Nya Opel Cascada – design
Opel Cascada– Vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning

EN KLASSISK CABRIOLET I NY TAPPNING.

Lång, slank och graciös – i Opel Cascada känns körningen alltid fräsch och modern.

Enlarge

Klassisk elegans gånger två

Opel Cascada är lika snygg oavsett om suffletten är uppe eller nere. De rena linjerna vittnar om ett osvikligt engagemang för elegans och stil. Framifrån är det här omisskännligen en Opel, förfinad in i minsta detalj. Kolla in den skulpturala, mäktiga grillen, gallret som breder ut sig under den, de karaktäristiska LED-halvljusen för körning dagtid och den skinande kromen. Det råder ingen tvekan om att det här är en kraftfull bil.

 

Från sidan med suffletten nere är profilen lång, slank och obruten. Suffletten och rundslagningsskyddet syns inte alls. Det finns inga gimmickar eftersom inga behövs. Den skulpturala naturen är svår att ta miste på. Med suffletten uppe är det svårt att inte imponeras av de stolpfria proportionerna och materialens kvalitet. En kromlist skiljer taket från karossen och tillför en klassisk ”grande routier”-touch. De långa dörrarna och graciösa A-stolparna är inte bara snygga, utan gör det även lättare att kliva in i bilen. Valet av takfärger, från Black, Sweet Coffee, Malbec och Khaki Grey tillägger ytterligare en faktor till bilens övergripande stil.

 

Baktill smälter de avancerade 3D-LED-baklyktorna visuellt ihop med en elegant kromlist och ger en mjukt rundad profil som tillsammans med det högt sittande bromsljuset bilder en omisskännlig ljussignatur. Harmonin mellan det breda, stabila uttrycket och de väl avvägda proportionerna avrundar de slanka linjerna.


Enlarge

Känslan av perfektion

Sköna kvalitetsmaterial, flödande ytor och inbjudande komfort – Opel Cascada gör ett gott första intryck som blir ännu bättre ju närmare du kommer och blir som bäst när du öppnar dörren. Instrumentbrädans högkvalitativa, taktila Morrocana-klädsel och instrumentpanelen med detaljsömmar fångar omedelbart blicken. Allt har sin plats: instrumenten är förarorienterade, kontrollerna på mittkonsolen lätta att komma åt och inget har lämnats åt slumpen, vare sig praktiskt eller visuellt.


Fyra djupt skålade, rymliga och gedigna stolar väntar på att avnjutas. Med Easy Entry-systemet kan du skjuta bak framstolarna med en knapptryckning och sedan lika snabbt och enkelt skjuta fram dem igen. Föredrar du en klädsel i tyg eller kanske lyxigt skinn? Valet är ditt. Läderklädseln har sadelsömmar som förhöjer lyxkänslan.


Enlarge

En perfekt förstabil

Cabrioleter går sällan att använda dagligen och har ofta ont om utrymme, men det gäller inte Opel Cascada – här finns tretton smidigt åtkomliga och strategiskt placerade förvaringsmöjligheter som gör det lätt att hålla ordning.

 

Sedan finns bagageutrymmet med en kapacitet på 280 eller 380 liter beroende på om suffletten är uppe eller nere. Dessutom tar det bara några sekunder att använda FlexFold-systemet för att fälla ned ena eller båda baksätena för upp till 750 liter utrymme. Reglagen är smart placerade på sidoväggarna i lastutrymmet. När systemet används aktiveras en fjädermekanism som fäller ned den valda stolsryggen automatiskt.

 

För extra säkerhet när bilen är parkerad och låst med suffletten nere låses ryggstöden på plats och kan inte fällas fram med reglaget på dem, så att åtkomst till bagageutrymmet förhindras. För ännu större säkerhet finns även ett fabriksmonterat säkerhetssystem som skyddar hela bilen, inklusive hjulen, mot tjuvar.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x