Otur för Bergkvist i Belgien.

2015-jun-30

Opel Nyheter - Otur för Bergkvist i Belgien

De svenska rallyjuniorerna Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg var på god väg att säkra EM-titeln när motorstörningar tvingade dem att bryta deltävlingen i Belgien. Ändå ökade deras ledning i rally-EM för juniorer!

 

Opels båda fabriksteam Emil Bergkvist/Joakim Sjöberg och Marijan Griebel/Stefan Clemens dominerade rallyt från start, men båda teamens ADAM R2 fick problem. På den tolfte av rallyts sjutton specialsträckor ledde Bergkvist/Sjöberg när motorn plötsligt inte ville vara med längre, och sedan drabbades Griebel/Clemens av punktering på den allra sista sträckan, när de ledde med 36 sekunder. De tappade nästan en minut men kunde ändå ta sig i mål på andra plats.

 

Men Opel ADAM i rallyutförande – R2 – tog ändå en trippelseger i rallyt. Med fabriksteamen borta från toppen kunde polske Aleks Zawada och hans franska kartläsare Cathy Derousseaux fira sin första seger med sin privatanmälda ADAM R2, och efter Griebel/Clemens på andra plats körde tyske Julius Tannert och hans kartläsare Jennifer Thielen från Luxemburg in på en tredje plats i ännu en ADAM R2. Tre av årets fyra deltävlingar i FIA ERC Junior har därmed gått till Opel ADAM!

 

Emil Bergkvist (21, från Torsåker), som tillsammans med sin co-driver Joakim Sjöberg (29, från Ösmo) vann de två första deltävlingarna i Lettland och Irland, var besviken men samlad.

 

– Vi hade goda möjligheter att vinna här i dag. Men sånt här händer i motorsport. Och jag kämpar hellre för att vinna men tvingas bryta, än jag blir fyra för att jag kör för långsamt. Dessutom har vi fortfarande goda chanser att vinna EM.

 

Två deltävlingar återstår, i Estland och Tjeckien, och bara de fyra bästa resultaten räknas. Och genom att Emils två närmaste konkurrenter också tvingades bryta, utökades faktiskt hans ledning efter fyra deltävlingar med två poäng till totalt 26.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x