Opel ger ny crossover-modell namnet Crossland X

2016-nov-07

Det här är bilarna med det lilla X-tra. Opel erbjuder redan idag en SUV i kompaktklassen, MOKKA X, som har sålts i mer än 600 000 exemplar i Europa. I början av 2017 kommer Opel att lansera en ny crossover-modell (CUV) bredvid MOKKA X – Opel Crossland X. Den nya CUV-modellen fortsätter trenden som går mot sportiga och rymliga crossovers. Det nya namnet är annorlunda och intressant vilket passar den nya bilens karaktär.

 

"Köparna av bilar i B-segmentet vill också ha bilar med mer personlighet", säger Opels CMO, Tina Müller. ”Vi uppfyller dessa förväntningar med Crossland X och erbjuder en bil med spännande design och som är lättmanövrerad i city och pålitlig på långa sträckor samt har gott om utrymme för barn och matkassar”.

 

Sedan 2010 har försäljningssiffrorna för SUV- och CUV-modeller femdubblats. Opel Crossland X kommer att ge ytterligare kraft till det här segmentet och ökad tillväxtpotential för Opel. Med den nya CUV-modellen startar Opel en crossoversatsning och adderar ännu en kategori till den existerande produktportföljen som sträcker sig från citybilen ADAM till familjebilen Zafira.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x