Ampera-e är bäst: Över 50 mils räckvidd!

2016-sep-29

Opel Nyheter - Ampera-e
Ampera-e begår världspremiär på bilsalongen i Paris.
 
  • Ställer konkurrenterna i skamvrån: Överlägset längst räckvidd i sitt segment
  • Acceleration som en sportbil: Snabb både från stillastående och vid omkörning
  • Alltid uppkopplad: IntelliLink infotainment och Opel OnStar

 

Rüsselsheim/Paris. Opel svarade för dagens ”snackis” när den internationella bilsalongen i Paris slog upp sina portar: Beskedet att den nya elbilen Ampera-e får en räckvidd på drygt 50 mil slog ner som en bomb och fick konkurrenterna att trängas i skamvrån. Ingen annan elbil i segmentet kommer ens i närheten av denna räckvidd.


Ampera-e har alltså en räckvidd på ”drygt 500 kilometer” mätt enligt med den nya europeiska körcykeln NEDC, som är standard för räckviddsjämförelse mellan olika elfordon. Med samma mätmetod klararBMW i3 med största batteriet bara 300 kilometer, Nissan Leaf stannar efter 250 kilometer, Renault Zoe efter 240 kilometerna och VW e-Golf når endast 190 kilometer.


Med drygt 60 procent längre räckvidd än sin närmaste konkurrent revolutionerar Ampera-e elektromobiliteten! I Opels nya elbil är begreppet räckviddsångest ett minne blott. Dessutom är bilen snabb, bekväm och rymlig!


Anpassad för vardagen: Gott om plats för fem personer och bagage

Trots att Ampera-e bara är 417 cm lång erbjuder den bekväma sittplatser för fem personer och dessutom ett bagageutrymme på 381 liter, vilket är klart över genomsnittet för personbilar i den här storleken. Detta är möjligt tack vare en smart integrering av de tio batterimodulerna om totalt 288 litium-jonceller med en sammanlagd kapacitet på 60 kWh. Hela paketet är inbyggt i bilens i underrede och format efter bilens form så att inga utrymmen är outnyttjade.


Elmotorns maxeffekt är 150 kW/204 hk och det maximala vridmoment på hela 360 Nm finns på elmotorers vis tillgängligt direkt när föraren trampar ner gaspedalen. Detta resulterar i att 0-50 km/ bara tar 3,2 sekunder och en typisk omkörningsacceleration från 80 till 120 km/h raskas undan på blott 4,5 sekunder (preliminära siffror). Toppfarten är elektroniskt begränsad till 150 km/h till förmån för räckvidden.


Alltid uppkopplad: Smart infotainment och Opel OnStar

Enastående uppkopplingsmöjligheter är numera en självklarhet i en ny Opel och Ampera-e är förstås inget undantag. Här finns både den senaste generationens IntelliLink infotainmentsystem och Opel OnStar ombord. Den prisbelönta uppkopplings- och serviceassistenten erbjuder en kraftfull Wi-Fi-hotspot för upp till sju enheter (beroende på marknad). IntelliLink-systemet är kompatibelt med både Apple CarPlay och Android Auto.


Opel grundades 1862 av Adam Opel i Tyskland och är en av Europas största biltillverkare. 2015 sålde Opel och systermärket Vauxhall drygt 1.1 miljoner fordon. Opel är en del av General Motors och huvudkontoret ligger i Rüsselsheim. Bolaget har tio fabriker och fyra utvecklings- och testcenter i sex europeiska länder. Opel/Vauxhall sysselsätter omkring 35 000 personer i Europa varav ca 16 500 i Tyskland. Opel och Vauxhall finns representerade i över 50 länder.


Opel Sverige marknadsför både Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Liljeholmen i Stockholm. I Sverige har Opel drygt 70 försäljningsställen och fler än 100 verkstäder som är spridda över landet. Opel har en marknadsandel på drygt 2 % i Sverige.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x