"SAFETYBEST 2015": Opel IntelliLux LED ® strålkastarsystem prisat

2015-okt-22

Opel Nyheter- Opel IntelliLux LED

Rüsselsheim. Nya Opel Astra har tilldelats utmärkelsen "SAFETYBEST 2015" för sina trendsättande adaptiva matrisstrålkastare - IntelliLux LED ®. Priset delas ut av AUTOBEST:s jury som består av specialiserade, oberoende journalister från 26 europeiska länder. Motiveringen från juryn lyder så här: "Matrix-strålkastarnas teknik är ett genombrott när det gäller strålkastarsystem”. Efter omfattande tester utförda av AUTOBEST:s jurymedlemmar visade sig systemet vara så effektivt att det fick smeknamnet "magic". Framgångarna med Corsa, som vann utmärkelsen AUTO "Bästa bilköp i Europa 2015", fortsätter alltså med nya Astra.

 

Det banbrytande strålkastarsystemet IntelliLux LED ® möjliggör körning med helljus utan att blända mötande eller framförvarande fordon. IntelliLux LED ® är ett intelligent och dynamiskt system som anpassar sig automatiskt till aktuella trafikförhållanden. Det erbjuder alltid bästa möjliga belysning. Med lanseringen av de kraftfulla LED-matrisstrålkastarna gör Opel avancerad teknologi tillgänglig för en bredare publik.

 

Teknik som tidigare endast varit tillgänglig i bilar i lyxklassen. Opel Astra blir först i kompaktklassen med det här systemet.

 

"Vi demokratiserar teknik genom att göra innovationer prisvärda och erbjuda dem i volymtillverkade bilar. Vårt nya strålkastarsystem, IntelliLux, är ett perfekt exempel. Integrationen av LED-tekniken ger enastående nattbelysning vilket höjer säkerheten för föraren och de runt omkring, säger Charlie Klein, Vice President Vehicle Engineering at Opel.

 

Matrix-lamporna är dock inte allt. Det kompletta paketet med ultramodern teknik, komfort och atletisk design är också övertygande. Opels nykomling är också en av fem finalister som tävlar om utmärkelsen AUTOBEST “Bästa bilköp i Europa 2016”.

 

Opel är en av Europas största biltillverkare och grundades 1862. Företaget säljer mer än en miljon fordon per år, vilket gör det till GM:s näst största personbilsmärke och det tredje största i Europa. Opel i Sverige marknadsför Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Marievik i Liljeholmen i Stockholm. I Sverige har Opel 78 försäljningsställen och 114 verkstäder spridda över landet. Opel har idag en marknadsandel på ca 2,0 % i Sverige.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x