Opel Cascada – säkerhet
Opel Cascada– vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning

SÄKERHET OCH SINNESRO.

Varför skulle inte en sufflett ha samma säkerhet som ett hårt tak? Framsteg inom konstruktionsteknik, höghållfasta material och särskilda rundslagningsskydd har svar på frågan: det har den.

Enlarge

Styrka på djupet

I Opel Cascada är du omgiven av en styv säkerhetskonstruktion förstärkt med extra tvärbalkar samt olika kollisionsspridnings- och absorptionsåtgärder. De slanka vindrutestolparna är presshärdade och innehåller hårdvalsade stålbalkar som sträcker sid nedanför dörrarna. Dessa har i sin tur diagonala skyddsstränger som förhindrar intrång.

 

Baktill är rundslagningsskydden förankrade i bakdelens starkaste parti. Vanligen syns de inte, men om de skulle behövas är de redo att skydda dig på nolltid, utlösta av krockkuddarnas sensorer.


Enlarge

Sofistikerad passiv säkerhet

Främre krockkuddar i fullstorlek samt extra stora sidokrockkuddar som ger bättre huvudskydd är standard i varje Opel Cascada. Det här är toppmodern teknik som samverkar med övriga säkerhetsfunktioner för maximalt skydd.

 

Övriga funktioner innefattar dubbla bältessträckare som utlöses pyrotekniskt och är framtagna för att hålla dig i säkrast möjliga position. Stolarnas ramar och fästen är också viktiga för säkerheten, vilket även gäller Opels väl beprövade aktiva nackstöd. Dessa flyttas uppåt och framåt vid en kollision och minskar risken för pisksnärtskador och andra skador på huvud och överkropp. Samtidigt minskar de lika väl beprövade säkerhetspedalerna risken för skador på fötter och ben.


Stöldskydd

Opel Cascadas larmsystem är framtaget för största möjliga trygghet. Varje försök att ta sig in i bilen bemöts med blinkande strålkastare och ett ljudlarm. Systemet har egen kraftförsörjning om det skulle behövas och skyddar hela bilen och dess innehåll, inklusive komponenter och hjul.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x