Nya Opel Meriva – avslappnande komfort
Opel Meriva - Vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning

Kliv in och njut av färden.

Opel Meriva är en sofistikerad och komfortabel familjebil redan i grundutförandet, men för den som önskar finns mycket att lägga till. Utforska hela katalogen med standardmonterad och valbar komfortutrustning som låter dig njuta av din bil exakt som du vill.

Enlarge

FlexRail®-förvaringssystem

FlexRail® är ett unikt modulbaserat förvaringssystem som skapar generös, flexibel förvaring mellan framstolarna utan att benutrymmet för mittplatsen bak påverkas. Du anpassar enkelt förvaringen för varje färd genom att flytta de olika komponenterna, som armstöd och mugghållare, på aluminiumskenorna. Om du fäller ned baksätet i mitten kan du även montera armstödet på stolsryggen med en särskild adapter med inbyggd mugghållare.

 

  • Optimal placering av armstöd och mugghållare i alla stolspositioner
  • Stor, anpassningsbar förvaring som rymmer handväskor, bärbara datorer med mera.
  • Smidig åtkomst för alla i bilen
  • Extra armstöd och mugghållare för baksätespassagerarna kan väljas till

Enlarge

Panoramasoltak

Släpp in ljuset! Panoramasoltaket sträcker sig över båda sätesraderna och gör hela interiören ljus och luftig. När solen blir för stark håller det elektriska solskyddet dig sval.


Enlarge

Elektronisk klimatkontroll

Komforten och bekvämligheten med elektronisk klimatkontroll är svår att ta miste på. Båda passagerarna i framsätet ställer in sin idealtemperatur, och givare håller sedan respektive zon på exakt rätt nivå. Lika enkelt som uppskattat.


Enlarge

Rattvärme

Tänk att något så enkelt som att slippa frysa om händerna kan kännas så lyxigt. Med rattvärme tar det bara några sekunder innan temperaturen börjar stiga kännbart. Funktionen ingår i standardutrustningen och är lika uppskattad varje vinter.


Enlarge

Elektrisk parkeringsbroms

Den elektriska parkeringsbromsen med knappmanövrering som standard innebär både ökad säkerhet vid parkering och minskad förarinsats. Den förhindrar att bilen börjar rulla bakåt vid start i backe och frikopplas automatiskt när bilen kör iväg.

 

Om det behövs kan den även användas som en vanlig manuell parkeringsbroms när bilen är i rörelse för ABS-styrd hastighetsminskning.


Starthjälp i uppförsbacke

Den här funktionen håller bilen stilla när du startar i uppförsbacke och släpper den elektriska parkeringsbromsen automatiskt när du börjat rulla. Resultatet är helt problemfri start i uppförsbacke varje gång.


Enlarge

Förvaring

I Opel Meriva handlar ergonomi inte bara om att sitta bekvämt och ha alla reglage smidigt till hands – det handlar även om förvaring och lastning. Här finns öppna och slutna förvaringsutrymmen på strategiska platser tillsammans med den unika mittkonsolen FlexRail®. Sammanlagt finns det upp till 32 olika förvarings- och lastmöjligheter så att var sak kan hållas på sin plats utan krångel.


Enlarge

Lastutrymmet Flex Floor

Lastutrymmet är utformat för att göra livet lättare. Golvet har två höjdinställningar. I det högre läget får du en plan lastyta med samma höjd som de helt nedfällda baksätena samt dold förvaring under golvet. I det nedre läget får du plats med större föremål.

 

Övriga funktioner:

  • Förvaringsutrymme med lucka i sidoväggen för förstahjälpensats med mera
  • Hållare för varningstriangel
  • Utdragbar krok för kassar och fästning av lastgolvet i öppet läge
  • Fyra lastsäkringsband

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x