ZAFIRA LIFE

Från 424 900 kr

Nya Opel Zafira Life kombinerar familjevänlig flexibilitet med utmärkta funktioner och ett fantastiskt utseende, vilket gör detta fordon till det ultimata valet för alla som gillar äventyr.

FLEXIBILITETÅTKOMLIGHETHJÄLPSYSTEMSÄKERHETKOMFORTUPPKOPPLINGKÖREGENSKAPER

EN LOUNGE PÅ HJUL

Nya Opel Zafira

HÖJDPUNKTER

Flexibilitet, komfort och mått

FLEXIBILITET

UPP TILL 9 SÄTEN

Nya Opel Zafira Life sätter standarden i klassen för vardagsflexibilitet.

Du kan själv välja hur du vill ha din Zafira Life för att få plats med upp till nio personer, beroende på hur stor familj du har eller företagets behov. På så vis har du alltid plats för alla – oavsett om ni ska till stranden eller till ett jobbmöte.

Opel, Astra, Interiör
STOLSALTERNATIV

Nya Opel Zafira Life är definitionen av flexibilitet och komfort. Andra och tredje sätesraden kan skjutas fram eller bak för extra benutrymme.

Du kan också fälla ned eller ta bort säten om du behöver mer lastkapacitet. Sätena kan också placeras mittemot varandra för att få ännu socialare resor.

ÅTKOMLIGHET

Opel, Astra, Hjul
ELEKTRISKA SKJUTDÖRRAR

Dubbla elektriska skjutdörrar1 skapar en bred öppning på båda sidor, vilket gör det säkert och enkelt för passagerarna att ta sig in i och ut ur bilen.

Särskilda sensorer medför dessutom att dörrarna kan öppnas automatiskt – perfekt när du har händerna fulla.

1 Tillval.

Opel, Zafira, Tak, Soltak
LÄTT ATT ÖPPNA OCH STARTA

Med det enkla nyckellösa systemet för att öppna och starta bilen1 sätter du dig bara i bilen och kör i väg utan att behöva ta fram bilnycklarna – så länge du har dem i fickan, väskan eller någon annanstans i närheten.

1 Tillval.

Opel, Zafira, Bagage
ÅTKOMST VIA BAKLUCKERUTAN

Du kan öppna nya Zafira Lifes bakluckeruta utan att öppna själva bakluckan. Detta gör det lättare att lasta in mindre objekt i bagageutrymmet utan att öppna hela luckan.

Opel, Astra, Exteriör, IntelliLux LED Matrix
MÅTT

Nya Opel Zafira Life finns i tre olika längder. Samtliga varianter ger en perfekt balans mellan kompakta exteriöra mått och en rymlig och mycket flexibel interiör. Alla mått är lägre än 1,9 m – vilket är skönt när du ska ned i ett parkeringsgarage.

Den minsta versionen, som bara är 4,6 m lång, är snabb och smidig och passar perfekt i staden och områden där utrymmet är begränsat. Den mellanstora varianten är 4,95 m lång och den stora 5,3 m.

Begränsningen på under 1,9 m höjd gäller inte för fordon med en specificerad maximal nyttolast på 1 400 kg.

HJÄLPSYSTEM FÖR FÖRAREN

Opel, Zafira, Backkamera
FÖRARSTÖD

Varning vid filbyte1 känner av när bilen glider över i ett annat körfält och varnar föraren med ett ljudlarm och en visuell signal. Det är ett av flera förarstödssystem som gör vardagskörningen lite enklare.

Varning för dåsig förare1 analyserar ditt körmönster genom frontkameran och ratten. Systemet meddelar sedan när det är dags att ta en kort paus. Anpassning till hastighetsgränser1 läser av hastighetsskyltar och analyserar ändringar av hastighetsgränsen. Med bara ett tryck på minnesknappen kan farthållaren anpassa hastigheten till en ny gräns.

1 Tillval.

Opel, Astra, Avancerad parkeringshjälp
HEAD-UP DISPLAY I VINDRUTAN

Nya Opel Zafira Lifes head-up display1 är en unik funktion i segmentet och låter föraren se viktig information, som hastighet och farthållardata, projiceras på vindrutan i förarens synfält.

1 Tillval.

Opel, Astra, Automatisk farthållare
SMARTA STRÅLKASTARE

Nya Opel Zafira Lifes smarta strålkastare1 växlar automatiskt mellan hel- och halvljus för att undvika att blända andra förare.

1 Tillval.

SÄKERHET

Opel, Astra, Ergonomiska stolar
SÄKERHET OCH KROCKKUDDAR

Nya Opel Zafira Life tar säkerheten på lika stort allvar som du – vilket syns genom krockkuddar fram för förare och passagerare och sidokrockkuddar eller krockskyddsgardiner för passagerarna på samtliga tre rader1 i fordonet.

1 Krockskyddsgardiner på andra och tredje raden är tillval.

XENONSTRÅLKASTARE

Xenonstrålkastare (helljus)1 i kombination med LED-halvljus för körning dagtid1 ger en distinkt design och extra sikt på vägen, oavsett ljusförhållandena.

1 Tillval.

ISOFIX

Alla säten på andra och tredje raden i Zafira Life kan förses med ISOFIX-fästen1 så att upp till sex barnstolar kan monteras, enkelt och snabbt.

1 Tillval. Inte tillgängligt för vissa säteskonfigurationer.

Opel, Zafira, Infotainment
BACKKAMERA

Multifunktionskameror fram och bak1 för säkerhetssystem som igenkänning av hastighetsskyltar1, varning för dåsig förare1 och backningskamera med 180° vy bakåt för parkering1.

1 Tillval.

Opel, Astra, Multimedia Navi Pro
SÄKERHETSSYSTEM

Automatisk farthållare1 sänker eller återställer din hastighet för att hålla ett inställt avstånd till bilen framför i trafiksituationer.

Vid behov aktiveras automatisk nödbromsning1 för att undvika en olycka och bromsar därmed in automatiskt. Dödavinkelvarnaren1 använder sensorer och en visuell projektion på sidobackspegeln för att varna föraren om att det finns fordon i Zafira Lifes döda vinkel, vilket förhindrar olyckor vid omkörningar. Kollisionsvarnare1 söker av vägen framåt och meddelar föraren om eventuella kollisionsrisker med fordon eller fotgängare upptäcks.

1 Tillval.

EN LOUNGE PÅ HJUL

PANORAMATAK

Nya Opel Zafira Life har ett fantastiskt panoramatak1 som låter ljuset flöda in i kupén och som skapar en helt ny och energifylld atmosfär. Om solen blir för stark är det bara att dra över solskyddet.

1 Tillval.

PREMIUMKOMFORT

För extra lyx och total avslappning kan du välja nya Zafira Lifes inbyggda massagesätesfunktion1, som finns tillgänglig för förarsätet och passagerarsätet fram.

Oavsett säsong kan du alltid få det varmt och skönt i nya Zafira Life tack vare den inbjudande sätesvärmen1 fram, som ger en känsla av komfort och lyx.

1 Endast för säten med läderklädsel.

AUTOMATISK KLIMATANLÄGGNING

Bilen har två zoner för styrning av den automatiska klimatanläggningen1 så passagerarna fram och bak kan välja sina egna inställningar – nu slipper nu diskussioner om den perfekta temperaturen.

1 Tillval.

UPPKOPPLING

INFOTAINMENT

Med nya Zafira Lifes 7-tums pekskärm1 och Multimedia Navi1 hittar du den snabbaste vägen till destinationen. Och med Android Auto™1,2 eller Apple CarPlay™1,2 får du enkelt tillgång till all musik och allt innehåll på din smartphone.

1 Tillval.
2 Kompatibilitet och viss funktionalitet kan variera beroende på typ av enhet och operativsystemets version. Apple CarPlay™ är ett varumärke som tillhör Apple Inc. och som är registrerat i USA och i andra länder. Android Auto™ är ett varumärke som tillhör Google Inc.

OPELCONNECT

Med vårt smarta tjänsteutbud är du både uppkopplad och kan känna dig trygg på vägen:

– Sinnesro: Med tillgång till nödsamtal, assistanstjänst, normal fordonsstatus och annan information kan du känna dig lugn.

– Bekvämlighet: Använd mobilen för våra fjärrfunktioner (som att låsa/låsa upp dörren) och dra fördel av vår parkeringstjänst och den automatiska vägtullsbetalningen.

– Smart körning: Slappna av på vägen med navigering1 och reseplanering i realtid.

1 OpelConnect-tjänsterna förväntas vara tillgängliga från hösten 2019. Tjänsterna kräver mobilnätstäckning och tillgänglighet och kan kräva abonnemang/avgifter.

KÖREGENSKAPER

VÄGHÅLLNING

Låt inte storleken bedra – nya Opel Zafira Life är kvick och dynamisk och ger dig den där smidiga och ändamålsenliga körupplevelsen som du förväntar dig av en Opel.

MOTORER OCH VÄXELLÅDOR

Nya Opel Zafira Lifes urval av kraftfulla men sparsamma motorer ger upp till 180 hästkrafter och låga driftkostnader, plus minskade utsläpp och utmärkt effektivitet.

Du får också en jämn körning med våra genomarbetade manuella och automatiska växellådor tack vare det exakta växlingsmönstret. Med 2,0 l dieselvarianten på 130 kW/180 hk och en AT8 med start/stopp-system* behöver du inte välja mellan en stark motor och bränseeffektivitet.

Samtliga motorer uppfyller Euro 6d-TEMP-kraven.

*Bränsleförbrukning i l/100 km: stadskörning 5,26,5, landsvägskörning 4,65,4 blandad körning 4,85,8; CO2-utsläpp i g/km: blandad körning 127152.

I enlighet med EG-förordningarna 715/2007 och 692/2008 (i respektive tillämpliga versioner).*/**/****

INTELLIGRIP

Zafira Lifes IntelliGrip1 ger extra drivning på svåra underlag som lera, sand och snö och ser till att du behåller greppet.

1 Tillval.

Funktionsbeskrivningar och illustrationer kan hänvisa till eller visa extrautrustning som inte ingår i standardutförandet. Informationen var korrekt vid tidpunkten för publicering. Vi förbehåller oss rätten att förändra design och utrustning. Färgerna som visas är ungefärliga. Extrautrustning som visas på bilderna finns att köpa som tillval. Kontakta din Opelåterförsäljare för information om vilken utrustning som ingår.

* Värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp fastställs med hjälp av WLTP, det harmoniserade världsomfattande provningsförfarandet för lätta nyttofordon, och de relevanta värdena översätts tillbaka för att möjliggöra jämförbarhet i NEDC, i enlighet med förordningarna R (EG) nr 715/2007, R (EU) nr 2017/1153 och R (EU) nr 2017/1151.

Värdena tar inte hänsyn till specifik användning, körförhållanden, utrustning eller tillval och kan variera beroende på däckformat. Mer information om officiell bränsleförbrukning och CO2-utsläppsvärden finns i riktlinjen ”Riktlinje för bränsleförbrukning, CO2-utsläpp från nya personbilar” som finns tillgänglig kostnadsfritt hos din återförsäljare.

**H-gas i m3/100 km.

***Bilar med BlueInjection-teknik behöver regelbundet fyllas på med AdBlue® även mellan rekommenderade serviceintervall. Färddatorn indikerar när påfyllning behövs. Läs mer på http://www.opel.se