Priser nya Opel Astra Sports Tourer.

2015-nov-13

Nya Opel Astra Sports Tourer

I helgen är det Sverigepremiär för nya Astra kombikupé. Samtidigt passar Opel på att offentliggöra priserna och öppna orderböckerna för nya Astra Sports Tourer som kommer till Sverige i april 2016.

 

Nya Asta Sports Tourer kommer att finnas tillgänglig i tre utrustningsnivåer; Essentia, Enjoy och Dynamic samt med samma motoralternativ som kombikupén. Pristillägget för en Sports Tourer blir 8 000 kr.

Priser Astra Sports Tourer (frånpris):
1.6 CDTI ECOTEC 136 hk automat
229 900:-
1.0 Turbo ECOTEC 105 hk start/stop
167 900:-
1.4 Turbo ECOTEC 125 hk
187 900:-
1.4 Turbo ECOTEC 150 hk
195 900:-
1.4 Turbo ECOTEC 150 hk automat
207 900:-
1.6 CDTI ecoFLEX 110 hk start/stop
197 900:-
1.6 CDTI ECOTEC 136 hk start/stop
217 900:-

Några viktiga fakta att lägga på minnet när det gäller nya Opel Astra Sports Tourer:

  • Dimensioner: Nya Astra Sports Tourer har samma dimensioner som den utgående modellen – längd 4 702 mm, bredd 1 871 mm (med infällda ytterbackspeglar) och höjd 1 499 mm – men den erbjuder mycket mer utrymme för passagerare och bagage. Föraren kan till exempel njuta av 26 millimeter extra utrymme och passagerare i baksätet har 28 millimeter bättre benutrymme. Dessutom sväljer Astra Sports Tourer nu hela 1 630 liter bagage tack vare den nya effektiva paketeringen. Varje detalj i nya Sports Tourer är utformad och konstruerad med maximal funktionalitet och effektivitet i åtanke. Trots identiska yttermått är den nya modellen upp till 200 kilo lättare tack vare användning av höghållfast och ultrahöghållfast stål tillsammans med en ny produktionsprocess.

 

  • Funktionalitet: En extremt praktisk nyhet är att bakluckan öppnas ”med en kick”. I kombination med "Keyless Open" räcker det med en fotrörelse under den bakre stötfångaren för att öppna bakluckan. Ännu en fotrörelse under stötfångaren stänger bakluckan. Det smarta systemet upptäcker eventuella hinder och stoppar vid behov luckans rörelse. Men bakluckan kan förstås också öppnas på vanligt sätt med en knapp från förarplats eller via nyckelns fjärrkontroll. För maximal flexibilitet hos lastutrymmet är det möjligt att få det fäll- och delbart i konfigurationen 40/20/40. Dessutom finns ett brett sortiment FlexOrganizer-produkter med flyttbara uppdelande stöd och nät och olika fästmöjligheter så att all last kan förvaras säkert och prydligt.

 

Liksom Opel Astra kombikupé får Opel Astra Sports Tourer en mängd säkerhets- och hjälpsystem samt utrustningsfinesser som tidigare bara funnits i större och dyrare bilar:

 

  • Assistanssystem: Det banbrytande nya LED matrissystemet IntelliLux som är standard på utrustningsnivån Dynamic. Systemet gör det bland annat möjligt att köra på helljus utan att blända mötande och/eller framförvarande trafikanter. Nya Astra har dessutom den nya generationen Opel Eye som standard från utrustningsnivån Enjoy. Opel Eye innehåller vägmärkesavläsare, vingelvarnare, kollisionsvarning med autobroms, hastighetsbegränsare (som föraren ställer in), döda vinkeln-varnare och avancerad parkeringsassistans. Som tillval finns ytterligare finesser som t.ex. uppvärmt baksäte, massage i förarstolen samt avancerad parkeringsassistans som automatiskt parkerar bilen utan att föraren behöver styra.

 

  • Effektivitet: Helt ny arkitektur med höghållfasthetsstål, låg vikt och kompakt design. Upp till 200 kg lättare än föregångaren.

 

  • Motorer: Endast den senaste generationen motorer. I Sverige marknadsförs tre bensin- och två dieselmotorer: 1, 0 Turbo Start/Stop på 105 hk, 1,4 Turbo på 125 hk och 1,4 Turbo på 150 samt 1,6 CDTI på 110 hk och 1,6 CDTI på 136 hk. Automatlåda finns tillgänglig till bensinmotorn på 150 hk och dieselmotorn på 136 hk. Motorn på 110 hk har ett CO2 utsläpp på endast 90 g/km och blir därmed miljöbil.

 

  • Uppkoppling: Nya generationen av infotainmentsystemet IntelliLink. Telefonintegration via Apple CarPlay och Android Auto möjligt.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x