Opel Cascada – suffletteknik
Opel Cascada– vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning

FAKTA OM SUFFLETTEN.

Nu behöver du aldrig mer krångla med en svåranvänd sufflett – genom en blandning av sofistikerad teknik och premiummaterial gör Opel Cascada det smidigare än någonsin att susa fram med vinden i håret.

Enlarge

Solsken på bara sjutton sekunder

Opel Cascadas sufflett har aerodynamiska, sofistikerade former som passar den stolpfria konstruktionen perfekt. Den är gjord av tyg i premiumkvalitet, har en uppvärmd bakruta i glas och försvinner spårlöst under en tonneau-lucka i nedfällt läge.

 

Manövreringen är busenkel. Omkopplaren i bilen sitter i den nedre mittkonsolen på den plats där man naturligt lägger handen, så att du inte tappar fokus på vägen. Från utsidan är manövreringen lika smidig och fjärrstyrning är standard för alla Cascada-modeller.

 

Suffletten öppnas på bara sjutton sekunder och stängs på nitton sekunder. Den kan manövreras i hastigheter upp till 50 km/h och alla fönster kan öppnas eller stängas med en omkopplare som är integrerad med sufflettens omkopplare.


Enlarge

Testad till det yttersta

Takets elektrohydrauliska mekanism har testats 15 000 gånger, vilket motsvarar 10 års användning med 4 manövreringar om dagen. Dessutom är totalvikten cirka 100 kg lägre jämfört med en bil med vanligt tak.

 

Tyget har testats grundligt och håller ypperlig kvalitet. Det tål biltvättar, behöver inte impregneras regelbundet samt är UV-tåligt och färgbeständigt för ett varaktigt utseende.

 

I tester upp till 240 km behåller den sin form med en maximal deformering på endast 3 cm. Testning av standardsuffletten med två lager världen över i extrema temperaturer har dessutom visat att den är helt väderbeständig och att isoleringen överträffar ett nedfällbart tak.

 

Om du önskar en tystare miljö går det dessutom att välja till en akustiksufflett som dämpar buller och håller värmen bättre. Den har ett förstärkt yttre tyglager och ett speciallager av polyesterfleece mellan ytterlagret och innerlagret för bättre värmeisolering och upp till en tredjedel lägre bullernivå i kupén.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x