Opel Zafira Tourer återigen den mest miljövänliga MPV-modellen.

2015-jan-07

För andra året i rad rankas Zafira Tourer 1,6 CNG ecoFlex som nummer 1 av det oberoende forskningsinstitutet Ökotrend.

 

Opel har redan fått årets första utmärkelse. I tävlingen "Auto Test Winner in Green", har miljöinstitutet Ökotrend och tidningen Auto Test återigen valt Zafira Tourer 1,6 CNG ecoFlex till det mest miljövänliga fordonet i segmentet MPV-bilar. Den här kompakta sjusitsiga modellen med loungeatmosfär vinner sin klass med gasversionen som har mycket låga utsläpp och är ultraekonomisk. CNG (komprimerad naturgas) ger särskilt ren förbränning i den innovativa fyrcylindriga motorn från Opel.

 

Med en bränsleförbrukning på bara 4,7 kg (7,2 m3) naturgas per 100 kilometer vid blandad körning, släpper Opel Zafira Tourer 1,6 CNG på 150 hk endast ut 129 g/km CO2, och får därmed den tyska energimärkningen A för effektivitet. Opel är en erkänd pionjär i utvecklingen av alternativa framdrivningskoncept. För mer än ett decennium sedan, 2001, presenterade biltillverkaren sitt första fordonskoncept för komprimerad naturgas med monovalentplus-teknik. Opels CNG ecoFlex-motorer är optimerade för att köra på naturgas, biogas eller en kombination av dessa, såväl som bensin. CNG biogas kostar betydligt mindre än bensin eller diesel och är ännu billigare än LPG (Liquefied petroleum gas). I Tyskland, har regeringen infört en skatteförmån för användning av naturgas som bränsle fram till 2018, vilket påvisar bränslets nytta för miljön. Ett naturgasfordon släpper ut upp till 25 procent mindre CO2 och upp till 80 procent mindre kväve samt är fria från bensen och sotpartiklar. Om 100 procent biogas används som bränsle är fordonets koldioxidutsläpp nästan noll.

 

Opel är en av Europas största biltillverkare och grundades 1862. Företaget säljer mer än en miljon fordon per år, vilket gör det till GM:s näst största personbilsmärke och det tredje största i Europa. Opel i Sverige marknadsför Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Marievik i Liljeholmen i Stockholm. I Sverige har Opel ca 90 försäljningsställen och ca 140 verkstäder spridda över landet. Opel har idag en marknadsandel på ca 2,0 % i Sverige.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x