Opel Meriva – Ergonomi
Opel Meriva - Vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning

Ergonomi handlar helt om dig.

AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) är ett tyskt läkarförbund som har tagit fram ortopediska krav för bilstolar. De var så imponerande av Opel Meriva att de gav hela bilen sitt åtråvärda certifikat. Faktum är att allt från portaldörrarnas enkelhet och bekvämlighet till hur smidigt det är att ordna om interiören och den unika cykelhållaren FlexFix® har optimerats för ditt välbefinnande i Opel Meriva.

Enlarge

FlexDoors® system

Att ta sig in och ut är enkelt. Att ordna om stolarna tar bara några sekunder. Genialiteten i Opel Meriva ligger i hur den välkomnar dig in och gör färden till ett nöje. Ta bara FlexDoors® till exempel.

 

Exempelvis gör bakdörrarna med 84 graders öppningsvinkel det smidigt att montera bilbarnstolar, och att spänna fast eller loss barnen är lätt som en plätt. Dessutom finns ingen dörr mellan framsätet och baksätet, vilket ger bättre uppsikt över barnen.

 

Fler fördelar:

 • Baksätespassagerna kliver i och ur bilen där taket är som högst, vilket är betydligt mer komfortabelt
 • Bakdörrarnas öppningsvinkel på 84 grader ger en naturlig och ergonomisk kroppsrörelse när man kliver i och ur bilen, något det stora handtaget på B-stolpen bidrar till
 • Åtkomsten underlättas på trånga parkeringsplatser eftersom man inte behöver åla sig förbi en halvöppen dörr
 • Fyra öppningssteg innebär att det är lättare att kontrollera dörröppningen på trånga platser
 • FlexDoors®-systemet underlättar lastning av exempelvis shoppingkassar eller skrymmande föremål
 • En lampa i den nedre B-stolpen lyser upp marken bredvid bilen som ännu en praktisk säkerhetsfunktion
 • Slutligen underlättar FlexDoors®-systemet åtkomsten till FlexSpace®, vilket gör det ännu smidigare att ordna om interiörer

 

Sedan finns fördelarna framför skjutbara bakdörrar. En av de mest uppenbara är att skjutdörrar begränsar den bakre axelns bredd, vilket i slutänden påverkan manövreringsförmågan. En annan är att skjutandet av dörrarna innebär att flytta hela dörrens vikt, vilket är en nackdel när de öppnas eller stängs ur en ofördelaktig lutningsvinkel när bilen är parkerad i en backe.


Enlarge

Stolkonceptet FlexSpace®

Om du värdesätter spontanitet kommer du att älska FlexSpace®. Opel Meriva är lika spontan som dig. Det känns bra att veta att du alltid kan ordna interiören så att den passar planerna för stunden. Och om planerna ändras? Inga problem – vare sig du behöver stolar för upp till fem personer eller få plats med skrymmande föremål har Opel Meriva alltid en lösning utan att du behöver ta bort en enda stol.

 

 • De yttre baksätena kan skjutas bakåt och inåt med ett handgrepp för att bereda lyxigt gott om plats för fötterna och ryggen i konfigurationen med fyra säten
 • Fälls ned med en knapptryckning från kupén eller bakluckan
 • Nackstöden behöver inte tas bort
 • Plant lastgolv med upp till 1 500 liter förvaringsutrymme

Enlarge

Ergonomiska AGR-sportstolar i framsätet

Det bästa sättet att undvika ryggproblem på är att ha rätt körställning. Därför kan Opel Meriva förses med ergonomiska AGR-sportstolar för endast föraren eller i hela framsätet, certifierade av det tyska ryggspecialistförbundet AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.). De ergonomiska AGR-sportstolarna har en mängd inställningsmöjligheter, inklusive ländryggsstöd och justerbara stolsdynor, så att du kan finjustera körställningen så att den passar just dina komfortkrav perfekt. Stolarna finns för endast föraren eller i hela framsätet.

Högt placerade stolar

I Opel Meriva sitter du högt och bekvämt med fantastisk sikt åt alla håll. Stolarna har den bästa längd- och höjdinställningen i klassen. Tillsammans med teleskopratten som kan vinklas innebär det att alla kan hitta en perfekt körställning.


Enlarge

Cykelhållaren FlexFix®

När det gäller smidig transport av cyklar finns det inget som överträffar FlexFix®. Hållaren, som är unik för Opel och samverkar med parkeringshjälpen, dras ut ur och skjuts in i den bakre stötfångaren, har plats för två cyklar upp till storlek 29” med en maximal hjulbas på 1203 mm. Dessutom frigör den utrymme i bostaden eller garaget samt minskar bränsleförbrukningen, i synnerhet jämfört med takmonterade cykelhållare. Enkelt men genialiskt.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x