Opel Zafira Tourer - Mångsidighet

FÖRSTKLASSIG OMVANDLING.

En lyxig lounge på hjul, plats för familjen eller avkopplande fritid? Flexibelt utrymme eller mobilt kontor? Mångsidiga Opel Zafira Tourer kan anta alla skepnader.

Enlarge

Upp till 31 förvaringsmöjligheter

Från dag ett omdefinierade Opel Zafira flexibel mobilitet. Opel Zafira Tourer förfinar principen ännu mer. Nu finns det tre individuella stolar på andra sätesraden som alla kan justeras oberoende för extra benutrymme eller mer bagageutrymme samt ett valbart armstöd för de två stolarna på tredje raden. Alla stolar i baksätet kan fortfarande fällas ned helt plant i golvet, utan att de nya nackstöden behöver tas bort.

 

Det finns upp till 31 olika förvaringsmöjligheter och viljan att skapa större bekvämlighet visar sig även i införandet av FlexConsole (tillval) mellan framstolarna och det bakre förvaringsutrymmet under golvet.

 

Ju mer du utforskar, desto mer har du att upptäcka – det är att leva mångsidigt.


Enlarge

Sinnrika säten, enastående flexibilitet

Med stolsystemet Flex7® har du möjlighet att välja sju säten eller valfri kombination från två till sju på bara några sekunder. Dessutom finns fördelen att alla stolar i baksätet kan fällas ned i golvet för ett plant lastutrymme.

 

I Opel Zafira Tourer består andra sätesraden av tre individuella stolar som kan fällas ned helt plant och flyttas oberoende av varandra. Varje stol kan skjutas bakåt eller framåt upp till 210 mm. Det ger exceptionellt gott om utrymme för benen eller ökar last- eller passagerarutrymmet. Och om du vill köra din Opel Zafira Tourer ensitsigt är det lätt ordnat med det valbara helt nedfällbara frampassagerarsätet.1


Enlarge

Loungestolar

Om du väljer till loungestolar kan den andra sätesraden enkelt konfigureras som två stolar genom att de två ytterstolarna skjuts utåt. En smart mekanism fäller fram mittstolens ryggstöd och roterar det så att ytterstolarna får ett bekvämt armstöd. Det ger limousinliknande komfort, och känslan förhöjs ännu mer av att båda stolarna nu kan skjutas bakåt 280 mm för klassledande benutrymme. Allting tar bara några sekunder, även när bilen är i rörelse, och förvandlar bilen till en ”lounge på hjul”.


Enlarge

Lätt att hålla rent

Lyx och bekvämlighet går hand i hand i Opel Zafira Tourer. Med upp till 31 ändamålsenliga förvaringsmöjligheter finns det plats för praktiskt taget allt från mobiltelefon och näsdukar, till handdator, småsaker, PET-flaskor, muggar och växelmynt. För långfärder kommer den slutna förvaringen under lastgolvet väl till pass.

 

Om du vill ha mer bekvämlighet kan dessutom FlexOrganizer® väljas till för bagageutrymmet, så att du kan planera fritiden eller arbetet ännu bättre. Det finns också uttag på 12 V fram och bak om du behöver ladda elektroniska apparater. Ett annat stort plus är att den nya valbara dämpade belysningen i Opel Zafira Tourer inte bara gör allt lättåtkomligt, utan även eliminerar alla mörka skrymslen.


Enlarge

Flerfunktionell FlexConsole

En innovation som sätter en ny standard är flerfunktionella FlexConsole som kan väljas till. Den elektriska parkeringsbromsen och den högt sittande växelspaken lämnar plats för ett stort förvaringsutrymme mellan framstolarna.

 

Här skapar det unika FlexConsole-systemet med aluminiumskenor mångsidig modulär förvaring i flera plan. Vad sägs om ett skjutbart armstöd med förvaringslåda och flyttbara mugghållare, som kan fästas var som helst på skenorna för bästa komfort och bekvämlighet?

 

Om armstödet skjuts bak kan dessutom mugghållarna tas bort för rymlig, skyddad förvaring mellan skenorna, exempelvis för en bärbar dator eller en handväska.


Enlarge

FlexFix®-hållare

Förlänga en bilens mångsidighet vanligtvis innebär obekväma tillägg. Inte nu längre. Den FlexFix® inbyggda transportsystemet - unikt i denna klass - är det när du behöver det, och försvinner när du inte gör det. FlexFix® glider helt enkelt ut från den bakre stötfångaren, så det inte tar upp utrymme i ditt garage eller hem. Systemet tar två cyklar med hjul på upp till 29 tum och 1150 mm hjulbas och 30 kg vardera. Med en tillsats kan du transportera ytterligare två cyklar á 20 kg vardera. FlexFix® är avsedd för en totalvikt på 80 kg, så att även elcyklar kan transporteras. En stor fördel är att det är möjligt att luta cykelhållaren så att bakluckan kan öppnas med cyklarna på. FlexFix® kan kombineras med pakeringsassistans.


1:

När den tredje stolsraden används kan passagerarrestriktioner gälla. Din Opel-återförsäljare kan berätta mer.

Activate social sharing now!

Test text social sharing switch message

x