Översikt och Fördelar

Observera

*Samtliga OnStar tjänster upphör att vara tillgängliga den 31 december 2020.

SÄKER
● Automatisk kollisionsassistans
● 24 timmars nödsamtalstjänst
● Hjälp vid fordonsstöld
● Vägassistans 
OMHÄNDERTAGANDE
● Hotellbokning
● Hitta parkering
● Fordonsdiagnostik
● Destinationsnedladdning 
INTEGRITET
KUNDER BERÄTTAR
HUR SKAFFAR JAG ONSTAR?

SÄKER

● Automatisk kollisionsassistans
● 24 timmars nödsamtalstjänst
● Hjälp vid fordonsstöld
● Vägassistans

UPPKOPPLAD

  • Wi-Fi
  • Smartphone App

OMHÄNDERTAGANDE

● Hotellbokning
● Hitta parkering
● Fordonsdiagnostik
● Destinationsnedladdning

INTEGRITET

KUNDER BERÄTTAR

HUR SKAFFAR JAG ONSTAR?

Kunder berättar:

OnStar-tjänster.

*Samtliga OnStar tjänster upphör att vara tillgängliga den 31 december 2020.

Nödsituation.

OMEDELBAR ASSISTANS.

Känn dig trygg på vägen: OnStar finns där om olyckan är framme. Även om du inte kan kalla på hjälp själv, gör OnStar det åt dig.

 

Omedelbar automatisk kollisionsassistans: OnStar kan rädda ditt liv.

● Kollisionsassistans. Om du varit med om en krock som löst ut din airbag, aktiveras genast den automatiska kollisionsassistansen. All viktig information ifrån bilen skickas direkt till OnStar: plats, färdriktning, hastighet och hur svår olyckan var.1
●  Vi pratar med dig. Specialutbildade OnStar-rådgivare stämmer direkt av med dig via din högtalartelefon i bilen - även när du är utomlands får du prata med någon som pratar ditt valda språk. 2
●  Varje sekund räknas. Så snart vi har fått all information, och det står klart att du behöver hjälp, kommer en OnStar-rådgivare omedelbart att kontakta räddningstjänsten och ge dem information om olyckan och var du är.1

1OnStar-tjänsterna kräver aktivering och är beroende av mobilnät och GPS-täckning. Tilläggsavgifter tillkommer efter ditt provabonnemang på ett år. De OnStar-abonnemangspaket som finns tillgängliga kan skilja sig från de tjänster som ingår i det kostnadsfria provpaketet. Se användarvillkor för OnStar.
2För att besvara samtalet så fort som möjligt kan du i undantagsfall först bli kopplad till en engelsktalande OnStar-rådgivare.

LÄS MER VISA MINDRE

 VI TAR EMOT DITT NÖDSAMTAL DYGNET RUNT.

Yrsel, svimning, hjärtklappning: om du, en av dina passagerare eller en förbipasseraned behöver medicinsk hjälp, är vi där för dig.

 

Vi tar emot ditt nödsamtal dygnet runt.

Behöver du, dina passagerare eller någon förbipasserande akut medicinsk hjälp? Tryck bara på SOS-knappen så får du hjälp från en av våra OnStar-rådgivare.

Din OnStar-rådgivare använder GPS-signaler för att skicka din exakta position till ambulansen som åker till er så fort som möjligt.1

1 OnStar-tjänsterna kräver aktivering och är beroende av mobilnät och GPS-täckning. Tilläggsavgifter tillkommer efter ditt provabonnemang på ett år. De OnStar-abonnemangspaket som finns tillgängliga kan skilja sig från de tjänster som ingår i det kostnadsfria provpaketet. Se användarvillkor för OnStar.

LÄS MER VISA MINDRE

HJÄLP VID BILSTÖLD. VI HJÄLPER DIG ÅTERFÅ BILEN.

Har din bil blivit stulen? Vi hjälper dig och polisen att hitta den. Vi är hack i häl på tjuven med OnStar.

 

Hjälp vid bilstöld. Vi hjälper dig återfå bilen.

Är din bil inte längre där du lämnade den, så har den förmodligen blivit stulen. OnStar1 kan hjälpa polisen att hitta din bil.

Det du behöver göra är att anmäla stölden till polisen. Din OnStar-rådgivare kan då hjälpa polisen att söka efter din bil.

• OnStar hittar din Opel via GPS och kan följa dess väg. På så vis kan de informera polisen om var bilen befinner sig.
• Din OnStar-rådgivare kan inaktivera tändningen i bilen – när motorn har stängts av kan tjuven inte längre starta och köra vidare.

1 OnStar-tjänsterna kräver aktivering och är beroende av mobilnät och GPS-täckning. Tilläggsavgifter tillkommer efter ditt provabonnemang på ett år. De OnStar-abonnemangspaket som finns tillgängliga kan skilja sig från de tjänster som ingår i det kostnadsfria provpaketet. Se användarvillkor för OnStar. En del tjänster är inte tillgängliga för alla bilmodeller. Se användarvillkor för OnStar.

LÄS MER VISA MINDRE

MOTORSTOPP? ONSTAR!

Har din bil gått sönder vid vägkanten på natten samtidigt som din mobil har slut på laddning? Tryck bara på OnStar-serviceknappen för att få kontakt med Opel Assistans.Motorstopp? OnStar är lösningen!

Fått motorstop i ett okänt område? Dålig täckning på mobilen? Eller har din mobil slut på laddning? Tryck på OnStar-serviceknappen och prata med din OnStar-rådgivare.1 Rådgivaren kommer att hjälpa dig med ditt problem och se till så att du får hjälp. OnStar kommer att kontakta Opel Assistans om bilen har Opel Assistans eller hjälpa dig med att kontakta bärgare. Fördelen är att OnStar vet var du är tack vare bilens GPS och kan därför se till så att bärgaren hittar dig.2

1 OnStar-tjänsterna kräver aktivering och är beroende av mobilnät och GPS-täckning. Tilläggsavgifter tillkommer efter ditt provabonnemang på ett år. De OnStar-abonnemangspaket som finns tillgängliga kan skilja sig från de tjänster som ingår i det kostnadsfria provpaketet. Se användarvillkor för OnStar.
2 Har du inte Opel Assistans så kan bärgningen komma att kosta.

LÄS MER VISA MINDRE

Uppkopplad.

ALLT UNDER KONTROLL – ONSTAR SMARTPHONE-APP.

Hur långt kan jag köra innan jag behöver tanka? Är däcktrycket okej? Var parkerade jag min bil? Med din smartphone kan du enkelt ta reda på det redan innan du har lämnat hemmet.

 

Allt under kontroll med Smartphone-appen

Den innovativa myOpel-appen för OnStar tar användarvänlighet till en helt ny nivå. Dessutom är den rolig.1
 
● Ring för att få viktig information om fordonet, t.ex. däcktryck, oljans livslängd och bränslenivå på din mobiltelefon – närhelst du vill.
● Har du glömt att låsa din bil? Inga problem! Du kan låsa och låsa upp bilens dörrar via din smartphone.2
● Har du glömt var du parkerade? Hitta din bil online.
● Slå på lamporna och signalhornet: du kommer att kunna höra och se var du parkerade.
● Hitta ditt resmål bekvämt på din smartphone och skicka adressen till det inbyggda Opel-navigationssystemet.3
 
För att få alla OnStar-mobiltjänster, ladda bara ned och installera myOpel-appen från Google Play Butik för Androids mobila enheter eller App Store för Apple iOS-enheter.

Om du inte har en smartphone med myOpel-appen för OnStar är det enkelt att ringa till OnStar-tjänsten. Efter att ha kontrollerat din PIN-kod kan OnStar-rådgivaren hitta ditt fordon och låsa/låsa upp det på distans. Detta fungerar också om du har låst dig själv ute ur bilen.

1 MyOpel-appens funktioner kräver ett aktivt OnStar-konto och omfattas av mobilnätets täckning och tillgänglighet. Villkor gäller. Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga för vissa utrustningsnivåer eller OnStar-paket. Klicka här för mer information. Villkor gäller.
2 Fjärrstyrd dörrlåsning är inte tillgänglig för Meriva. Klicka här för mer information.
3 En inbyggd Opel navigationsenhet och kartdata är krav för destinationsnedladdning.

LÄS MER VISA MINDRE

Personlig rådgivning.

HANDS-FREE HOTELLBOKNING

Ändrade planer? För trött för att fortsätta köra? Låt våra rådgivare ta hand om din hotellbokning1 under resan. Tryck bara på den blå serviceknappen.

Vem skulle inte vilja ha en personlig assistent? Med OnStar hjälper våra rådgivare1 dig när du behöver hitta hotellrum i en ny stad:
 

  • Våra rådgivare kan söka, jämföra och boka hotellrum åt dig (genom booking.com).
  • Allt du behöver göra är att bekräfta ditt föredragna rum samt ge dina kreditkortsuppgifter.
  • OnStar-rådgivaren kan till och med ladda ned adressen till hotellet till ditt inbyggda navigationssystem.
  • Behöver du ändra din bokning? Inga problem! Ge bara rådgivaren ditt resenummer samt din e-postadress, så tar rådgivaren hand om resten.


1 En OnStar-rådgivare kan hjälpa dig att boka hotellrum via booking.com. Om du använder den här tjänsten kommer villkoren för din hotellbokning och de uppgifter du lämnar till OnStar-rådgivaren att skickas direkt till booking.com. Dessa kommer att omfattas av booking.com:s användarvillkor och sekretesspolicy, som finns på www.opelonstar.se, samt de tillämpliga villkoren för ditt hotell. Du kommer att få ett bekräftelsemejl för din bokning från booking.com. Om du inte önskar att booking.com ska få tillgång till din personliga information, ska du inte använda den här tjänsten. Vänligen observera att OnStar hjälper dig att göra en bokning, och därför inte är ansvarig för de tjänster som tillhandahålls av booking.com eller av det valda hotellet. E-postadress och giltigt kreditkort krävs.

LÄS MER VISA MINDRE

HITTA ALLTID PARKERING.

Inget mer letande efter parkeringsplats! Med en knapptryckning kan våra rådgivare hitta en parkeringsplats åt dig.1Våra OnStar-rådgivare hjälper dig gärna att hitta en parkeringsplats och informera dig om tillgänglighet i realtid, öppettider samt parkeringspriser (via Parkopedia).1 Om du så önskar, kan OnStar-rådgivaren även hjälpa dig att ladda ned parkeringsgaragets adress till ditt inbyggda navigationssystem.

1 Via Parkopedia.com. Endast tillgänglig för parkeringsplatser listade hos Parkopedia.com. Tillgänglighet gäller endast vid tillfället för kontakt med OnStar.
LÄS MER VISA MINDRE

INGA OBEHAGLIGA ÖVERRASKNINGAR – FORDONSDIAGNOSTIK.

Du är inte inne i din bilmotor – men OnStar är!
Om en varningslampa tänds eller något helt enkelt inte känns rätt, fråga OnStar.
Inga obehagliga överraskningar med OnStar fordonsdiagnostik.

Med systematisk fordonsdiagnostik vet du alltid statusen för din bil, så att du kan reagera i tid om du känner dig osäker.1

● Du kan omedelbart informeras om din bils tillstånd, med varningar i realtid. Om OnStar upptäcker att något är fel, till exempel om du fått punktering på ett av dina däck, så kommer OnStar automatiskt att meddela dig oavsett om du är i bilen eller inte. OnStar skickar dig även ett månatligt e-postmeddelande med viktig information och aktuell driftsdata för ditt fordon – från oljelivslängd till däcktryck – så att du alltid har enkel tillgång till relevant information om din bil.
● Tänds varningslampan? Tryck bara på serviceknappen för att prata med din OnStar-rådgivare. Med hjälp av fordonsdiagnostik kan en OnStar-rådgivare avgöra om det är ett fel eller en skada, hur svårt felet eller skadan är och om du behöver åka till en verkstad för att åtgärda det.
● Behöver du verkligen åka till en verkstad? OnStar klargör om det verkligen är nödvändigt: din OnStar-rådgivare skickar adressen till närmsta Opel servicepartner direkt till ditt inbyggda Opel-navigationssystem.2

1 OnStar-tjänsterna kräver aktivering och är beroende av mobilnät och GPS-täckning. Tilläggsavgifter tillkommer efter ditt provabonnemang på ett år. De OnStar-abonnemangspaket som finns tillgängliga kan skilja sig från de tjänster som ingår i det kostnadsfria provpaketet. Se användarvillkor för OnStar. En del tjänster är inte tillgängliga för vissa utrustningsnivåer. Se användarvillkor för OnStar.
2 En inbäddad Opel-navigationsenhet och kartdata är krav för destinationsnedladdning.
LÄS MER VISA MINDRE

RAKT PÅ SAK – DESTINATIONSNEDLADDNING.

Letar du efter något särskilt? Närmaste restaurang eller bensinstation? Inga problem! Med destinationsnedladdning1 ligger du alltid steget före.Rakt på sak – Destinationsnedladdning

● Vart vill du åka? Tryck på serviceknappen och berätta för oss. Din OnStar-rådgivare söker efter adressen till din önskade destination och skickar den till ditt inbyggda Opel-navigationssystem. Du behöver bara luta dig tillbaka och börja köra.
● Spara din tid och dina nerver: OnStars destinationsnedladdning gör det enkelt för dig att byta destination under körning.

1 En inbyggd Opel-navigationsenhet och kartdata krävs för destinationsnedladdning. OnStar-tjänster kräver aktivering, samt mobilnät och GPS-täckning för tillgänglighet. Avgifter gäller efter den kostnadsfria provperioden. OnStar-prenumerationspaketen kan skilja sig från de tjänster som ingår i gratispaketet. Vissa funktioner är kanske inte tillgängliga för vissa utrustningsnivåer. Villkor gäller.
LÄS MER VISA MINDRE

Integritet.

HUR ONSTAR SKYDDAR DIN INTEGRITET.

Det finns bara en person som bestämmer vad OnStar får och inte får göra, och det är du.
 

Din integritet. Ditt samtal.

Skydda din integritet med en enkel knapptryckning. Ingenting är möjligt för OnStar utan ditt medgivande.
 
● För din säkerhet väljer du en PIN-kod när du ställer in ditt konto. Om du vill använda fjärrdörrlåsningen1 eller behöver hjälp om din bil blivit stulen, kommer OnStar-rådgivaren att fråga efter den – detta för att endast du ska ha tillgång till din bil.
● Om du håller in sekretessknappen i bilen i ungefär fem sekunder kan du när som helst dölja din bils plats. Om du ändrar dig trycker du på sekretessknappen i fem sekunder igen för att visa din plats. Det enda undantaget är vid en verklig nödsituation.2
● Din integritet är viktig för oss: vi sprider aldrig dina personuppgifter utan ditt samtycke. Din information kommer endast att lämnas till OnStar och GM Holdings LLC (USA), dess dotterbolag (t.ex. Opel Automobile GmbH), dina utvalda eller föredragna återförsäljare, företag som är involverade i att tillhandahålla eller utföra OnStar-tjänsterna och, på din begäran, till andra serviceföretag.

1 Fjärrupplåsning/låsning är inte tillgänglig för Meriva. Klicka här för mer information.
2 Vid händelser som en krasch eller om ditt fordon blivit stulet.

LÄS MER VISA MINDRE

PRESSENS KOMMENTARER OM ONSTAR:

Business Car
"Skötselråd, bekvämlighet och organisatoriska fördelar har slagits samman i ett beprövat paket; en utveckling som för branschen framåt." 
LÄS ARTIKEL
Auto Moto
OnStar, den nya personliga anslutnings- och serviceassistenten, vann den första "Award de l'innovation" någonsin som presenterades av det franska bilmagasinet "Auto Moto". Den personliga skyddsängeln vann "Teknik"-kategorin, och slog den hårda konkurrensen från de övriga bilmärkena. 
LÄS ARTIKEL
Ponle Freno
OnStar vinner det spanska priset för innovation inom trafiksäkerhet: "OnStar är det perfekta komplementet till optimalt fordonskydd vid riktiga olyckor." 
LÄS ARTIKEL

Viktig information gällande OnStar tjänster.

Läs mer

HUR DU ANSLUTER TILL ONSTAR.