Säkerhet & förarassistans
Säkerhet och krockkuddar
Opel Zafira-e Life tar säkerheten på lika stort allvar som du – med krockkuddar framför förare och passagerare och sidokrockkuddar eller krockskyddsgardiner för passagerarna på samtliga tre rader i fordonet. 
Xenonstrålkastare

Xenonstrålkastare (helljus)1 i kombination med LED-halvljus för körning dagtid1 ger en distinkt design och extra sikt på vägen, oavsett ljusförhållandena.

 

1 Tillval.

 
Isofix

Alla säten på andra och tredje raden i Opel Zafira-e Life kan förses med ISOFIX-fästen1 så att upp till sex barnstolar kan monteras, enkelt och snabbt.

 

1 Tillval. Inte tillgängligt för vissa säteskonfigurationer.

 
Backkamera

Multifunktionskameror fram och bak för säkerhetssystem som igenkänning av hastighetsskyltar, trötthetsvarnare och backkamera1 med 180° vy bakåt för parkering.

 

1 Tillval.

 
Head-Up Display

Zafira-e Lifes Head-Up Display1 är en unik funktion i segmentet och låter föraren se viktig information, som hastighet och farthållardata, som projiceras på vindrutan i förarens synfält.

 

1 Tillval.

 
Säkerhetssystem
Farthållaren låter dig ställa in en önskad hastighet som sedan hålls tills du antingen bromsar eller inaktiverar den. 

Vid behov aktiveras automatisk nödbromsning för att undvika en olycka och bromsarna aktiveras automatiskt. Dödavinkelvarnaren1 använder sensorer och en visuell projektion på sidobackspegeln för att varna föraren om att det finns fordon i Zafira-e Lifes döda vinkel, vilket förhindrar olyckor vid omkörningar. Kollisionsvarnare söker av vägen framåt och meddelar föraren om eventuella kollisionsrisker med fordon eller fotgängare uppstår.

 

1 Tillval.

Förarstöd
Varning vid filbyte känner av när bilen glider över i ett annat körfält och varnar föraren med ett ljudlarm och en visuell signal. Det är ett av flera förarstödssystem som gör vardagskörningen lite enklare. 

Trötthetsvarnare1 analyserar ditt körmönster genom frontkameran och ratten, och meddelar när det är dags att ta en kort paus. Anpassning till hastighetsgränser1 läser av hastighetsskyltar och analyserar ändringar av hastighetsgränsen. Med bara ett tryck på minnesknappen kan farthållaren anpassa hastigheten till en ny hastighetsgräns.

 

1 Tillval.

Smarta strålkastare
Zafira-e Lifes intuitiva smarta strålkastare växlar automatiskt mellan hel- och halvljus för att undvika att blända andra förare.