Opel ecoFLEX - ecoFLEX Vehicle Optimization

DET ÄR DETALJERNA SOM RÄKNAS.

Många små saker kan göra stor skillnad. Därför utvärderar Opels ingenjörer kontinuerligt varje aspekt av bilarnas prestanda för att förbättra effektiviteten ytterligare.

Enlarge

Aktiv lufthantering

Luftdraget är en avgörande faktor för en bils bränsleförbrukning och utsläppsnivå, inte minst i högre hastigheter.


Aerodynamisk finslipning återfinns därför på ecoFLEX-bilarna, vilket kan yttra sig i ett nedsänkt chassi, en optimerad frontdesign eller ett aktivt luftspjäll som anpassar luftflödet genom motorutrymmet utifrån värmebehoven.Enlarge

Däck med lågt rullmotstånd

Däckens rullmotstånd är ännu en viktig faktor för förbrukningen. Till skillnad från aerodynamiken är den oberoende av hastigheten. En minskning av rullmotståndet kan ge bränslebesparingar på upp till fyra procent.


Moderna däck med lågt rullmotstånd uppfyller samma krav på slitstyrka, grepp och värmetålighet som vanliga däck.


Enlarge

Optimerad utväxling

Längre utväxling möjliggör lägre motorvarvtal i en viss hastighet, men innebär också mindre acceleration. Genom att kombinera längre utväxling och motorer med högre effekt och vridmoment vid låga varvtal undviks den här nackdelen i de flesta Opel ecoFLEX-bilar.


Enlarge

Växelindikering

Att veta när det är dags att växla är avgörande för bränslesnål körning. De flesta Opel ecoFLEX-modeller har en växelindikator i instrumentklustret som tydligt visar när det är rätt läge att växla för maximal effektivitet.


Enlarge

Start/stopp-system

När systemet är aktivt ger det garanterat avsevärda besparingar och mindre utsläpp i stadstrafik, vid rödljus eller i bilköer. Systemet stoppar automatiskt motorn när bilen stannar. Motorn startas sedan igen när kopplingen läggs i.


Håll förbrukningen i schack

EcoFLEX Drive Assist visar exakt när det är dags att växla för bästa ekonomi, men det är inte allt. Den utrustning som förbrukar mest energi tillsammans med förbrukningshistoriken för de senaste 50 kilometerna visas dessutom på tre undermenyer på mittdisplayen mellan instrumenten.


Enlarge

Externt styrd klimatkompressor

Opels luftkonditioneringssystem drivs med en externt styrd kompressor som endast är i drift när den behövs. Detta ger bättre reglering, men minskar även bränsleförbrukning och utsläpp jämfört med konventionella system där motorn driver kompressorn utan uppehåll.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x