NYA MOVANO-e

Med 100 % elektrisk drivlina är nya Opel Movano-e det sista steget i elektrifieringen av Opels transportbilsportfölj. Upptäck det perfekta tyska verktyget för varje transportuppdrag. Nya Opel Movano-e kombinerar Opels alla välkända kvaliteter och praktiska funktioner med en förnyad design, uppgraderade förarassistansfunktioner och utökad lastkapacitet.

KLASSLEDANDE FUNKTIONERDESIGNMÅNGSIDIGHETLASTUPPKOPPLINGFÖRARHYTTFÖRARSTÖD

HÖJDPUNKTER

KLASSLEDANDE FUNKTIONER

PERFEKT INTEGRERAT BATTERI

Batteriet är placerat under golvet på ett sätt som gör att det inte påverkar lastutrymmet, vilket ger nya Opel Movano-e upp till 17 m3 lastutrymme och upp till 1 285 kg lastvikt. Den kraftfulla drivlinan är framtagen för att prestera: 122 hk (90 kW) med 260 Nm omedelbart drivmoment och en maxhastighet på 110 km/tim.

1 Energiförbrukning 36,14–36,28 kWh/100 km; CO2-utsläpp 0 g/km; räckvidd 117 km till 224 km, beroende på batteri och utrustning. Angivet enligt WLTP i standardutförande och blandad körning.

LJUDLÖS

Dra uppmärksamhet till ditt företag av rätt anledning. Nya Opel Movano-e är tystgående både interiört och exteriört, vilket minskar stressen för förare med långa arbetsdagar. Den helelektriska drivlinan passar för såväl stads- som landsvägskörning med sin tysta drivlina och noll utsläpp.

REGENERATIV BROMSNING

Ingen del av arbetsdagen är bortslösad med nya Opel Movano-e. Så snart du tar foten från gaspedalen under körning återvinner den regenerativa bromsningen kinetisk energi och omvandlar den till ännu längre räckvidd. I inställningen B-Mode kan de flesta korta körningar göras utan att traditionell bromsning används. Det minskar slitaget och därmed underhållskostnaden.

SNABB OCH ENKEL LADDNING

Nya Opel Movano-e erbjuder två olika batterier: 37 kWh och 70 kWh. Att ladda ett tomt batteri till 80 % av maximal räckvidd tar endast en timme för båda batterierna vid en 50 kW offentlig laddstation, vilket innebär att du blir minimalt stillastående. Nya Opel Movano-e har också en dubbel ombordladdare (enfas 7 kW och trefas 22 kW) som är perfekt för olika typer av laddstationer och för laddning över natten.

ÖVERVAKNING AV FORDONSDATA

Avancerade sensorer och övervakning av fordonsdata i nya Opel Movano-e ger dig en detaljerad överblick av körförhållanden, räckvidd och energi.

LÅGA DRIFTSKOSTNADER

Allt eftersom utsläppsfria zoner i tätbebyggda områden blir vanligare blir betydelsen av eldrivna transportbilar allt större. Nya Opel Movano-e erbjuder utsläppsfri körning och låga driftskostnader.

DESIGN

EXTERIÖR

Visa världen att du menar allvar. Nya Opel Movano-e har en ny, modern och funktionell design, med en fantastisk lastkapacitet och de senaste förarassistansfunktionerna.

EN KUPÉ MED KOMFORT

Den rymliga kupén i nya Opel Movano-e skapar en praktisk och bekväm arbetsmiljö. Den kan användas som ett mobilt kontor med avancerade anslutningsmöjligheter, så som OpelConnect.

MÅNGSIDIGHET

ANPASSNINGSBART LASTUTRYMME

Nya Opel Movano-e har ett klassledande lastutrymme tack vare den smidiga åtkomsten med stora dörrar och den generösa lastkapaciteten på upp till 17 m3. Det finns plats för upp till fyra europapallar, och du kan konfigurera samtliga utföranden för att maximera lastkapaciteten ända upp till taket. Alltid med full säkerhet genom golv- och sidopanelskydd1.

1 Tillval.

LAST

LASTKAPACITET

Nya Opel Movano-e har en konkurrenskraftig lastkapacitet på upp till 1 890 kg och finns i två olika totalvikter: 3 500 kg och 4 000 kg.

LASTSÄKERHET & MELLANVÄGGAR

Utrymme och komfort för både dig, dina passagerare och er last. Flera generösa och praktiska förvaringsutrymmen finns tillgängliga i förarhytten, bland annat säker förvaring under sätena. Anpassa utrymmena efter ditt företags behov med valmöjligheter som mellanvägg med eller utan fönster, och omfattande fästpunkter för att säkra lasten.

UPPKOPPLING

INFOTAINMENT

Förarhytten har tillgång till en digitalradio med Bluetooth och USB-port. Standard på alla utföranden är en 5-tum digital pekskärm, med möjlighet att lägga till inbyggd navigation.

BACKKAMERA

Backkameran gör det säkrare att parkera och manövrera nya Opel Movano-e. Den gör det möjligt att se området bakom bilen på pekskärmen och visar riktningen i olika färgade linjer. Backkameran aktiveras automatiskt när backväxeln är ilagd eller om bakdörrarna öppnas. Den kan kombineras med Avståndsgivaren för extra säkerhet.

FÖRARHYTT

FRAMSÄTEN

De individuella framsätena är flexibla tack vare sina avtagbara och inställbara nackstöd, samt inställbara ryggstöd.

FÄLLBART MITTSÄTE

Med hjälp av det fällbara mittsätet kan du skapa ett användbart bord för laptop eller lunchlåda när bilen är stillastående.

FÖRARSTOL MED LUFTFJÄDRING

Förarstolen är perfekt för tuff terräng och långa distanser med fasta armstöd, samt en inställbar fjädring på mellan 40-130 kg.

MASSOR AV FÖRVARING

Nya Opel Movano-e erbjuder massor av förvaring i kupén för alla lastdokument och dagliga arbetsverktyg. Handskfack, nedre förvaringsfack och förvaring i taket samt mugghållare och dörrfack.

MOBILT KONTOR

Nya Opel Movano-e erbjuder ett praktiskt skrivunderlägg som kan gömmas i instrumentpanelen när det inte används. Det kan också användas för smartphone eller surfplatta med tillbehör.

FÖRARSTÖD

ANTISLADDSYSTEM

Tillsammans med antispinnsystemet använder ESP-systemet hjul- och motorbromsning för att begränsa hjulspinn i händelse av greppförlust. Ett integrerat lastkontrollsystem hjälper till att behålla stabiliteten under svåra förhållanden genom att anpassa bilens ESP efter vikt och fördelning av lasten.

IGENKÄNNING AV TRAFIKSKYLTAR

Systemt känner igen hastighetsskyltar och varnar föraren vid lokala hastighetsbegränsningar.

FARTHÅLLARE MED HASTIGHETSBEGRÄNSARE

Hjälper föraren att hålla jämn hastighet eller begränsa bilens maxhastighet.

AVÅKNINGSVARNARE

En permanent övervakning av vägen via kameran som sitter ovanför backspegeln. Om bilen är på väg ut ur filen hörs ett varningsljud.

BACKVARNARE

Med hjälp av backsensorn får du hjälp att upptäcka bilar som närmar sig bakifrån, vilket hjälper till att undvika olyckor vid backning ut från parkeringsluckor.

AUTOMATISK NÖDBROMSNING

Med hjälp av en ljudsignal varnas föraren vid farliga situationer framför bilen. Om ett annat fordon kommer för nära bromsar systemet automatiskt om föraren inte själv hinner reagera1.

1Opels system för förarassistans ska hjälpa föraren så långt systemets funktionalitet medger. Föraren är fortfarande ansvarig för körningen.

DÖDAVINKELVARNARE

Hjälper till att varna föraren när det är farligt att byta fil på grund av att fordon eller föremål befinner sig i döda vinkeln.

Funktionsbeskrivningar och illustrationer kan hänvisa till eller visa extrautrustning som inte ingår i standardutförandet. Informationen var korrekt vid tidpunkten för publicering. Vi förbehåller oss rätten att förändra design och utrustning. Färgerna som visas är ungefärliga. Extrautrustning som visas på bilderna finns att köpa som tillval. Kontakta din Opelåterförsäljare för information om vilken utrustning som ingår.

* De angivna värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Från och med 1 september 2018 ska alla nya bilar typgodkännas med det nya provningsförfarandet WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure), som är ett nytt och mer realistiskt provningsförfarande som mäter bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. WLTP ersätter fullt ut det tidigare provningsförfarandet NEDC – den nya europeiska körcykeln (New European Drive Cycle). Eftersom provningsförhållandena är mer realistiska är värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp i många fall högre när de uppmäts enligt WLTP än enligt NEDC. Värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (specifik utrustning, extrautrustning, typ av däck m.m.). Mer information får du hos din återförsäljare. Klicka här för mer information om WLTP.

*** De angivna värdena för räckvidd och elektrisk förbrukning överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Detta kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (hastighet, temperatur, körstil, utomhustemperatur m.m.). Laddningstiden kan variera beroende på laddstationens typ och effekt. Kontakta din återförsäljare för mer information.Klicka här för mer information om WLTP.