Opel ecoFLEX - ecoFLEX Engine Technologies

PRISVÄRD HÖGTEKNOLOGI.

För att optimera motorns effektivitet använder Opel avancerad teknik som förbättrar förbränningen och minskar de interna förlusterna på grund av friktion och onödig vikt.

Variabla ventiltider (VVT)

VVT innebär att insugs- och avgasventilernas tider förändras under körningens gång. Tiderna anpassas kontinuerligt efter lastförhållandena, vilket ger både högre prestanda och lägre förbrukning.


Variabelt insugningsrör

Genom att variera insugsområdets längd med en ventil ökas luftflödets hastighet vid låga varvtal för högt vridmoment genom att luften leds genom en lägre bana.

 

Vid högre varvtal öppnas en kortare bana med större diameter för att maximera topprestanda. Resultatet är enastående jämna prestanda över hela varvtalsområdet.


Variabel turboladdare

För att undvika den typiska turbofördröjningen vid låga motorvarvtal har turboladdarna en turbin med variabel geometri, där elektroniska givare övervakar de variabla skovlarnas positioner.

 


Common rail-system med multi-insprutning

Ultrasnabba insprutare möjliggör upp till åtta insprutningar per cykel för en mer kontrollerad och jämnare förbränning. Resultatet: mer komfortabel körning, tystare gång och lägre förbrukning och utsläpp.


Sluten förbränning

Tack vare dieselglödstift med tryckgivare kan trycket i förbränningskammaren övervakas konstant för finjustering av bränsleinsprutningen. Detta ger en optimal sluten förbränning för bättre prestanda och bränsleekonomi såväl som lägre utsläpp och bullernivå.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x