Opel Mokka - Design

RÄTTFRAM OCH ATLETISK.

Från den målmedvetna fronten, via den dramatiska profilen till det rundade bakpartiet, så förenar Opel Mokka sportig utstrålning med funktionalitet.

Enlarge

Exteriördesign

Opel Mokka har samma muskulösa framtoning som en normalstor SUV. Sedd framifrån gör den omedelbart ett gott intryck. Varje form har ett syfte, inklusive den angenämt rundade formen på de generöst tilltagna sidospeglarna, men utförandet höjer sig långt över det rent funktionella.


Opel Mokkas siluett förmedlar lika mycket attityd som det markerade, breda uttrycket. Föreställ dig den som en rundad, sportig kil med en muskulös och atletisk midjelinje som dock inte känns aggressiv. De korta överhängen och rundade hjulhusen ger en vink om den goda framkomligheten. Det här är en bil du kan känna dig hemma i eftersom den är sig själv.


Det stilrent rundade bakpartiet kompletterar de skulpturala sidorna. Det breda uttrycket framhävs och den omslutande bakrutan harmoniserar perfekt med den lutande vindrutan. Midjelinjerna flödar ledigt in i de strama, eleganta baklyktorna och de nedre konturerna glider smidigt in i de skulpturala bakre stötfångarna. Det ser stilrent, aerodynamiskt och representativt ut – eftersom det är det.


Aerodynamisk effektivitet ligger även bakom den snygga nedre spoilern, medan den slanka kylargrillen optimerar luftflödet i motorutrymmet. Under bilen finns vindriktare framför bakhjulen och spoilers bakom dem, vilka hjälper den bakre spoilern och det rundade bakpartiet att eliminera luftflödet. Dragkoefficienten (mått för luftmotstånd) är endast 0,360, vilket är markant bättre än klassens snitt och en stor bidragande faktor till Opel Mokkas ekonomi och stabilitet.


Enlarge

Interiördesign

På insidan präglas Opel Mokka av kvalitet och komfort. Det luftiga och inbjudande utrymmet, de högt placerade stolarna med bra stöd, de ergonomiskt ordnade reglagen och hela inredningens premiumkänsla bidrar alla till känslan av rymd. De behagliga klädslarna i Jet Black eller Dark Ardiatic, de släta detaljerna i metallic och de kromade instrumentringarna bidrar till en tidlös känsla.


Instrumentbrädans svepande rörelse in i dörrarna och Opels utmärkande vingelement maximerar känslan av rymd på ett smakfullt sätt. Instrumenten och skärmarna är tydliga, tillräckligt stora, optimalt placerade och lättavlästa. Dörrhandtagen och reglagen, inklusive de generöst tilltagna ventilerna, ger ett gediget kvalitetsintryck. Kort sagt gör hela miljön intryck av att vara redo för äventyr.


Cockpitens utsökta detaljer, sköna komfort och höga kvalitet återfinns även i baksätet i Opel Mokka. Om du åker med små barn i baksätet kommer du att uppskatta dörrarnas höga och breda öppning som underlättar monteringen av bilbarnstolar och gör det lätt att sätta barnen i dem. Om de är äldre, eller vuxna, gör de komfortabla stolarna, bekväma förvaringslösningarna och smidiga åtkomsten alltid färden behaglig. Skulle det behövas mer plats är sätena delbara 60:40 och kan fällas undan på ett kick. Designen kretsar hela tiden kring dig, din familj och din livsstil.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x