Om Opel

Opels elbilsframgångar och satsning på prisvärd privatleasing

Förra sommaren annonserade Opel att framtiden för bilmärket är elektrisk. Opel Sveriges Brand Director Anders Lundgren berättar om framgångarna med elektrifieringen, om det kraftigt växande återförsäljarnätverket och om Opels satsning på prisvärd privatleasing av elbilar.

– Opel är ett elbilsmärke och här i Sverige har vi gjort stora satsningar som vi nu ser effekterna av. Vårt återförsäljarnätverk växer, intresset för våra nya modeller är stort och nu kan du privatleasa den välutrustade elbilen nya Opel Mokka-e för endast 2 999 kronor i månaden, ett mycket svårslaget pris för en bil av den kvaliteten, säger Anders Lundgren, Brand Director för Opel i Sverige.


Ett växande återförsäljarnätverk

Opels nätverk av återförsäljare och serviceverkstäder sträcker sig från Trelleborg i söder till Kalix i norr. Målsättningen är att fortsätta växa och fokusera på elektriska modeller för att möta efterfrågan på den svenska marknaden.

– Vi arbetar hela tiden med att utvidga vårt återförsäljarnätverk och vi ser ett stort intresse från många bilhandlare som vill börja sälja Opel. Under det gångna året har vi utökat vårt nätverk av Opel-återförsäljare med 40 % över hela landet och vi fortsätter att växa för varje dag, säger Anders Lundgren.


En bred portfölj av eldrivna modeller

Opels eldrivna utbud sträcker sig över både personbilar och transportbilar, där bilmärket bland annat erbjuder eldrivna alternativ inom alla segment av transportbilar.

– Vi ser att kunder vill ha våra elbilar och nu möter vi den efterfrågan mer än någonsin tidigare. På personbilssidan har vi lanserat Opel Corsa-e och nya Opel Mokka-e, och nu under första halvan av 2022 kommer viktiga modeller som nya Opel Grandland Plug-In Hybrid och nya Opel Astra, säger Anders Lundgren och tillägger:

– Även företag som vill ställa om sin verksamhet till elektriskt kan med Opels eldrivna transportbilar göra det och få låga ägande- samt servicekostnader. Att vi dessutom erbjuder modeller med upp till 330 km elektrisk räckvidd och lika stort lastutrymme som i en transportbil med förbränningsmotor är mycket positivt.


Fortsatt fokus på privatleasing av elbilar

 Privatleasing av elbilar i Sverige har ökat kraftigt under det senaste året och Opel satsar mycket på att kunna erbjuda smidigt bilägande för sina kunder. Anders Lundgren ser privatleasing som ett självklart alternativ även för elbilar.

– Det ska vara enkelt och prisvärt att börja köra en elbil från Opel. Vi har satsat mycket på att kunna erbjuda attraktiva privatleasingpriser på våra modeller och det ser vi nu effekterna av. Oavsett om du vill köra en mindre bil eller en större modell har vi mycket prisvärda alternativ från endast 2 699 kronor, avslutar Anders Lundgren, Brand Director för Opel i Sverige.

LÄS MER OM OPEL PRIVATLEASING