Säkerhet & innovation
LED®-matrix strålkastare1

De adaptiva och permanent bländningsfria IntelliLux LED® matrix-strålkastarna ger utmärkt sikt i alla situationer. De gör att du kan köra med komforten och skärpan från de starka helljusen utan att blända andra förare.

 

1 Tillval.

 
Automatisk farthållare
Automatisk farthållare1, 2 innebär att du inte behöver kompromissa med säkerheten för att njuta av bekväm och avkopplande körning. Systemet accelererar och bromsar automatiskt för att ständigt hjälpa dig hålla jämnt avstånd till bilen framför. 

1 Tillval. Kan aktiveras mellan 30 km/h och 180 km/h.

2 Opels system för förarassistans ska hjälpa föraren så långt systemets funktionalitet medger. Föraren är fortfarande ansvarig för körningen.

Automatisk nödbromsning
Som del av förarhjälpsystemet som omfattar körfältsassistans och avåkningsvarning, övervakar Mokkas automatiska nödbromsningssystem trafiksituationen framför bilen avseende fordon och fotgängare och bidrar till att undvika eller väsentligt mildra krockskador. 
Vid högst 30 km/h, vilket är hastigheten då de flesta olyckor inträffar, kan Mokkas automatiska nödbromsningssystem till och med bromsa bilen till stillastående. Vid högre hastigheter saktar systemet ner bilen med upp till 50 km/h och minskar därmed kollisionsskadorna väsentligt.
Digital samling
Elegansen och enkelheten som genomsyrar Mokka syns tydligt i Opel Pure Panel®. Förarens anpassningsbara 12” instrumentpanel är väldesignad, tydlig och ger dig all den information du behöver, avskalat och utan störningar. Visuellt distraherande detaljer har tagits bort och kvar finns endast sömlös, digital kontroll. 
180° backkamera med panoramavy

En backkamera med panoramavy1 ger en 180-graders förstärkt vy bakåt och detekterar samt markerar närbelägna föremål. Dessutom gör den så att du kan se trafik som kommer från sidorna, vilket är särskilt användbart när du backar in mot trafiken.

 

1 Tillval.

 
Parkeringsassistent

Gör parkeringen lättare. Mokkas avancerade parkeringshjälp1 kontrollerar ratten för att guida dig rätt in i parkeringsplatsen medan du själv enkelt hanterar bromsen och gaspedalen. Systemet hjälper dig att hitta en lämplig plats genom att informera dig om platsen är tillräckligt stor, och guidar även bilen tillbaka ut på gatan efteråt.

 

1 Tillval.