Teknik
Elektrifierande upplevelse
Den elektriska kraften hos Opel Grandland Plug-In Hybrid kommer från ett litiumjonbatteri på 13,2 kWh som är smart placerat under kupén. Det innebär att bilen behåller maximalt kupé- och lastutrymme samt en låg och stabil tyngdpunkt. 
Effektiv plug-in hybrid

En 1,6-liters bensinmotorn kombineras med den elektriska energin från ett batteri på 13,2 kWh, vilket gör Opel Grandland Plug-In Hybrid effektiv i alla lägen.

 

Plug-in hybriden erbjuds med 221 kW (300 hk), ett vridmoment på 520 Nm och fyrhjulsdrift1, eller 165 kW (225 hk), 360 Nm och framhjulsdrift2. Bensinmotorn startas automatiskt i hybridläge för att hålla en optimal balans mellan effektivitet och prestanda.

 

Fyrhjulsdrift CO2-utsläpp kombinerad körning 30–32 g/km, helelektrisk räckvidd (kombinerad körning) 61–63 km.
Tvåhjulsdrift CO2-utsläpp kombinerad körning 29–31 g/km, helelektrisk räckvidd (kombinerad körning) 62–64 km.

 
Kraftfull & dynamisk

Opel Grandland Plug-In Hybrid är utrustad med ett åttaväxlat elektriskt växelsystem som innefattar en elektrisk automatisk växel, kopplad till dynamiska växelpaddlar, vilket ger en sportigare körupplevelse med mjuka övergångar och omedelbar respons vid acceleration.

 

Kraft är ingenting utan kontroll. Opel Grandland Plug-In Hybrid är utrustad med permanent tillgänglig e-AWD-teknik1 via en elektrifierad bakaxel för att tillhandahålla bästa möjliga drivning under de mest skiftande körförhållandena.

 

1 Tillgänglig beroende på version.

 
Kontroll ger frihet

Med fyra körlägen anpassar du hur du vill köra genom en enkel knapptryckning. Få alla fördelar hos en SUV kombinerat med de hos en elbil.

 

  • Hybrid – få det bästa av båda världarna mellan kontrollerad bränsleförbrukning och prestanda.
  • AWD – (när det förekommer) aktivera både bensin- och elmotorn för att tillhandahålla förbättrat grepp på tuffa underlag.
  • Sportläge – dra nytta av den kombinerade effekten hos el- och bensinmotorn för en mer dynamisk körning.
  • Elläge – aktivera endast elmotorn, för noll CO2-utsläpp och tyst drift.
 
Regenerativ bromsning

Med hjälp av vårt högeffektiva bromssystem i-Booster1 återvinner Grandland Plug-In Hybrid energi som används under körning och bromsning, för att sedan omvandla den till ytterligare elektrisk räckvidd.

 

i-Booster innefattar två återvinningslägen:

  • D-läget aktiveras när föraren flyttar foten från gaspedalen, för måttlig återvinning.
  • B-läget ökar återvinningen både vid bromsning och normal fartminskning.

 

När batteriet är fulladdat eller när kraftigare fartminskning förekommer växlar Opel Grandland Plug-In Hybrid automatiskt från användning av i-Boosters bromsar till standardbromsar.

 

1 Maximalt 10 % av den totala kapaciteten för hybridmodellen.

 
Övervakning av fordonsdata
Opel Grandland Plug-In Hybrid ger dig en bra översikt av energiförbrukningen och annan information genom sin övervakning av fordonsdata. Genom Pure Panel® i instrumentpanalen håller du dig informerad så att du kan behålla kontrollen över körningen och uppnå maximal räckvidd samt effektivitet.