Säkerhet & förarassistans
Antisladdsystem
Tillsammans med antispinnsystemet använder ESP-systemet hjul- och motorbromsning för att begränsa hjulspinn i händelse av greppförlust. Ett integrerat lastkontrollsystem hjälper till att behålla stabiliteten under svåra förhållanden genom att anpassa bilens ESP efter vikt och fördelning av lasten. 
Igenkänning av hastighetsskyltar
Systemet känner igen hastighetsskyltar och varnar föraren vid lokala hastighetsbegränsningar. 
Farthållare med hastighetsbegränsare
Hjälper föraren att hålla jämn hastighet eller begränsa bilens maxhastighet. 
Filhållningsassistent1
En permanent övervakning av vägen via kameran som sitter ovanför backspegeln. Om bilen är på väg ut ur filen hörs ett varningsljud.

1 Tillval. 
IntelliGrip1
Med intelligent antispinnsystem förbättras körning under svåra förhållanden eftersom systemet ger bättre grepp till hjulen. Systemet inkuderar också hastighetsreglering i nedförsbacke vilket ger föraren full kontroll över bilen i lerig eller stenig backe.

1 Tillval. 
Parkeringssensor bak
Med hjälp av backsensorn får du hjälp att upptäcka bilar som närmar sig bakifrån, vilket hjälper till att undvika olyckor vid backning ut från parkeringsluckor. 
Automatisk nödbromsning1
Med hjälp av en ljudsignal varnas föraren vid farliga situationer framför bilen. Om ett annat fordon kommer för nära bromsar systemet automatiskt om föraren inte själv hinner reagera2.

1
 Tillval.
2 Opels system för förarassistans ska hjälpa föraren så långt systemets funktionalitet medger. Föraren är fortfarande ansvarig för körningen. 
Dödavinkelvarnare1
Hjälper tilll att varna föraren när det är farligt att byta fil på grund av att fordon eller föremål befinner sig i döda vinkeln.

1 Tillval. 
Säkerhetsassistans släpvagn1

Opel Movano erbjuder tre säkerhetsfunktioner för släpvagn:
 

  • Känner automatisk av om en släpvagn är påkopplad eller inte.
  • Mäter och uppskattar längden på en släpvagn.
  • Utökad dödavinkelvarnare för att upptäcka fordon i höjd med släpvagnen vid filbyte.

 

1 Tillval.