BATTERIER SOM PASSAR IN I DITT LIV

Alla våra batterier är byggda med den senaste litiumjontekniken. Den långa räckvidden de levererar beror på deras kompakta storlek (vilket gör att fler batterier får plats i bilen), plus den kemiska strukturen hos en litiumjon, vilket förbättrar värmebeständighet. (Ju högre värmebeständighet, desto mindre energi krävs för att kyla batteriet till sin optimala driftstemperatur.) Ett aktivt värmehanteringssystem optimerar batteritemperaturen under alla väderförhållanden. Opels batterier lider inte av "memory effect", vilket innebär att du kan ladda ditt elfordon delvis så ofta du vill utan att orsaka för tidig prestandaförsämring.

BATTERIUNDERHÅLL

Det krävs faktiskt inget underhåll från din sida. När ditt elfordon servas hos en Opel-återförsäljare kontrollerar vi batteriet, laddningsporten, laddarna och kabelanslutningarna. Vi tillhandahåller också ett officiellt battericertifikat som bekräftar batteriets maximala laddningstillstånd (dvs. hur mycket energi det fortfarande kan hålla). Detta intyg är viktigt för återförsäljningsvärdet på din bil.

BATTERIGARANTI

Alla våra elbilar har en batterigaranti på 8 år eller 160 000 km för minst 70 % av sin ursprungliga laddningskapacitet, efter denna tid eller sträcka.

BATTERIRENOVERING

Defekta batterier byts ut eller renoveras, beroende på vilken reparationsgrad som krävs. Vi strävar efter att renovera batterier när vi kan, så att vårt ekologiska/CO2-fotavtryck kan hållas till ett minimum.

HÅLLBARHET

Det finns ett antal andra åtgärder vi vidtar för att säkerställa att vårt batteriprogram är så hållbart som möjligt. I slutet av sin primära livscykel, renoveras batterier så att de kan användas för sekundär elektrisk lagring. Efter deras sekundära livscykler återvinner vi alla värdefulla material i dem.