Föregående
 • Opel Cascada – belysning för fotgängarzoner

  Belysning för fotgängarzoner

  Gör det lättare att se potentiella faror med en bredare ljusspridning (ytterligare 8 grader åt vänster och höger).

  Opel Cascada – stadstrafikbelysning

  Stadstrafikbelysning

  Gör belysningen bredare och lägre. Aktiveras av bilens hastighet och gatubelysningen.

  Opel Cascada – landsvägsbelysning

  Landsvägsbelysning

  Bredare och starkare belysning än normalt för en 70 meter lång ljuskägla som inte bländar medtrafikanterna.

  Opel Cascada – motorvägsbelysning

  Motorvägsbelysning

  Höjer, stärker och utökar ljuskäglan till 140 meter utan att andra förare bländas.

 • Opel Cascada – belysning vid dåligt väder

  Belysning vid dåligt väder

  Aktiveras av vindrutetorkarna eller en regnsensor och förbättrar sikten vid nederbörd.

  Opel Cascada – automatisk avbländning

  Automatisk avbländning

  Den automatiska avbländningsfunktionen växlar från helljus till halvljus när det kommer mötande trafik och tillbaka igen när vägen framför är fri.

  Opel Cascada – dynamisk kurvbelysning

  Dynamisk kurvbelysning

  Strålkastarna svänger inåt kurvan med upp till 15 grader. Funktionen aktiveras av rattvinkeln och hastigheten.

  Opel Cascada – statisk kurvbelysning

  Statisk kurvbelysning

  Strålkastarna vrids 90 grader åt vänster eller höger så att du ser vad som väntar runt hörnet.

Nästa
Opel Cascada– vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning

VIDGA DINA SINNEN.

Se klarare och varnas i förväg om det dyker upp problem eller faror. Låt modern teknik göra körningen smidig, stressfri och säker – och upptäck hur avkopplande och tillfredsställande det vara vara att köra.

Opel Cascada - Kurvbelysning (AFL+)

Kurvbelysning (AFL+)

Att kunna se vägen obehindrat är viktigt för säkerheten och som ett av de mest kompetenta belysningssystemen på marknaden spelar AFL+ en viktig roll här. Vi på Opel fokuserar mycket på din säkerhet som förare och därför är AFL+ standard på Opel Cascada.

 

Systemet förses kontinuerligt med hastighet- och styrvinkeldata från bilens elektronik och sensorer. Andra sensorer bedömer ljus- och väderförhållandena och övervakar bakomvarande eller mötande trafik. Utifrån dessa data styr AFL+ bixenonstrålkastarnas profil så att du alltid får perfekt sikt oavsett tidpunkt på dygnet eller omgivningens förhållanden.

 

En av de många avancerade AFL+-funktionerna är helljusassistansen som bländar ned halogenstrålkastarna automatiskt när trafiksituationen kräver det. Funktionen styrs via en kamera som sitter bakom vindrutan och känner av bakomvarande eller mötande trafik samt om bilen befinner sig i stads- eller landsvägstrafik.


Opel Cascada - Opel Eye

Opel Eye

Den andra generationen av kamerasystemet Opel Eye för Opel Cascada har fyra funktioner som är framtagna för att öka säkerheten och göra körningen mer avkopplande.

 

Hur många gånger har du missat en vägskylt? Igenkänningen av trafikskyltar ser till att du inte missar några varnings- eller hastighetsskyltar. Utöver vanliga hastighetsbegränsningar upptäcks och visas nu även skyltar relaterade till tillfälliga hastighetsbegränsningar (snö, regn och så vidare).

 

Opel Eye registrerar även körfältsmarkeringarna, vilket utnyttjas av körfältsavfartssystemet. Funktionen aktiveras när bilen korsar en linje utan att blinka och avger omedelbart en ljudlig och optisk varning.

 

Indikeringen av framförvarande fordon mäter avståndet till bilen framför och varnar via den centralt placerade displayen om avståndet blir för kort. Att ligga för nära en annan bil innebär inte nödvändigtvis att en olycka kommer ske, men vi tror att du uppskattar ett system som hjälper dig att undvika böter.

 

Frontalkrocksvarningen avger visuella och ljudliga varningar när en krock är förestående. Funktionen kan ställas in för olika avstånd, vilket är en stor fördel när sikten är dålig på grund av dålig belysning eller dåligt väder.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x