Opel Zafira Tourer – komfort och funktioner

UPPGRADERING PÅ ETT KICK.

Inget slår känslan av att bli uppgraderad till nästa klass. Just så känns det att kliva in i Opel Zafira Tourer.

Enlarge

Ergonomiska AGR-sportstolar i framsätet

Oavsett hur eller hur långt du kör är säteskomforten viktig. Med en mängd inställningsmöjligheter, inklusive ländryggsstöd och justerbara stolsdynor, låter de valbara ergonomiska sportstolarna certifierade av det tyska ryggspecialistförbundet AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) dig finjustera körställningen så att den passar just dina komfortkrav perfekt. Stolarna finns för endast föraren eller i hela framsätet. Toppmodellen har läderklädsel och stolsvärme som gör att Opel Zafira Tourer kan klassas in i högsta lyxklass. Om du hellre föredrar det ger den tygklädda versionen dock samma ortopediska komfort.


Enlarge

Svalt och fräscht

Luftens kvalitet och reglering är en viktig del av komforten i Opel Zafira Tourers kupé. Den elektroniska klimatkontrollen regleras med solceller i olika zoner och har minne för personliga inställningar. Upplevelsen av tystnad och känslan av kontroll är något helt nytt. Luften passerar ett kolfilter och både föraren och framsätespassageraren kan välja temperatur efter behag.

 

För smidig kontroll av den idealiska klimatkomforten för föraren och frampassageraren visas inställningarna på en sjutums färgdisplay eller grafisk display beroende på infotainmentsystem.


Enlarge

Rattvärme

Ratten med elektrisk värme håller händerna varma vintertid, eller i regn och rusk för den delen. En uppskattad funktion som är användbar året runt och som har varit en succé i nya Opel-modeller.


Enlarge

CD 600 IntelliLink

Genom att sömlöst integrera din smartphone med IntelliLink-tekniken i bilen och visa de viktigaste funktionerna på den högupplösta 7" färgdisplayen, sätter CD 600 IntelliLink nya standarder för komfort, uppkoppling och säkerhet. Ring samtal, spela upp musik via Bluetooth® eller visa bilder överförda via USB – allt med händerna på ratten tack vare de inbyggda rattreglagen. När du är ansluten via USB identifierar Gracenote®, en musikdatabas, artist, album och låttitlar samt hjälper dig att hålla ordning på musiksamlingen.


Enlarge

Navi 950 IntelliLink

Med det mest påkostade navigeringssystemet får du alla fördelar med IntelliLink-tekniken för omfattande integrering av smarttelefonen, inklusive ljuduppspelning via Bluetooth® samt navigering med fågelperspektiv i 3D för snabbare färdvägsplanering lagras kartor för mer än 30 europeiska länder internt och kan uppdateras via USB. För anslutning till din mobiltelefon finns även Bluetooth®.

 


Enlarge

Infinity Sound System

För absolut högsta ljudkvalitet tillhandahåller Opel Zafira Tourer också det suveräna ljudsystemet Infinity. Systemet har 7 × 45 W direktkanaler som driver systemets högtalare och subwoofer. Ljudsignalen är digitaliserad och finjusteras av en digital ljudprocessor för korrekt ljudåtergivning. Skillnaden blir en generellt bättre ljudåtergivning oavsett körförhållanden.

 


Enlarge

Perfekt parkering varje gång

Med den avancerade parkeringshjälpen går fickparkeringen lätt som en plätt. Flera sensorer fram och bak är kopplade till en central datorprocessor. Dessa kan upptäcka ett lämpligt parkeringsutrymme och beräkna den optimala parkeringsvägen. Både skrivna och visuella grafiska indikationer för styrvinkeln ges sedan till föraren. Resultatet blir perfekt fickparkering, även i trånga stadsmiljöer.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x