Föregående
 • Opel Astra GTC - Belysning för fotgängarzon

  Belysning för fotgängarzon

  Gör det lättare att se potentiella faror med en bredare ljusspridning.

  Opel Astra GTC - Stadstrafiksbelysning

  Stadstrafiksbelysning

  Gör belysningen bredare och lägre. Aktiveras av bilens hastighet och gatubelysningen.

  Opel Astra GTC - Landsvägsbelysning

  Landsvägsbelysning

  Bredare och starkare belysning än normalt för en 70 meter lång ljuskägla som inte bländar medtrafikanterna.

  Opel Astra GTC - Motorvägsbelysning

  Motorvägsbelysning

  Höjer, stärker och utökar ljuskäglan till 140 meter utan att andra förare bländas.

 • Nya Opel Insignia kombikupé - Hjälpsystem

  Belysning vid dåligt väder

  Aktiveras av vindrutetorkarna eller en regnsensor och förbättrar sikten vid nederbörd.

  Opel Astra GTC - Helljus med assistans

  Helljus med assistans

  AFL växlar automatiskt från helljus till halvljus när det kommer mötande trafik och tillbaka igen när vägen framför är fri.

  Opel Astra GTC - Dynamisk Kurvbelysning

  Dynamisk Kurvbelysning

  Strålkastarna svänger inåt kurvan med upp till 15 grader. Aktiveras av rattvinkeln och hastigheten.

  Opel Astra GTC - Statisk Kurvbelysning

  Statisk Kurvbelysning

  Strålkastarna vrids 90 grader åt vänster eller höger så att du ser vad som väntar runt hörnet.

Nästa
Opel Astra GTC – vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning

SÄKERHET FÖR NÄRA OCH KÄRA.

Med sin avancerade passiva och aktiva säkerhetsutrustning och de innovativa hjälpsystemen kan du känna dig helt trygg när du njuter av Opel Astra OPC:s fenomenala köregenskaper.

Enlarge

Kurvbelysning (AFL+)

Opel Astra OPC finns med bixenonstrålkastare och kurvbelysningen AFL+, som är det mest avancerade strålkastarsystemet i småbilssegmentet.


De rörliga elementen i bixenonstrålkastarna justeras automatiskt efter varierande förhållanden, vilket ger säkrare och mer avslappnad körning. Olika ljusfunktioner inklusive automatisk helljusassistans (HBA) gör det bästa av varje situation och förbättrar belysningen på vägen med upp till 90 procent jämfört med fasta strålkastare – utan att blända andra trafikanter.


I kombination med kamerasystemet Opel Eye har AFL+ ILR (Intelligent Light Ranging) som registrerar backar och sluttningar och justerar ljusstyrkan för bästa möjliga belysning av vägen framför.


AFL+ förbättrar sikten avsevärt i kurvor och skarpa svängar, vilket gör mörkerkörningen betydligt säkrare och mycket mer avslappnad.


Enlarge

Opel Astra OPC – Opel Eye: igenkänning av trafikskyltar, varning vid körfältsavfart, indikering av framförvarande fordon och frontalkrocksvarning.

Opel Eye är din högteknologiska andrepilot. Opel Astra OPC:s frontkamerasystem är en speciell vidvinkelkamera med hög upplösning som hjälper dig att köra säkrare och undvika fortkörningsböter.


Frontkameran i Opel Eye-systemet sitter bakom backspegeln och fyller tre funktioner.


Igenkänningen av trafikskyltar avläser normalstora, runda skyltar med hastighetsbegränsningar och omkörning förbjuden, och dessutom meddelas när begränsningarna upphör. Den är aktiv från 14 km/h upp till 200 km/h dagtid respektive 150 km/h nattetid. För att inga skyltar ska missas används information från navigeringssystemet.


I hastigheter över 60 km/h känner kameran även av om bilen korsar en körfältsmarkering utan att föraren blinkar. Då avges en ljudsignal och en varningslampa tänds i varvräknaren.


Kameran används även för att upptäcka framförvarande fordon och beräkna avståndet till dem, som visas på displayen mellan instrumenten. Det ökar inte bara säkerheten, utan minskar också risken för att du kommer för nära och får böter.

 

Frontalkrocksvarningen är aktiv i hastigheter över gångtempo och avger visuella och akustiska varningar om det finns risk för kollision. Det skapar trygghet för både dig och dina medtrafikanter.


Enlarge

Parkeringshjälp

Parkeringshjälpen upptäcker hinder både framför och bakom bilen. Avståndet till hindren signaleras med ett pulserande ljud och visas med ett diagram på displayen.


Enlarge

Passiv säkerhet

Opel Astra OPC har inte bara toppmoderna aktiva säkerhetssystem, utan skyddar också passagerarna med exemplarisk passiv säkerhetsteknik.


Robusta stötfångare och högeffektiva absorptionssystem gör stor nytta vid mindre sammanstötningar. Stötfångarna är placerade för bästa skydd vid sammanstötningar i låga hastigheter, vilket håller reparations- och försäkringskostnaderna nere.


Den styva passagerarcellen består huvudsakligen av höghållfast stål och är omgiven av optimerade deformeringszoner som ger ett kontrollerat skydd. På insidan samverkar bältessträckarna i framsätet, de främre krockkuddarna, sidokrockkuddarna och krockskyddsgardinerna samt säkerhetspedalerna och de aktiva nackstöden för att skydda dig.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x