En röd Opel Astra med en logga som berättar att bilen vann Golden Steering Wheel 2022

NYA ASTRA

Från 349 900 kr

Nya Opel Astra är här. Upplev det bästa av allt, tack vare precisionsteknik designad och tillverkad i Tyskland. Få spännande körnings varje dag utan kompromisser. Upptäck ny innovativ teknik, komfort och design. Gör dig redo att köra ännu längre med nästa generations Astra.

DESIGNSÄKERHET OCH INNOVATIONPREMIUMKOMFORTUPPKOPPLINGKÖREGENSKAPER

EN ASTRA SOM KRÄVER ATT BLI KÖRD

HÖJDPUNKTER

DESIGN

Opel, Astra, Exteriör
BLICKA FRAMÅT

Nya Opel Astra misstas inte för att bara vara ännu en bil. Varje linje och form talar sitt tydliga språk – detta är framtidens körning. Varje unik funktion, från de innovativa strålkastarna, till formen som ger nya Astra dess distinkt sportiga och självsäkra hållning, gör att modellen står ut från mängden.

Opel, Astra, Interiör
ENASTÅENDE INTERIÖR

Upplev en ny värld av nästa generations design och innovation. Inuti nya Opel Astra kommer du att upptäcka den nya, förbättrade och digitalt avskalade instrumentpanelen Opel Pure Panel® som strömlinjeformar förarinformationen på ett helt nytt sätt. Slappna av i ergonomiska aktiva framsäten1,2 tillverkade av lyxigt Alcantara- eller Nappaläder med ventilation och massagefunktion. Omge dig med utrymme, teknik och stilren komfort tack vare toppmoderna uppkopplingsmöjligheter.

1 Tillval beroende på version.
2 Godkända av Campaign for Healthier Backs (AGR). Certifikatet är en kvalitetsstämpel tilldelad av en oberoende testkommitté.

Opel, Astra, Exteriör, Tak
TOPPMODERN STIL

Nu har du chansen att lämna medelmåttigheten bakom dig, eftersom det aldrig har känts mer naturligt att sticka ut från mängden. Ta personlig stil till nästa nivå med nya Opel Astras djärva och visuella förbättringar, såsom ett elegant svart strukturerat tak1.

1 Tillgänglig som standardutrustning endast i utvalda modeller

Opel, Astra, Fälgar
KÖR MED DE BÄSTA

Är du trött på att följa strömmen? Känns förutsägbarhet tråkigt? Framhäv din personlighet med den visuella dynamiken i nya Opel Astras särskilda lättmetallfälgar. Dessa nya fälgar som är tillgängliga i ett sportigt sortiment av djärva och rena utföranden, gör att nya Opel Astra ser lika spännande ut som den är att köra.

Opel, Astra, Bakre signaturljus
LYSANDE DETALJER

Den mest genuina designen är ren i form och utförande, vilket förklarar varför minsta detalj i nya Opel Astra är effektivt utarbetad och perfekt balanserad. Minutiöst exakta tyska proportioner följer en kompassprincip där även de energibesparande bakre LED-strålkastarna harmonierar perfekt med siktlinjen.

Opel, Astra, Exteriör, Vizor
MÖT FRAMTIDEN

Upplev marknadens djärvaste halvkombi. När andra bilar har en alldaglig grill, har nya Opel Astra den nya fronten Opel Vizor®. Denna distinkta front integrerar elegant strålkastarna tillsammans med andra sensorer er och funktioner i en enda mjuk rörelse.

SÄKERHET OCH INNOVATION

Opel, Astra, Halvkombi, Intellilux
INTELLILUX® PIXELSTRÅLKASTARE

Opel Astra har de senaste pixelstrålkastarna från IntelliLux®. Detta nya och förbättrade system är ett stort steg framåt inom strålkastarteknologi och även en förbättring jämfört med tidigare IntelliLux-generationer. Det förbättrar radikalt sikten via ett utökat antal av 168 individuellt anpassningsbara LED-ljuskällor som tillhandahåller permanent bländfritt helljus med automatisk justering för att undvika bländning från mötande förare.

Opel, Astra, Intelli-HUD
INTELLI HEAD UP DISPLAY

Intelli-HUD (Head up Display) i nya Opel Astra plug-in hybrid känns futuristisk och projicerar bekvämt viktig information i förarens synfält direkt på vindrutan. Denna senaste generation av Opels HUD-teknik förlänger projektionsfältet, förbättrar upplösningen och kan ställas in för att visa olika sidor som är kopplade till instrumentpanelen, inklusive pop-up-varningar, inkommande samtal och media-information.

Opel, Astra, Drive Assist 1.0
DRIVE ASSIST 1.0

Systemet kombinerar kapaciteten hos tre av nya Opel Astra mest tekniskt avancerade funktioner, vilket ger dig oöverträffad kontroll över din resa. Drive Assist 1.0 innefattar filbytes och positioneringsassistans som gör att nya Opel Astra kan korrigera styrningen för att hjälpa dig att bibehålla en stabil körfältsposition. Det innefattar även dödavinkelvarnaren, med hjälp av vilken du kan se om en annan bil närmar sig dig snabbt bakifrån eller kör in i din döda vinkel. Och även Rear Cross Traffic Alert som varnar dig för allt som närmar sig när du backar, inklusive cyklister eller fotgängare, från så långt avstånd som 40 meter.

Opel, Astra, IntelliVision
INTELLI-VISION

Intelli-Vision aktiveras automatiskt när du lägger i backväxeln i nya Opel Astra (eller lägger den i on-demand-läget) och använder sig av fyra kameror placerade runt omkring bilen. HD- och realtidsbilder är den bästa hjälpen för att kontrollera bilens omgivningar. Växla mellan fristående kameror för att få en tydlig vy över korsande trafik som närmar sig och för att göra parkering i trånga utrymmen till en barnlek.

Opel, Astra, Nyckelfri Åtkomst, Nyckelfri Start
NYCKELFRI ÅTKOMST- OCH START

Nya Opel Astras system för nyckelfri åtkomst- och start, i kombination med smarta kapacitiva dörrhandtag gör att du inte ens behöver stanna upp när en ny resa påbörjas. Glid bara in i bilen, tryck på startknappen och kör iväg.

PREMIUMKOMFORT

Opel, Astra, Ergonomiska aktiva stolar
ERGONOMISKA AKTIVA SÄTEN

Nya Opel Astras ergonomiska aktiva stolar1 är kvalitetsstämplade med AGR2 (Campaign for Healthier Backs). Med ett flertal justeringsmöjligheter, inklusive positionerbara nackstöd, elektroniskt justerbara svankstöd och utskjutbara lårstöd, är dessa säten inte bara enastående bekväma, utan stödjer även en sund hållning för förares och passagerares välbefinnande under långa resor.

1Tillval beroende på utrustningsnivå.

2Certifikatet är en kvalitetsstämpel som utfärdas av en oberoende testkommitté bestående av experter från olika medicinska discipliner.

Opel, Astra, Värmefunktioner
VÄRMEFUNKTIONER

Avfrosta och imma av snabbt och effektivt med en uppvärmd vindruta från ThermaTec®1. Njut av uppvärmda framsäten och även yttre baksäten1 , plus en uppvärmd läderklädd ratt för ett varmt, bekvämt grepp under kalla morgnar.

1 Tillval.

Opel, Astra, Elmanövrerat soltak
PANORAMAGLASTAK

Nya Opel Astra kan utrustas med ett panoramaglastak1, vilket erbjuder dig och dina passagerare en ljus samt behaglig atmosfär i den rymliga kupén. Du kan öppna helt eller delvis för en luftig körupplevelse.

1 Tillval.

Opel, Astra, Intelli-Air
INTELLI-AIR

Intelli-Air är ett nytt högeffektivt luftfilter som ger fortlöpande information om luftkvaliteten. Det hjälper till att bibehålla en fräsch och ren luftkvalitet i kupén.

UPPKOPPLING

Opel, Astra, Multimedia
MULTIMEDIA1

Ta med din coolaste musik eller bästa avkoppling på vägen. Den nya heldigitala Pure Panel® har en 10” instrumentpanel och en 10” mittpekskärm som integrerar din smartphone trådlöst via Apple CarPlay™1 och Android Auto™1,2 . Det nya och intuitiva smartphoneliknande användargränssnittet kan anpassas helt med individuell profilhantering inklusive förarigenkänning. Ytterligare trygghet säkerställs genom OpelConnect-tjänsterna nöd- och haverisamtal samt automatiska trådlösa uppdateringar. Multimediasystemet innefattar funktioner såsom AM/FM/DAB+ radio, Bluetooth® ljudstreeaming3 och dubbla USB-C-portar för uppslukande musik överallt.

1 Apple CarPlayTM är ett registrerat varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder och Android AutoTM är ett registrerat varumärke som tillhör Google Inc.
2 Kompatibilitet och vissa funktioner kan variera beroende på typ av enhet och operativsystemets version. Du kan kontrollera enhetens kompatibilitet på www.apple.com eller www.android.com, eller hos din Opel-återförsäljare.
3 Bluetooth® är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG Inc.

Opel, Astra, Interiör, Navigation
NAVIGATION

Opels toppmoderna navigationssystem levereras komplett med onlinetrafik, parkeringsinformation, POI-sökning och väderuppdateringar1 med ruttvägledning som visas på instrumentklustret Intelli-HUD (Head up Display)2 eller på mittpekskärmen, beroende på vilken kombination du föredrar. Det smarta systemet kommer till och med att följa dina röstkommandon med väckningsordet ”Hej Opel!”. Kör smart med de uppkopplade navigationstjänsterna som inkluderar trådlösa kartuppdateringar och ge din resa ytterligare ett lyft med HiFi- systemet med åtta högtalare2. För att underlätta din resa ytterligare kan du skicka din destination till bilen med din smartphone och myOpel-appen eller få den senaste kilometeranvisningen för att avsluta din rutt från din parkering, oavsett var denna är lokaliserad.

1 Connected Navigation Pack Plus ingår i tre år, tillgänglighet för uppkopplade tjänster och omfattning varierar mellan olika länder och fordon. Användning av Connected Navigation Pack Plus kräver aktivering via OpelConnect Store eller myOpel-appen.

2 Tillvalsutrustning.

Opel, Astra, Trådlös laddning
TRÅDLÖS LADDNING

Kupén i nya Opel Astra har skalats av digitalt och har innovativa funktioner som hjälper dig att hålla den snygg och prydlig. Ladda dina kompatibla enheter med den inbyggda trådlösa laddaren1. Inbyggda snabbt detekterande automatiska säkerhetsanordningar förhindrar skador från trådlös överbelastning på batteriet i din enhet vid körning på ojämnt underlag.

1 Tillgängligt beroende på erbjudande. Endast för enheter som har PMA- eller Qi-funktion. Kontrollera enhetens kompatibilitet hos din Opel-återförsäljare.

Opel, Astra, OpelConnect
OPELCONNECT

Smarta tekniksystem och tillhörande tjänster1 som tillhandahåller uppkopplingsmöjligheter och moderna innovationer. Systemen gör att du kan känna dig trygg och säkerställer också en spännande och effektiv resa.

Trygghet: nöd- och haverisamtal2 samt fordonsstatus och Information visar körsträcka, bränslenivåer eller servicevarningar för att du alltid ska kunna känna dig trygg.

Drive Smart: avkopplande resor tack vare Connected Navigation Pack Plus3 och tjänsten Trip and Drive management.

1Tjänstens tillgänglighet och omfattning varierar mellan olika länder och fordon. Tjänsterna kan kräva prenumeration/avgift och är beroende av mobiltäckning och tillgänglighet.

2 Användning av funktionen nöd- och haverisamtal kräver att villkoren undertecknas tillsammans med ett skriftligt samtycke till fordonslokaliseringen när fordonet beställs. Detta på grund av nätverkstäckning- och tillgänglighet. Haveritjänsten (Opel Mobilservice) är kostnadsfri under det första året efter den första registreringen, därefter mot en avgift. Information kring Opel Connect och Opel Mobile Service hittar du på opel.se. Respektive allmänna villkor tillämpas.

3 Live Navigation-tjänster är inkluderade i tre år, därefter debiteras en årlig abonnemangsavgift. Tjänstens tillgänglighet och omfattning varierar mellan olika länder och fordon. Tjänsterna kan kräva prenumeration/avgift och beror på mobiltäckning och tillgänglighet.

KÖREGENSKAPER

Opel, Astra, Exteriör, Körning
MOTORER

Nya Opel Astra har utarbetats kring en helt ny plattform som är precisionstillverkad för smidighet, körbarhet och komfort. Motorerna är smidiga, pålitliga och presterar med konkurrenskraftiga driftskostnader och låga CO2-utsläpp.

Vi erbjuder en 1,2-liters bensinmotor, som båda tillhandahåller 130 hk och har start-/stoppfunktioner.

Opel, Astra, Körlägen
KÖRLÄGEN

Nya Opel Astra ger dig lättillgänglig responsiv effekt med möjlighet att välja det körläge1 som perfekt matchar din resa, vägförhållandena och ditt humör. NORMAL-läget ger dig idealiskt balanserad räckvidd och effekt i alla lägen, medan ECO-läget optimerar effektiviteten. Eller använd SPORT-läget när du bara vill ha så roligt som möjligt, och göra varje körning till en spännande upplevelse.

1 Körlägesfunktionen är endast tillgänglig med versioner med automatlådor.

OPEL+ TILLBEHÖR.

Skräddarsydda för dig.

Uttryck dig med originaltillbehör från Opel och få ut så mycket som möjligt av din bil. Alla tillbehör är framtagna och testade för din Opel.

Bilderna kan avvika från saluförda produkter.

Funktionsbeskrivningar och illustrationer kan hänvisa till eller visa extrautrustning som inte ingår i standardutförandet. Informationen var korrekt vid tidpunkten för publicering. Vi förbehåller oss rätten att förändra design och utrustning. Färgerna som visas är ungefärliga. Extrautrustning som visas på bilderna finns att köpa som tillval. Kontakta din Opelåterförsäljare för information om vilken utrustning som ingår.

* De angivna värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Från och med 1 september 2018 ska alla nya bilar typgodkännas med det nya provningsförfarandet WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure), som är ett nytt och mer realistiskt provningsförfarande som mäter bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. WLTP ersätter fullt ut det tidigare provningsförfarandet NEDC – den nya europeiska körcykeln (New European Drive Cycle). Eftersom provningsförhållandena är mer realistiska är värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp i många fall högre när de uppmäts enligt WLTP än enligt NEDC. Värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (specifik utrustning, extrautrustning, typ av däck m.m.). Mer information får du hos din återförsäljare. Klicka här för mer information om WLTP.

*** De angivna värdena för räckvidd och elektrisk förbrukning överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Detta kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (hastighet, temperatur, körstil, utomhustemperatur m.m.). Laddningstiden kan variera beroende på laddstationens typ och effekt. Kontakta din återförsäljare för mer information.Klicka här för mer information om WLTP.