Robust rivjärn: Opel ADAM ROCKS S med 150 hk.

2015-jul-02

  • Stark: 150 hästkrafter och 220 newtonmeter
  • Snygg: Maskulin, charmig och äventyrlig framtoning
  • Snabb: 0-100 km/h på 8,5 sekunder, toppfart 210 km/h
Opel Nyheter - ADAM ROCKS S finns snart att beställa för 202 900 kronor

Opels lilla läckra ADAM ROCKS S presenterades på Amsterdam Motor Show i våras och nu är den redan på väg till Sverige. Om några veckor går den lilla tuffingen att beställa för humana202 900 kronor. För de pengarna får köparna en mini-crossover i racingstil, en perfekt symbios av äventyrlighet och charm. Till det yttre är ADAM ROCKS S en 3,75 meter kort men mycket maskulin charmknutte, under huven vilar en kraftfull 1,4-liters turbomotor på 110 kW/150 hk och på insidan erbjuds det ADAM-typiska omfattande urvalet av olika inredningsalternativ och möjligheter till individualisering, inklusive den avancerade IntelliLink infotainment-tekniken.

Opel Nyheter - Dynamisk symbios: ADAM ROCKS S kombinerar sportigheten av ADAM S med det robusta utseendet på ADAM ROCKS

Det bästa av två världar: ADAM ROCKS S för frihetsälskande sportiga förare

 

I valet och kvalet: ADAM ROCKS med många robusta funktioner, canvastaket SwingTop och off road-design i form av underkörningsskydd samt skyddspaneler fram, bak och på sidorna? Eller kanske ADAM S med takspoiler, sportigt chassi med feta fälgar och däck och direktverkande styrning tillsammans med en extra rivig motor? Svårt beslut som nu blivit lätt. Opels sportiga mini-crossover ADAM ROCKS S kombinerar det bästa av två världar.

 

Den turboladdade ECOTEC-motorn på 1,4 liter och 110 kW/150 hk är ett riktigt rivjärn som imponerar lite extra med ett maximalt vridmoment på hela 220 Nm. Detta krutpaket ger ADAM ROCKS S en toppfart på 210 km/h och den klassiska sprinten på 0-100 km/h tar blott 8,5 sekunder. Det höga vridmomentet ger också finfin segdragning; en typisk omkörningsacceleration som 80-120 km/h på 5:an tar bara 7,9 sekunder. Motorns drivkraft överförs till framhjulen via en sportigt tätstegad 6-växlad låda, men ADAM ROCKS S drar ändå bara 5,9 liter bensin per 100 kilometer (CO2-utsläpp 139 g/km) vid blandad körning.

 

Svepande kurviga landsvägar är hemmabana för ADAM ROCKS S. Det spänstiga chassit har sänkts med 15 millimeter jämfört med ADAM ROCKS, och tillsammans med en direkt och känslig styrning ger det en körglädje av oanade mått – speciellt på kurviga vägar. De högeffektiva bromsar och ESP-systemet som kan stängas av ger föraren möjlighet att pressa bilen till det yttersta där vägen – eller kanske helst banan – så tillåter.

 

Opel Nyheter - ADAM ROCKS S erbjuder det prisbelönta IntelliLink infotainmentsystemet

Enastående information, underhållning och säkerhet

 

Precis som sina syskon i ADAM-familjen erbjuder ROCKS S assistanssystem och funktioner som är oöverträffad i detta segment. Det prisbelönta IntelliLink infotainmentsystemet hanterar både underhållning och information och för ökad säkerhet finns till exempel döda-vinkeln-varning som tillval. Det använder ultraljudssensorer för att varna föraren för kollisionsrisk vid byte av körfält. Döda-vinkeln-varning arbetar i hastigheter från 11 km/h upp till 140 km/h. Döda-vinkeln-varning ingår som en del av paketet avancerad parkeringsassistans, som helt automatiskt kan styra in ADAM ROCKS S på lämplig P-plats.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x