Opel Astra GTC – köregenskaper
Opel Astra GTC – vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning

EN ÖVERLÄGSEN KÖRUPPLEVELSE.

Opel Astra OPC har nyskapande chassiteknik som ger en oöverträffad körupplevelse.

 

Läs vidare för att få veta mer om avancerade Opel Astra OPC med HiPerStrut-fjädring fram, wattlänk i bakaxeln och smart chassiteknik.

Enlarge

En perfekt plattform

Enastående komfort, köregenskaper och styrrespons med mindre oljud och vibrationer är de främsta fördelarna med Opel Astra OPC:s chassi. Den höga vridstyvheten hos Opel Astra OPC:s kaross säkerställer optimala förutsättningar. Den avancerade fjädringen ger utmärkt manövreringsförmåga, körkomfort och ytterst låga buller- och vibrationsnivåer.


Den rejäla bredden ökar stabiliteten i kurvor, medan det långa axelavståndet gör körningen behaglig även på ojämna väglag.


Enlarge

Ny HiPerStrut-fjädring fram

Att använda en kraftfull motor tillsammans med konventionell McPherson-fjädring för framhjulsdrivna bilar medför olika problem, inte minst ”torque steer” och radikal camberändring. Med HiPerStrut-fjädringen fram i Opel Astra OPC, som visat vad den går för i prisbelönta Opel Insignia OPC, övervinns dessa och andra nackdelar.


Genom att frikoppla styrningen från hjulens rörelsegeometri försvinner praktiskt taget all ”torque steer” och greppet vid kraftig acceleration maximeras för markant bättre körning och manövrering.


Enlarge

Bakre fjädring med wattlänk

Opel Astra OPC:s bakre fjädring är en tvåstegs bakaxel med wattlänk. Medan wattlänkens princip har varit känd i över 200 år är det först på senare tid den börjat utnyttjas i främst racingbilar. Själva principen är okomplicerad.

 

En tvärbalk av stål precis bakom hjulets mittlinje bär upp länkens två ben. Dessa är svängbara i mitten och ändarna är fästa till de nedre hjulhållarna. Den största fördelen med det här kompakta systemet är att all lateral rörelse av axeln förhindras, vilket ger mer stabilitet, mjukare körning och bättre manövreringsförmåga.


Enlarge

FlexRide-chassi

Tänk dig en bil som hela tiden anpassar sig efter vägförhållandena och din körstil. Att med en knapptryckning kunna välja en komfortabel långfärdsbil eller en dynamisk sportbil. Det är precis vad FlexRide-systemet handlar om.


Det elektroniska chassisystemet FlexRide reagerar omedelbart på ändrade förhållanden och anpassar sig hela tiden efter din körstil. Den kontinuerliga dämpningskontrollen justerar fjädringsinställningarna i realtid. Fyrkanals ABS-bromsar med elektronisk distribution av bromskraften, antispinn och ESP®Plus samverkar för att ge fantastiska köregenskaper.


Med de olika FlexRide-lägena kan du ändra köregenskaperna med en knapptryckning. Välj mellan tre olika körlägen: Sport, Tour och Normal. Samtliga är optimerade för olika körsituationer, från tuffare sportläge till avslappnad långdistanskomfort – givetvis med bibehållen säkerhet och stabilitet.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x