E-mobilitet
Perfekt integrerat batteri
Styrkan i Zafira-e Lifes helelektriska drivlina med noll utsläpp kommer från ett kraftfullt 75 kWh litiumjonbatteri som ger en räckvidd på upp till 330 km. Batteriets celler med hög energidensitet, avancerad värmehantering och balanserad chassiintegrering, innebär inte bara en lång livscykel och tillförlitlig räckvidd, utan även låg tyngdpunkt för stabila och jämna köregenskaper. 
Ljudlös
Den nya elektriska, helt batteridrivna och tysta drivlinan i Zafira-e Life ger en lugn, avkopplande och extremt mjuk åkning. Oavsett om dina passagerare behöver prata eller fundera är kupén en lugn oas på vägen. Perfekt för hämtning och lämning i bostadsområden, inte minst eftersom Zafira-e Life kan vara såväl en 7-sitsig elbil som en 9-sitsig minibuss. 
Regenerativ bromsning
Zafira-e Life kör mjukt, och inte bara till fördel för passagerarna utan också för maximal energi- och kostnadseffektivitet. Så snart du tar foten från gaspedalen under körning återvinner den regenerativa bromsningen kinetisk energi när du bromsar och omvandlar denna energi till ännu större räckvidd. I den högsta inställningen (B-Mode) kan de flesta korta körningar göras utan att traditionell bromsning används. Det minskar slitaget och därmed underhållskostnaderna. 
Snabb och enkel laddning
Laddning av Zafira-e Life innebär att du aldrig behöver låta dina passagerare vänta. Bilens batteri på 75 kWh behöver bara 30 minuter till att ladda 80 % av den optimala räckvidden med en offentlig laddare på 100 kWh. Smidig laddning i bilen och i hemmet ger en maximal räckvidd över natten eller mellan jobb, vilket gör Zafira-e Life till den exklusiva, rena och kostandseffektiva minibussen. 
Övervakning av fordonsdata
Zafira-e Life övervakar fordonsdata med sofistikerade sensorer och system i bilen som ger en detaljerad översikt av varje körning för att visa räckvidd, förhållanden längs vägen och energikostnader, så att du kan fortsätta köra så effektivt som möjligt. 
Elektricitet lönar sig
Hämta upp dina passagerare och lämna bakom dig bekymmer över höjda bränslepriser, nollutsläppszoner och ökande fordonsskatter. Elektriska transporter är framtiden för varje tätortsföretag som vill vara kostnadseffektivt. Zafira-e Lifes elektriska drivlina innebär en extremt konkurrenskraftig total ägandekostnad.