Opel OPC - Teknik

PRESTANDA GENOM PRECISION.

Vår egen testanläggning i ”det gröna helvetet” i Nürburgring. En dynamisk kombination av högprestandakultur och Opel-precision. Världskända Recaro-prestandastolar och Brembo-bromsar, tillsammans med vår egen banbrytande motorteknik, står bakom OPC-bilarnas framgångar. Det är en särskild blandning av utmärkta egenskaper – balanserade, testade och beprövade av våra ingenjörers skicklighet, entusiasm och yrkesstolthet. Varsågod att välja vilken OPC-produkt du vill och testa dess gränser – den har redan tagits dit och ännu längre av experterna på Opel Performance Centre.

Enlarge

Kraften med OPC

Hur låter enastående manövreringsförmåga matchad med en sexcylindrig V6-motor i aluminium på 239 kW (325 hk)? Upplevelsen väntar på dig i Opel Insignia OPC, tillsammans med racingteknik som natriumfyllda ventiler och oljekylda kolvar.


Samma teknik och turboladdning återfinns även i Opel Astra OPC. Här har våra ingenjörer lyckats inrymma fartfyllda 206 kW (280 hk) och 400 Nm i en nätt men muskulös tvålitersmotor.

 

Nya Opel Corsa OPC är dessutom en högeffektiv körmaskin. Hisnande 152 kW (207 hk) och 245 Nm vridmoment från 1.6 Turbon lämnar ingen oberörd. För att sedan verkligen skaka om sinnena ökar overboost-funktionen vridmomentet till hela 280 Nm. Den omedelbara responsen och råa styrkan är perfekt matchade med den enastående sexväxlade manuella växellådan med kort rörelse. Roligare än så blir det inte. Glöm sedan inte väghållningen, utseendet och charmen.


Hur du väljer att hantera kraften är också upp till dig. Med den sexväxlade manuella växellådan med kort rörelse eller, som tillval, den sexväxlade automatlådan i nya Opel Insignia OPC sker växlingen i exakt det ögonblick du önskar.


Kraft är trots allt ingenting utan kontroll.


Enlarge

OPC-chassi

Den stora nyheten för nya Opel Corsa OPC är, tillsammans med optimerad styrning och dubbelt Remus-avgasrör, att den sänkta upphängningen nu har FSD (Frequency Selective Damping). FSD reagerar på kör- och vägförhållandena genom att konstant ändra upphängningens styvhet, vilket ger en unik kombination av grepp och komfort.

Det uppgraderade chassit körs på specifika 17-tums OPC-lättmetallfälgar som standard, vilka kan bytas ut mot ännu mer dramatiska 18-tums viktoptimerade lättmetallfälgar som också är specifika för OPC.

Valbara Performance Package tillför mekanisk differentialspärr, uppgraderade Brembo-bromsar och banoptimerad upphängning konfigurerad för oslagbara småbilsprestanda.

 

Opel Astra OPC och Opel Insignia OPC är väsentliga vidareutvecklingar av de reguljära modellerna. Den OPC-exklusiva HiPerStrut-framfjädringen minskar ”torque steer” medan styrkänslan och greppet förbättras, samtidigt som differentialspärrarna stärker väghållningen.


Båda OPC-modellerna har högeffektiva Brembo-bromsar och 19-tums lättmetallfälgar, medan det specialkalibrerade FlexRide-chassit anpassar responsen efter ditt körsätt.

 

Opel Insignia OPC har dessutom fyrhjulsdrift för enastående kontroll även på krävande väglag.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x