Föregående
 • Opel Zafira Tourer – belysning för fotgängarzoner

  Belysning för fotgängarzoner

  Gör det lättare att se potentiella faror med en bredare ljusspridning (ytterligare 8 grader åt vänster och höger).

  Opel Zafira Tourer – stadstrafikbelysning

  Stadstrafikbelysning

  Gör belysningen bredare och lägre. Aktiveras av bilens hastighet och gatubelysningen.

  Opel Zafira Tourer – landsvägsbelysning

  Landsvägsbelysning

  Bredare och starkare belysning än normalt för en 70 meter lång ljuskägla som inte bländar medtrafikanterna.

  Opel Zafira Tourer – motorvägsbelysning

  Motorvägsbelysning

  Höjer, stärker och utökar ljuskäglan till 140 meter utan att andra förare bländas.

 • Opel Zafira Tourer – belysning vid dåligt väder

  Belysning vid dåligt väder

  Aktiveras av vindrutetorkarna eller en regnsensor och förbättrar sikten vid nederbörd.

  Opel Zafira Tourer – automatisk avbländning

  Automatisk avbländning

  Den automatiska avbländningsfunktionen växlar från helljus till halvljus när det kommer mötande trafik och tillbaka igen när vägen framför är fri.

  Opel Zafira Tourer – dynamisk kurvbelysning

  Dynamisk kurvbelysning

  Strålkastarna svänger inåt kurvan med upp till 15 grader. Funktionen aktiveras av rattvinkeln och hastigheten.

  Opel Zafira Tourer – statisk kurvbelysning

  Statisk kurvbelysning

  Strålkastarna vrids 90 grader åt vänster eller höger så att du ser vad som väntar runt hörnet.

 • Intelligent Light Ranging (ILR) som med hjälp av den främre kameran i Opel Eye mäter avståndet till framförvarande bil och anpassar strålkastarskenet därefter.

Nästa

OMSLUTANDE SKYDD.

Opel har alltid varit trendsättande när det gäller säkerheten och Opel Zafira Tourer är inget undantag. Från ritbordet till vägarna har varje aspekt av den aktiva och passiva säkerheten optimerats.

Enlarge

Byggd för att vara säker

Som alla Opels bilar baseras Zafira Tourer på en sofistikerad ramkonstruktion som absorberar och sprider stöten samt skyddar mot inträngning och deformering av skyddsburen. Det är den perfekta grunden för de passiva säkerhetssystemen, som krockkuddarna i framsätet och på sidorna och krockskyddsgardinerna samt de aktiva säkerhetssystemen som ger Opel Zafira Tourer bästa tänkbara förutsättningar för att skydda dig, dina passagerare och dina ägodelar.


Enlarge

Se vägen bättre

HBA (High Beam Assist) för bihalogenstrålkastarna som är standard i Opel Zafira Tourer ökar komforten och säkerheten markant vid mörkerkörning. Systemet kan använda en egen kamera eller, när det finns, Opel Eye för att blända ned helljuset automatiskt när trafiksituationen kräver det.


Nya Opel Zafira Tourer – AFL-strålkastare

Bättre AFL-strålkastare

Utöver de nio ljusfunktionerna i Opels beprövade AFL-system, så har AFL-strålkastarna i Zafira Tourer även ILR (Intelligent Light Ranging) Med hjälp av de anpassningsbara bixenonstrålkastarnas egenskaper utökas halvljusets räckvidd från redan imponerande 100 meter upp till cirka 350 meter, utan att störa trafiken vare sig bakom eller framför.

 

ILR har dessutom en funktion för topografisk bedömning som registrerar uppförsbackar och nedförsbackar genom att känna av rörelserna hos de bakre strålkastarna på framförvarande fordon och justera strålkastarna därefter för optimal belysning av vägen framför. Eftersom det är lättare att undvika en potentiell fara ju tidigare den upptäcks, så ökar AFL+ med IRL både säkerheten och förarkomforten.


Nya Opel Zafira Tourer – Opel Eye

Opel Eye: en begåvad assistent

Opel Eye i Opel Zafira Tourer är ett kamerasystem med fyra funktioner. Det läser av och kommer ihåg hastighetsskyltar och skyltar om omkörning förbjuden, och visar informationen för föraren. Systemet ger även föraren en avancerad varning om han eller hon råkar köra utanför det egna körfältet, övervakar hela tiden avståndet till fordonet framför och varnar föraren om en kollision håller på att inträffa.

 

Opel Zafira Tourers igenkänning av trafikskyltar (TSA, Traffic Sign Assistance) håller föraren informerad i realtid om trafikrestriktioner – och minns om de fortfarande gäller. Kameran känner av hastighetsbegränsningar och skyltar med omkörningsförbud och visar dem omedelbart för föraren, liksom information om när begränsningen upphör.

 

Kameran registrerar även körfältsmarkeringarna, och varningen vid körfältsavfart (LDW, Lane Departure Warning) aktiveras i samma ögonblick som bilen korsar en linje utan att blinka. En ljudvarning och en symbol på instrumentbrädan varnar föraren omedelbart.

 

Indikeringen av framförvarande fordon (FDI, Following Distance Indication) visar hela tiden avståndet till fordonet framför på instrumentpanelen, så att du inte hamnar för nära. Varningen vid risk för frontalkrock (FCA, Front Collision Alert) är aktiv i hastigheter över gångtempo och avger ett visuellt larm och ett ljudlarm när en krock är förestående.


Enlarge

Döda-vinkeln-varning

Döda-vinkeln-varningen är särskilt användbar på flerfiliga motorvägar och använder sidomonterade sensorer för att kontrollera om det finns något fordon i inner- eller ytterfilen när du vill svänga. Den döda vinkeln på respektive sida övervakas kontinuerligt och när det finns ett fordon inom området lyser en LED-lampa i backspegeln eller ytterspeglarna. Om du ändå börjar svänga trots att det finns ett fordon i vägen blinkar lampan som varning.


Enlarge

Adaptiv farthållare och frontalkrocksvarning (FCA)

Den automatiska bromsfunktionen är aktiv i hastigheter över 50 km/h. Om du kommer för nära ett fordon framför minskas bilen hastighet med upp till 0,3 g så att avståndet upprätthålls. Funktionen är aktiv ned till 30 km/h. Om fordonet framför kör saktare än så varnas föraren med en ljudsignal och en ikon på instrumentklustret för att ta kontroll över bilen. För att stanna helt måste bromsen läggas i av föraren.


Enlarge

Farthållare med hastighetsbegränsare

Medan farthållaren är praktisk i rörlig trafik på motorvägar och liknande, så är fördelen med hastighetsbegränsaren att den även är användbar i stadstrafik och tät trafik eftersom den håller fordonet under en viss hastighet. Funktionen kan ställas in av föraren till en maxhastighet från 30 km/h.

 

Funktionen är också ett smidigt hjälpmedel för att hålla sig inom hastighetsbegränsningen i 30-zoner.

 

Funktionen åsidosätts genom nedväxling. När så sker visas en varning i informationscentret. Funktionen aktiveras igen automatiskt efter fartminskning eller inbromsning, så att fordonet hålls under hastighetsbegränsningen genom att vridmomentet minskas.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x