Opel Ampera-e lanseras etappvis i Europa.

2016-dec-14

Först ut i Europa med att lansera den revolutionerande elbilen Ampera-e blir Norge som startar försäljningen idag (14/12 2016). Därefter följer Tyskland, Nederländerna, Frankrike och Schweiz. Opel har valt att starta lanseringen av modellen, som har en räckvidd på mer än 500 km, på de mest mogna elbilsmarknaderna i Europa. De flesta andra europeiska länder inklusive Sverige beräknas lansera 2018.

 

Eftersom produktionstakten av Ampera-e i en uppstartsfas är begränsad för att succesivt öka, kommer endast en begränsad volym att vara tillgänglig de första månaderna. Därför kommer lanseringen att ske stegvis, initialt med fokus på marknader som redan har en infrastruktur för elbilar eller har visat en stark vilja att satsa på elbilar. Efter att de första bilarna har levererats till Norge i vår följer lansering i Tyskland Nederländerna, Frankrike och Schweiz.

 

Valet att lägga premiären av Ampera-e i Norge är enkelt att förklara. Norge är utan tvekan den mest mogna marknaden i Europa när det gäller elbilar. De har redan närmare 100 000 elbilar som rullar på gatorna. Anledningen till framgångarna i Norge är incitament såsom borttagen inköpsskatt, momsbefrielse på köp och leasing, låg årlig vägskatt, ingen avgift på tullbelagda vägar och färjor, gratis kommunal parkering, tillgång till bussfiler och 50 procents minskad förmånsskatt. Andelen elbilar av totalt sålda nya bilar har varit den högsta i världen under flera år och uppgick till 22 procent 2015. I några delar av landet har andelen elbilar varit drygt 30 procent.

 

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x