Om Opel

Intresset för nya Corsa-e är rekordstort: ”Vi har redan öppnat upp för orders”

Snart kommer elbilen nya Opel Corsa-e, Opels stora elsatsning och kliv mot en elektrisk framtid. Sveriges Opelchef Anders Lundgren har redan smygstartat lanseringen eftersom intresset har varit enormt.

– I Sverige är elbilen nya Opel Corsa-e redan mycket eftertraktad, helt utan några direkta marknadsföringsinsatser från vårt håll. På grund av det stora intresset smygstartade vi lanseringen för en månad sedan genom att öppna upp för orders och vi har otroligt nog redan fått in runt 60 beställningar från intresserade. Det är helt fantastiskt, säger Anders Lundgren, Opelchef i Sverige.

Nya Opel Corsa-e är Opels första elbil och den kommer till Sverige i början av nästa år. Historiskt har modellen Corsa varit en framgångssaga för Opel ända sedan första generationens lansering 1982. Nya Corsa-e blir den sjätte generationen av modellen.

– Opel tar nu steget in i en elektrisk framtid med en spännande och ny bil utrustad med massor av teknisk finess. 180-graders backkamera, LED-strålkastare med lång räckvidd, filhållningsassistent och parkeringsassistent. Allt valbart och körbart i nya Corsa-e, säger Anders Lundgren.

Den elektriska räckvidden för elbilen är 330 km och motorn på 100 kW (136 hk) kan köras i flera olika körlägen, som sport- och regenerationsläge, där det sistnämnda laddar batteriet under tiden som du kör. Bilbatteriet kan också snabbladdas till 80 % på en halvtimme via en offentlig laddstation.

– Vi har höga förhoppningar på nya Opel Corsa-e och tror verkligen att den kommer att placera Opel på kartan igen. Det är en bil som tar vara på Opels DNA och placerar det i en ny fräsch elbil. Corsa-e är nätt och behändig, men ändå komfortabel. Den är snygg, trendig och tilltalande. I sann Opelanda är det en elbil för folket med en rimlig prislapp på 299 900 kr efter klimatbonus, avslutar Anders Lundgren, Opelchef i Sverige.

 

Vill du läsa mer om nya Opel Corsa-e klickar du här.