välja till en komfortstol med svankstöd som kan justeras både i längs- och höjdled. Detta är standard på förarsidan. Ett exempel på en praktisk detalj är mittstolen fram som snabbt och enkelt kan förvandlas till ett litet skrivbord med plats för bärbar dator. Arbets- och vardagsgsprylar kan förvaras i utrymmen ovanför infotainmentsystemet på mittkonsolen, eller i en 42-liters utdragbar låda under främre passagerarstolen.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x