Om Opel

Familjens bästa vän – nya innovativa Opel Combo Life.

 • Helt ny: En helt nyutvecklad bottenplatta är grundstommen till den perfekta familjebilen
 • Ditt val: Lång eller kort kaross, fem eller sju sittplatser
 • XXL: Bagagevolym på minst 597 liter och som mest hela 2 693 liter
 • Opel-specifikt: Många system för förarassistans och bra infotainmentsystem
 • Enastående översikt: Head up display och 180-graders backkamera
 • Försäljningsstart: Orderböckerna i Sverige öppnas hösten 2018

 

Rüsselsheim. Opel kör vidare med sin pågående produktoffensiv och lanserar nu nya Opel Combo Life, personbilsversionen av transportbilen Combo, en synnerligen mångsidig familjebil full av innovationer som gör det mesta möjligt. Bilen är oerhört rymlig, mycket praktisk och mångsidig, utrustad med en eller två bakre sidoskjutdörrar och kan beställas i kort (4,40 meter) eller lång (4,75 meter) version med fem eller sju sittplatser. Passagerarna sitter bekvämt i separata stolar (alla med Isofix-fästen för barnstolar) och kan njuta av en himmelsk utsikt tack vare det stora panoramaglastaket. Nya Opel Combo Life rymmer allt från små fotbollslag till stora möbler.

I sitt segment höjer nya Combo Life dessutom ribban när det gäller teknisk ambition, och tar säkerhets- och komfortnivån till en ny dimension. Bilen är utrustad med teknik- och förarassistanssystem kända från större och dyrare bilar; här finns till exempel dåsighetsvarnare, backkamera med 180-graders fågelperspektiv, head up display och IntelliGrip, samt även komfortfunktioner som eluppvärmning av säten och ratt. Ett nytt förarstödsystem i Opel-portföljen är Flank Guard. Det hjälper föraren vid manövrering i låga hastigheter. Utöver detta är nya Combo Life också trevlig för ögat tack vare djärva proportioner som ger ett starkt och robust utseende.

– Nya Combo Life är en nyckelkomponent i vår produktoffensiv. Med sin mångsidighet och sina goda utrymmen är den här nykomlingen en perfekt familjebil, och de avancerade assistanssystemen gör körningen både säkrare och roligare. Bilen har stor potential att stärka varumärket och ökar vår möjlighet att tackla det viktiga transportbilssegmentet med ny kraft, konstaterar Opels VD Michael Lohscheller.

 

Ultramodern teknik och avancerade assistanssystem

Med många högteknologiska säkerhets- och komfortfunktioner höjer nya Opel Combo Life ribban rejält i sitt segment. De innovativa säkerhetsrelaterade funktionerna inkluderar:

 

 • Head up display projekterar de viktigaste instrumenten i vindrutan i förarens siktfält. Hen kan därmed hålla blicken på vägen och ändå ha ständig kontroll på hastigheten och annan viktig information.
 • Kollisionsvarning framåt med fotgängarigenkänning och automatisk nödbromsning (aktiv mellan 5 och 85 km/h) hjälper till att undvika olyckor. Systemet inte bara varnar, utan bromsar också om avståndet till framförvarande fordon minskar snabbt utan att föraren reagerar.
 • Opel Eye frontkamera är välkänd från Opels bästsäljare som Astra, Corsa och Mokka X. Den registrerar och hanterar olika data som ligger till grund för förarhjälpsystem som vingelvarnare och som läser av fartbegränsningsskyltar.
 • Automatisk farthållare som om så behövs anpassar hastigheten till fordonet framför.
 • Intelligent hastighetsanpassning som informerar föraren om nya hastighetsgränser. Om farthållaren eller hastighetsbegränsaren är aktiverad frågar ett popup-meddelande föraren om hen vill justera hastigheten.
 • Dåsighetsvarnare utvärderar förarens status genom att analysera körstilen och föreslår vid behov att föraren tar en stärkande paus.

 

Säkrare och smidigare parkeringsmanövrer uppnås genom:

 • Flank Guard/Sidoskydd är en nyhet i Opels uppsättning av parkerings- och manövreringssystem. Den stöder föraren vid lågfartsmanövrering genom att varna när det finns risk för att bilens sida kan skrapa i ett hinder (pelare, väggar eller andra fordon). Sidoskyddet består av tolv sensorer runt bilen. De analyserar det omgivande området och varnar via infotainment-skärmen föraren för förestående missöde.
 • Panoramabackkamera ger en 180-graders synvinkel så att föraren kan se om andra trafikanter närmar sig från båda håll bakom bilen.
 • Avancerad Parkeringshjälp underlättar parkering ännu mer. Systemet detekterar lämpliga parkeringsplatser och parkerar sedan bilen automatiskt. Bilen kan också lämna parkeringsplatsen automatiskt. I båda fallen behöver föraren bara använda pedaler och växellåda.

 

Combo Life erbjuder också, om så önskas, extra bra framkomlighet tack vare en smart lösning:

 • IntelliGrip är en elektronisk differentialbroms (tillval) som efter behov anpassar vridmomentfördelningen mellan framhjulen, och med automatlåda justeras även växlingspunkter och gaspådrag för bästa dragkraft och stabila köregenskaper oavsett om Combo Life körs på lera, grus, i väta eller snö.

 

Vinterutflykter blir trevligare och bekvämare tack vare olika komfortfunktioner:

 • Eluppvärmd ratt (i läder) är unikt i segmentet och ser till att Combo Life-förare aldrig behöver köra med kalla händer.
 • Eluppvärmda stolar håller kylan på avstånd och ökar välbefinnandet.
 • Extravärme som fungerar oberoende av motorn och kan förvärma fordonet före avresa. Extravärmaren kan aktiveras via en timer eller fjärrkontroll.

 

Combo Life erbjuder också de Opel-typiska toppmoderna infotainmentsystemen Apple CarPlay och Android Auto, som är kompatibla med färgpekskärmar upp till 8 tums storlek. USB-portar både fram och bak medger att surfplattor och smartphones kan laddas även när barnen tittar på sina favoritfilmer. En 230-voltskontakt framför höger framstol gör det möjligt för passagerare att ansluta en bärbar dator. Dessutom kan kompatibla smartphones laddas trådlöst via den induktiva laddningsplattan under klimatkontrollerna.

 

Familjevänlig: Rymlig, bekväm och mångsidig

Inte helt oväntat är det senaste resultatet av Opels produktoffensiv exceptionellt mångsidig – det är ju en Opel! Den finns både i en 4,4 meter lång standardversion och som en 35 centimeter förlängd och extra rymling version med två bakre sidoskjutdörrar som tillval. Båda varianterna är 1,8 meter höga och båda konfigurationerna kommer att finnas med fem eller sju sittplatser. Den femsitsiga standardversionen har en bagagevolym på minst 597 liter (mätt upp till ”hatthyllan”), medan motsvarande utrymme i den förlängda versionen är 850 liter stort.

Combo Life är dock inte bara en rymlig och mycket bekväm familjebil, den kan också dubblera som liten transportbil. Med baksätena nedfällda ökar standardversionens lastvolym mer än tre gånger till 2 126 liter, medan den längre versionen av Combo Life rymmer hela 2 693 liter när den lastas fram till framstolarna och upp till taket. Dessutom kan höger framstols ryggstöd fällas platt till samma nivå baksätenas ryggstöd, vilket förlänger lastytans längd så att man kan transportera surfbrädor, plankor och andra långa föremål.

Kunderna kommer att kunna välja mellan två typer av baksäte; en vanlig soffa med 60/40-delning eller tre individuella stolar, och i båda fallen kan ryggstöden fällas från bakluckan och varje sittplats har sitt eget Isofix barnstolsfäste. Tre barnsitsar kan alltså monteras bredvid varandra, vilket är en sällsynt på marknaden, och de är lätta att nå tack vare skjutdörren – eller dörrarna, beroende på version.

Oavsett om barn eller vuxna sitter där bak, kan alla njuta av en himmelsk utsikt tack vare ett generöst panoramaglastak (tillval). Om solen blir för stark för passagerarnas smak kan ett elmanövrerat solskydd aktiveras med en brytare i takkonsolen. När solskyddet är öppet bidrar panoramataket till en känsla av extra stort utrymme och skapar samtidigt en trevlig och ljus atmosfär.

 

Bästa vännen på resan

Förvaringsmöjligheterna i Combo Life matchar bilens mångsidighet och lär bli riktmärke i segmentet. Det stora facket mellan framstolarna rymmer allt från 1,5-liters flaskor till telefoner, plånböcker och ”paddor”. Framför högerstolen finns två handskfack tack vare att framsätespassagerarens krockkudde sitter i taket! Dessutom finns stora dörrfickor fram och bak och på baksidan av framstolarnas ryggstöd finns rymliga förvaringsfickor. Men detta är alls inte allt. När bilen beställs med panoramaglastaket ingår en LED-belyst förvaringshylla i mitten av bilen och en stor 36-liters förvaringslåda monterad ovanför hatthyllan i bagageutrymmet. Förvaringslådan är perfekt för kläder, böcker eller små leksaker, och kan nås bakifrån när bakluckan är öppen eller från insidan av bilen via skjutdörrarna.

Om bilens utrymmen trots allt inte räcker kan Combo Life beställas med fast eller avtagbar dragkrok (släpvikt max 1 500 kg). För säkraste möjliga körförhållanden kommer Opel Combo Life med TSC (Trailer Stability Control) som standard om bilen beställs med fabriksmonterad dragkrok. Denna extra ESP-funktion stabiliserar släpvagnen om den kommer i svängning eller saktar ner bilen allt efter behov. Om dessa åtgärder inte räcker, reducerar systemet motorns vridmoment ytterligare och bromsar bilen tills släpet stabiliserats.

 

Robust framtoning: Kort överhäng, hög motorhuv

Nya Combo Life sticker inte bara ut med sina högteknologiska lösningar, generösa utrymmen och fantastiska flexibilitet. Den har också iögonenfallande proportioner som bidrar till en kraftfull och robust framtoning. Jämfört med andra bilar i segmentet har den ett kortare överhäng fram och högre motorhuv. Den stora grillen med Opel-blixten inramas av strålkastarna med kraftiga LED-varselljus och de markerade hjulhusen bidrar ytterligare till bilens solida framtoning. Bakpartiets vertikala design understryker bilens praktiska inriktning och generösa lastutrymme.

Vid utformningen av interiören har bästa möjliga ergonomi för föraren spelat en avgörande roll, vilket resulterat i en synnerligen välordnad förarmiljö där alla reglage är lätta att hitta och nå och alla instrument väl utformade och placerade. Mittkonsolen är tydligt uppdelad i tre nivåer; i övre delen tar infotainmentkomponenter upp det mesta av utrymmet, därunder sitter värme- och ventilationsreglagen och nedtill finns ett förvaringsutrymme med plats för en halvlitersflaska.

Under motorhuven kommer Combo Life-kunderna att kunna välja mellan olika turboladdade och direktinsprutade bensin- och dieselmotorer som alla utmärks av den lyckade kombinationen av piggt temperament och låg bränsleförbrukning. Motorerna driver framhjulen via fem- eller sexväxlade manuella växellådor eller via en 8-växlad automatlåda (unikt i detta segment).

Läs mer om Opel Combo Life här!