Nya Opel Astra vinner ”2015 Golden Steering Wheel”

2015-nov-11

  • Betydande skillnad: nya Astra besegrar rivalerna i kompaktklassen
  • Lång tradition: Astra vinner Opels 16:e "Golden Steering Wheel" sedan 1976
  • Storslagen gala: Opels koncernchef Neumann och marknadschef Müller vid prisceremonin i Berlin

 

Nya Opel Astra - Golden Steering Wheel

Rüsselsheim/Berlin. Och vinnaren är: Nya Opel Astra. Opels nya stjärna i kompaktklassen uppmärksammades på bilindustrins motsvarighet till Oscarsgalan i Berlin i går kväll. Där tilldelades modellen utmärkelsen "Golden Steering Wheel" i kompaktklassen. Opel Astra, som lanseras i Sverige nu till helgen, har alltså redan hunnit få den här viktiga utmärkelsen vilket gör den till ett riktig vinnare. Opels VD Dr Karl-Thomas Neumann och marknadschef Tina Müller deltog vid ceremonin i Axel-Springer-Haus där de fick ta emot trofén från chefredaktörerna Marion Horn (Bild am Sonntag) och Bernd Wieland (Auto Bild). Utmärkelsen delas gemensamt ut av två publikationer. En jury bestående av läsare, experter och kändisar, som t.ex. racinglegenden Walter Röhrl, väljer ut de bästa nykomlingarna efter omfattande provkörningar.

 

"Den viktigaste utmärkelsen för den bästa Opel vi någonsin har byggt! Och den viktigaste bilen i vår produktportfölj. Vi på Opel kan vara mycket stolta över det här priset. Det bevisar att våra ansträngningar har gett utdelning. Nya Astra är synonymt med lättvikt, högeffektiva motorer, en bättre förpackning, funktioner från lyxklassen, trendsättande uppkopplingsmöjligheter och föredömlig kvalitet”, sade en jublande Dr. Neumann vid prisutdelningen.

Nya Opel Astra - Golden Steering Wheel

" Vår nya Astra är högtflygande ur många aspekter som man kunnat se i vår lanseringsvideo ’the quantum leap’. Vi har redan fått in mer än 40 000 order för nya Astra och nu har vi vunnit ett mycket speciellt pris. Vi kan inte vara annat än nöjda med det. Opel är ett märke att räkna med igen och Astra är vår ledstjärna!", tillade Opels marknadsdirektör Tina Müller.

 

I och med nya Opel Astras vinst av det eftertraktade priset ”Golden Steering Wheel” fortsätter biltillverkaren framgångsrika tradition i den här tävlingen. Första Opelmodellen som fick motta priset var Opel-Senator A 1978, två år efter att utmärkelsen infördes. Totalt har Opel tilldelats inte mindre än 16 titlar under fem decennier.

 

Opel är en av Europas största biltillverkare och grundades 1862. Företaget säljer mer än en miljon fordon per år, vilket gör det till GM:s näst största personbilsmärke och det tredje största i Europa. Opel i Sverige marknadsför Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Marievik i Liljeholmen i Stockholm. I Sverige har Opel 78 försäljningsställen och 114 verkstäder spridda över landet. Opel har idag en marknadsandel på ca 2,0 % i Sverige.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x