Opel fortsätter att öka i Sverige

2016-sep-01

Opel Astra
  • Opel i Sverige har ökat med drygt 20 procent hittills i år
  • Opel Astra har ökat med drygt 50 procent hittills i år

 

Framgångarna för Opel i Sverige fortsätter. Hittills i år har märket ökat personbilsregistreringarna med ca 18 procent vilket innebär en volymökning på ca 800 bilar jämfört med samma period i fjol. Totalmarknaden för personbilar har under samma period ökat med 9,2 procent, vilket betyder att Opels utveckling är betydligt större än marknadens.

 

När det gäller lätta lastbilar har Opel ökat med hela 28,5 procent januari till och med augusti, vilket är en volymökning på 232 fordon jämfört med i fjol. Totalmarknaden för lätta lastbilar ökade samma period med 18,8% procent. Opel växer även här mer än marknaden.

 

”Vi har haft en väldigt positiv utveckling i år och trenden håller i sig. Vi har fått bilköparna nyfikna på Opel som ett alternativ vid bilköpet och märker att intresset för Opel ökar. Nu ser vi med spänning fram emot hösten då vi ska lansera både nya Mokka X och nya Zafira samt OnStar som erbjuder personlig service i bilen”, säger Lasse Grundström, vd Opel Sverige.

 

Opel Astra, “Årets Bil 2016” i Europa är fortsatt den modell som står bakom den största tillväxten. Registreringarna av modellen har ökat med närmare 52 procent jämfört med samma period i fjol. Total har 2 487 Astra registrerats i år. Den mest sålda versionen är Astra Kombikupé Enjoy med 125 hk.

 

Även Opel Corsa har ökat kraftigt och bidragit till det positiva resultatet. Corsa har ökat med drygt 63 procent i augusti jämfört med samma månad i fjol och med nästan 22 procent hittills i år. Total har 1 184 Corsa registrerats under året. Det är Corsa Enjoy med 5 dörrar och 90 hk som är storsäljaren.

 

Bland Opels lätta transportbilar är det framförallt Vivaro som står bakom den stora försäljningsökningen i Sverige. I år har 744 Vivaro registrerats.

 

Opel grundades 1862 av Adam Opel i Tyskland och är en av Europas största biltillverkare. 2015 sålde Opel och systermärket Vauxhall drygt 1.1 miljoner fordon. Opel är en del av General Motors och huvudkontoret ligger i Rüsselsheim. Bolaget har tio fabriker och fyra utvecklings- och testcenter i sex europeiska länder. Opel/Vauxhall sysselsätter omkring 35 000 personer i Europa varav ca 16 500 i Tyskland. Opel och Vauxhall finns representerade i över 50 länder.

 

Opel Sverige marknadsför både Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Liljeholmen i Stockholm. I Sverige har Opel drygt 70 försäljningsställen och fler än 100 verkstäder som är spridda över landet. Opel har en marknadsandel på ca 2,3 % i Sverige.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x