Opel Vivaro – motorer och växellådor
Opel Vivaro – vi rekommenderar

Provkörning

En provkörning säger mer än tusen bilder – klicka här för att uppleva verkligheten.

Boka en provkörning
Opel Vivaro – bra att känna till

Användbara länkar

  • Opels finansiering och leasing
  • Opel Service

Håller luften fräsch och kostnaderna nere.

1.6 CDTI Turbo- BiTurbo-motorer1 med mer effekt med mindre förbrukning är tydliga prov på nya Opel Vivaros genialitet. Resultatet är extraordinärt låg bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp.

Enlarge

Mer kraft, mindre törst

Du kan välja mellan tre avancerade Euro 6-motorer, alla är utrustade med manuell 6-växlad växellåda och Start/Stopp.

1,6 CDTI med 70 kW (95 hk), 1,6 Biturbo motorer med 92 kW (125 hk) och 107 kW (145 hk) kommer alla med senaste ecoFLEX Teknologin. Som standard hittar du bl.a. Start/Stopp-system, regenerativ bromsning, underhållsfritt partikelfilter och låg inre friktion som ensamma och tillsammans minskar driftskostnaderna och utsläppen, medan ”state-of-the-art” common rail-insprutningen samt BiTurbo laddning ger överlägsna prestanda.


Enlarge

BiTurbo-teknik

De högteknologiska BiTurbo-motorerna för Opel Vivaro kombinerar fördelarna med en liten turboladdare (snabb respons för hög effekt och högt vridmoment vid låga varvtal) med fördelarna med en stor turboladdare (hög effekt och högt vridmoment) vid höga varvtal. En dubbel intercooler säkerställer ren, effektiv förbränning. Resultatet är konstant högt vridmoment från låga varvtal och hög uteffekt vid högre motorvarvtal samt utmärkt ekonomi.


Enlarge

Fler kostnadsbesparande lösningar

Utöver det standardmonterade start/stopp-systemet finns en energisparande vattenpump som endast körs när den behövs och en oljepump med variabel slagvolym som ger exakt rätt mängd smörjmedel, vilket sänker bränsleförbrukningen och är därför bättre för miljön.

 

Smart regenerativ laddning minskar förbrukning och utsläpp genom att batteriet i första hand laddas när det finns tillräckligt med reservenergi, dvs. vid motorbroms.

 

En underhållsfri transmissionskedja och ett dieselpartikelfilter bidrar till att sänka servicekostnaderna och stilleståndstiderna, vilket bidrar till större serviceintervall på upp till 2 år/40 000 km.

 

 


Enlarge

ecoDrive-läge

ecoDrive-läget kan väljas eller stängas av när du vill. Det aktiveras med en tryckknapp och kan åsidosättas genom att du trampar gaspedalen i botten eller helt enkelt stänger av det.

I ecoDrive-läge

  • minskas vridmomentet och effekten,
  • ändras gaspedalens respons,
  • sänks luftkonditioneringens och värmesystemets energiförbrukning.

 

I ecoDrive-läget vet föraren exakt vilken växel som bör vara ilagd för att spara bränsle genom en lampa som signalerar när det är optimalt att växla för maximal effektivitet. Om bilen har navigeringssystem visas dessutom data för ekonomisk körning och instruktioner baserade på indata från systemet.


Bränsleförbrukning i l/100 km: stadskörning 7.0–6.4, landsvägskörning 5.6–5.1, blandad körning 6.1–5.6; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 159–145.

 

I enlighet med EG-förordningar 715/2007 och 692/2008 (i respektive tillämpliga versioner).

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x